|
Kendim için |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Pembekrizantem ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26 Tem 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 6 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Pembekrizantem
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Tem 2022 Saat 18:44 |
Merhaba doktor bey
Bugün covid testim pozitif çıktı. Dün doktora gittiğimde boğazıma bakıp augmentin vermişti doktor. Dünden beri 3 adet antibiyotik içtim. Şimdi boğaz ağrımın nedeninin covid olduğu belli oldu. Bu durumda antibiyotiği içmeyi bırakmalı mıyım. Ya da başladığım için kutu bitene kadar devam mı etmeliyim. Teşekkürler
Düzenleyen Pembekrizantem - 26 Tem 2022 Saat 19:18 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118362 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Tipik Türk doktoru!! İllaki Antibiyotik verecek...
Antibiyotik gereken durumda :ATEŞ + Ağızda pis KOKU + Dili kaplayan PAS tabakası olur. Türkiye'de kendi doktorunuz olmanız ŞART! Şartlar çok değişti.. Şimdi doğru dürüst yerlere giremeyenler, Tıbbı tercih ediyorlar. Yazılarımı okuyun. Bihassa ilk sayfadaki makalelerimi okuyun, en azından ne konular var, onları görün. |
|
![]() |
|
Pembekrizantem ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26 Tem 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 6 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Pembekrizantem
Doktor bey sağolun cevabınız için yazılarınızı her zaman okuyorum inanın. Doktora gittiğimde dilimin üzerinde pas tabakası gibi kahverengilik görmüştüm. Sizin böyle durumlarda antibiyotik gerektiğini söylediğinizi bildiğim için doktor antibiyotik verince hemen aldım.
Fakat bugün bir de pcr testi yaptırayım dedim ve sonuç pozitif. Bu arada boğazım o kadar kötü ağrıyor ki ben bu zamana kadar böyle bir boğaz ağrısı görmedim. Gerçekten çok acı veriyor. O yüzden kararsız kaldım. Antibiyotik kullanımının virüslerde etkisiz olduğunu da biliyorum. Ama size sormak istediğim hem covid olup hem de antibiyotik içmek gereken durumlar olup olmadığı. Ona göre içmeye devam edeceğim. Yoksa covid virüs olduğu için bırakmayı düşünüyorum
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118362 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Her iki enfeksiyon beraber olabilir. VE daha ağır seyreder.
Boğaz ağrısı içim, Tantum Verde Sprey kullanın.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Pembekrizantem
Benimki çok ağır seyrediyor doktor bey her iki enfeksiyon beraber olabilir demişsiniz antibiyotiğe devam etmenin sakıncası var mı o zaman edeyim mi
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Dediğim gibi; o 3 araz varsa, Antibiyotik alın.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Pembekrizantem
http://4GP.ME/busd/1658908060653.jpg
Doktor bey çok teşekkür ederim cevabınız için. Emin olmak için soruyorum. Dilimin üzerindeki rengi pas olarak adlandirdim. Dilde pas bu şekilde mi oluyor. 2 gündür antibiyotiği içtim. Bu sabah boğaz ağrım yine var fakat düne göre biraz azaldı sanki. Bu resimdeki tablo dilde pas mıdır. Bu şekilde mi oluyor. Fotoğrafta dilimdeki kahverengilik biraz daha az gibi geldi gerçek hali kahverengilik dilimin üzerinde biraz daha yaygın gibi ama ilk gün bunu dilde pas olarak yorumlamam doğru mu oldu acaba Ateş de diyorsunuz dün gece ateşim de var gibiydi. 2 gündür antibiyotik icmeme rağmen. Su an tatil yerindeyim ve inanin gidebileceğim bir KBB doktoru bulamadım. İlk gün gittiğim de aile hekimiydi. Sadece ilaç yazıyordu. Fotoğrafa göre cevaplarsanız çok sevinirim. Sizden cevap gelene kadar antibiyotiği içmeyi bırakıyorum Düzenleyen Pembekrizantem - 27 Tem 2022 Saat 11:35 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Resimdeki dilde en ufak bir pas YOK!!! Sadece; "Scrotal dil" var, bu da doğumdan itibaren olup, hiç bir
zararı yoktur. Antibiyotik gerekmiyor.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|