Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bacakta Leke
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Bacakta Leke

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
efthalia Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 98
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı efthalia Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bacakta Leke
    Gönderim Zamanı: 21 Haz 2022 Saat 00:57
Hocam merhaba. Sizi bu kez bir arkadaşımın bebeği için rahatsız ediyorum. Yaşını henüz tamamladı ve yaklaşık 5 ay önce bacağında bir yara/leke çıktı. Cildiye, immunoloji, enfeksiyon hastalıkları gibi alanlarda neredeyse 10  doktor gezdiler. En son parça alınıp patoloji yapıldı ve onda da sonuç negatif çıktı. Hiç bir şey bulunamadı ancak tedavi de edilemedi. BALABAN %2 15 GR POMAD   ve RIFOCIN 250 MG /3 ML 1 AMPUL   ile topical tedavi denediler ancak yanıt vermedi ilaçlara.Daha sonra ectopix ve fito verildi, yarada bir gerileme oluşmadı, sağ bacağında da küçük bir noktada aynı yara çıkmaya başladı. Deri Prick Testi (SPT) testleri uygulandı, sonuçlar normal çıktı. Resim ve tahlilleri ekliyor ve değerli yorumlarınızı rica ediyorum.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118514
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Haz 2022 Saat 09:14
Ne düşündüler de bu kadar "tahlil" yapıldı ki?? 
 Kanda, "Faktör X"  baksınlar. Faktör X eksikliğinde olur. 
Yukarı Dön
efthalia Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı efthalia Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Haz 2022 Saat 10:24
Peki hocam ilettim. Peki bu eksikliğin tedavisi nedir? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118514
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Haz 2022 Saat 14:23
Pıhtılaşma sağlayan kan ürünlerinin verilmesi ile tedavi edilebiliyor. 
Plasma veya Faktör konsantrasyonları verilebiliyor.
Birde; Coagadex diye bir ilaç var ama Türkiye'de var mı bilmiyorum. 
ÖNCE bir teşhis konulsun, bunlar o zaman konuşulur. 
Yukarı Dön
efthalia Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı efthalia Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Haz 2022 Saat 15:56
Anladım hocam haklısınız, çok teşekkürler. Gidilen onca doktordan bir tanesinin bile bu durumdan şüphelenmemiş olması da oldukça manidar malesef. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.