Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kan tahlili
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

kan tahlili

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hifahatun Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 170
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı hifahatun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: kan tahlili
    Gönderim Zamanı: 17 Ağu 2022 Saat 13:40
9 ay 10 günlük erkek bebek kilo:10 boy:74 bas çevresi :46.5 anne sütü ve ek gıda  dün 9 aylık aşısı için götürdüğümde ebe hanım kan tahlili istedi kilolu oldugu için hormon tahlili de istedim dedi ne alaka anlamadım bende cok kilolu bir bebek degil ferittin sizden ögrendiğim kadarıyla bu aylarda 7 olmalı bizimki cok az eksik cıkmış birde birkaç deger de referans aralıgından farklı cıkmış siz de değerlendirir misiniz hocam ebe hanım verdiğim demir ilacını kullanıyor musun dedi evet kullanıyorum dedim fakat ben kullanmıyorum böyle devam edeyim mi hocam 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118425
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağu 2022 Saat 15:08
1- Ebe hanım KİM OLUYOR DA KAN TAHLİLİ İSTEYEBİLİYOR!!! Ebelerin böyle bir yetkileri yoktur. 
Kabahat sizde böyle dolandırıcılara hadlerini bildirmiyorsunuz!! 
Zaten bütün gayeleri, işsiz doktorlarına böyle haybeden iş çıkarmak. 
2- Alt tarafı 1 kilo fazlası var. Boyu da 3cm fazla ..Boyuna göre de 300gram fazlası var. Tabii amaç başka!
3- Anemisi filan YOK! 
4- Verilen referans aralıkları hem yaşına uygun değil, hem de kısmen YANLIŞ!! 
Bu yaş için Referans Aralığı: 6-24ng/mL dir. 
 Ferritin değeri  "µ" (micro) değil,  "n" (nano) olarak gösterilir. 
micro=  0.000.001
nano =  0.000.000.001 dir.  Arada bin misli fark vardır. 
AMA;  7ng/ml = 7µg/L   dir. Yani,  "ml" yerine, "µ" yazınca, "ml" de "Litre"   olur. 
Umarım anlatabildim. 
Boşverin takmayın kafanıza. Sakın Demir ilacı filanda vermeyin. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 17 Ağu 2022 Saat 15:10
Yukarı Dön
hifahatun Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 170
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı hifahatun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağu 2022 Saat 16:10
tamam hocam teşekkür ederim 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.