|
kene |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
tulayferiha ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Haz 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 188 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tulayferiha
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Tem 2022 Saat 11:13 |
hocam merhaba,
çocuk dışında sorular da sorulduğu için ben de sorayım dedim. yanıtlarsanız memnun olurum. annem 58 yaşında kene ısırdı. dün gece farkettiği anda acil serviste çıkartıldı. kan tahlilleri yapıldı. soru yok denildi. şuan 15 saat geçmiş durumda üzerinden ve ısırdığı bölgece küçük bir kırmızı nokta haricinde hiçbir belirti ya da tuhaflık yok. sorum şu, daha sonra belirti verebilir mi? yani zararlı olsaydı çoktan olmuş olur muydu? burası doğu karadeniz, acil doktoru bölge de zehirli vakaya rastlamadıklarını söyledi. başka bir kontrol önermedi. fikriniz çok önemli kolaylıklar dilerim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118143 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
" acil doktoru bölge de zehirli vakaya rastlamadıklarını söyledi."
Ne diyelim! Türk halkının kara talihi, kara bahtı! "Zehirli kene" diye bir şey YOK! Bazı hastalık yapıcı virusları taşıyan keneler var! Keneler ile ilgili makelemi, Yazarlar kısmındaki makale listemden bulup, okuyun. Kan tahlil olarak NE yapıldı ki???
|
|
![]() |
|
tulayferiha ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Haz 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 188 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tulayferiha
normal kan sayımı yapılmış. sorun yok denilmiş. tahliller benim elimde yok hocam.
yazınızı okudum bu arada sanırım 1 hafta kadar izleyeceğiz. ateş ve diğer belirtiler görünürse doktora gideceğiz. bu aşamada yapabileceğimiz bişey var mı?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118143 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ne yaparsanız yapın, tedavisi yok. Hasta olursa, sadece "destek" tedavi verilir. Yatırırlar, Serum verirler.
Kurtulursa kurtulur. Kan Sayımında HİÇBİR şey belli olmaz. Laf olsun diye yapıyorlar. Tek şansınız, Kenede virus olmaması.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tulayferiha
Cok ic acici bir cevap...
Tedavisi olamadığını malesef biliyorum. Bilmedigim sey, 24 saat gecti hicbir sorun yok. Ne kadar süre risk var. Ama onemli degil birsey olursa oturup dua ederiz.
Teşekkür ederim. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|