|
Bacakta Leke |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
efthalia ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ara 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 98 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Haz 2022 Saat 00:57 |
Hocam merhaba. Sizi bu kez bir arkadaşımın bebeği için rahatsız ediyorum. Yaşını henüz tamamladı ve yaklaşık 5 ay önce bacağında bir yara/leke çıktı. Cildiye, immunoloji, enfeksiyon hastalıkları gibi alanlarda neredeyse 10 doktor gezdiler. En son parça alınıp patoloji yapıldı ve onda da sonuç negatif çıktı. Hiç bir şey bulunamadı ancak tedavi de edilemedi. BALABAN %2 15 GR POMAD ve RIFOCIN 250 MG /3 ML 1 AMPUL ile topical tedavi denediler ancak yanıt vermedi ilaçlara.Daha sonra ectopix ve fito verildi, yarada bir gerileme oluşmadı, sağ bacağında da küçük bir noktada aynı yara çıkmaya başladı. Deri Prick Testi (SPT) testleri uygulandı, sonuçlar normal çıktı. Resim ve tahlilleri ekliyor ve değerli yorumlarınızı rica ediyorum.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118514 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ne düşündüler de bu kadar "tahlil" yapıldı ki??
Kanda, "Faktör X" baksınlar. Faktör X eksikliğinde olur.
|
|
![]() |
|
efthalia ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ara 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 98 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Peki hocam ilettim. Peki bu eksikliğin tedavisi nedir?
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118514 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Pıhtılaşma sağlayan kan ürünlerinin verilmesi ile tedavi edilebiliyor.
Plasma veya Faktör konsantrasyonları verilebiliyor. Birde; Coagadex diye bir ilaç var ama Türkiye'de var mı bilmiyorum. ÖNCE bir teşhis konulsun, bunlar o zaman konuşulur.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Anladım hocam haklısınız, çok teşekkürler. Gidilen onca doktordan bir tanesinin bile bu durumdan şüphelenmemiş olması da oldukça manidar malesef.
|
|
![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|