|
Kusma ishal ates |
Yanıt Yaz
|
Sayfa 12> |
| Yazar | |
GökçeSare
Üye
Kayıt Tarihi: 12 Mar 2022 Konum: İzmir turkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 74 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı GökçeSare
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Kusma ishal atesGönderim Zamanı: 21 May 2022 Saat 00:45 |
|
Merhabalar,
Öncelikle Türkiye ye hosgeldiniz. Kızım 5 yaş 3 aylık. 19.5 kilo ve 112 cm boyunda. Kreşe gidiyor. Bugün önce midem bulanıyor dedi.Atesi kulaktan 37.8 idi. Daha sonrasinda karnım ağrıyor dedi ve tuvalete girdiğinde çok özür dileyerek söylüyorum patlar şekilde ishal olarak yaptı tuvaletini.Karbimin agrisi geçti dedi. Daha sonrasında da çubuk krakerle ayran vermiştik yedikten bir süre sonra iki defa fışkırır gibi kustu. Halsizlik devam ediyor hocam. Viral ishal mıdır? Bir de bol su veriyorum. Ama yine de ge_oral gibi dehidrasyon çözeltisi versem mi susuz kalmaması için? Tesekkurler hocam iyi ki varsınız. Sizin şu klavyenin başında olduğunuzu bilmek bile bana güven veriyor.
|
|
![]() |
|
gokben
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 May 2022 Saat 01:31 |
|
Çok özür dileyerek yazmak istedim türkiyede bir salgın söz konusu ishal kusma biz bu şikayetten tüm ev halkı olarak bayram haftası mahvolduk ciddi şekilde covit gibide ev içinde hızlı yayılıyo dediğiniz gibi fışkırır tarZda kusma oldu herkeste ve asla sıvı alamadılar çünkü aldıklarını hep çıkarttılar serumda fayda etmedi kusmayı kesti ama ishal sürdü
|
|
![]() |
|
GökçeSare
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı GökçeSare
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 May 2022 Saat 09:33 |
|
Çok teşekkür ediyorum. Peki ne yaptınız ne kadar sürdü? Hocam kurmayları ishal birlikte oldugundan sormuştum ge oral dehidrasyon tozunu kullanayım mi diye?
|
|
![]() |
|
GökçeSare
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı GökçeSare
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 May 2022 Saat 13:02 |
|
Hocam dünden beri hicbirsey yitip icmediginden bugün ge oral toz karışımı ve sizin yazılarınızı daha önce okuduğum üzere emedur100 fitil attım. Sonucunda yarım gevrek yedirmeyi başarabilirim. Ge oral li suyu icirmeye çalışıyorum. Kusmaya ishal birlikte oldugundan endişelendiriyor çok. Yeterli değil mi bu yaptıklarım? Simdi yediklerini tekrar kussa bile vucut almistir degil mi?Vücut susuz kalmaz değil mi?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 May 2022 Saat 18:16 |
|
İshal başladıktan sonra kusma oluyorsa, VIRAL ishaldir.
|
|
![]() |
|
GökçeSare
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı GökçeSare
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 May 2022 Saat 11:13 |
|
Hocam bugün hastalığın 3. Günü. Bireyler yıyiyor ama maksimum iki saat sonra kusuyor ve su dahil herseyi çıkarıyor. İshal devam ediyor. Yalnız ishalde söyle bir değişiklik oldu artık çok az miktarlarda yapıyor gerçi pek birsey de yemediğinden de olabilir. İlk defa bu kadar uzun sürdü. Sürekli halsiz. Serum ne zaman gerekli olur? Üç gündür devam ediyor çünkü. Dün ge oral li şu vermiştim bugün onu da vermedim ama vermeli miyim? İshalle kusma olduğu ve uzun sürdüğü için bu sorularım. Yoksa tüm yanitlarinizi okuyorum sürekli.
|
|
![]() |
|
GökçeSare
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı GökçeSare
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 May 2022 Saat 14:11 |
|
Hocam daha önceki yazilarinizdan okumuştum fragyl surup vermeli miyim?yararı olur mu? Bir de ge oralli ayran ısırıyorum şuan sadece başka hicbirsey yiyemiyor yavrum, halsiz hep yatıyor. Ama goz yaşıyla ağlıyor. Ge oral li ayran içmesi yeterli mi şu kaybı için? Ama bugün 3 gün ve halsizlik had safhada. Birseyi ağlamaktan korkuyorum hocam ondan bu sorularım.
|
|
![]() |
|
gokben
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 May 2022 Saat 14:44 |
|
Bizdede bayram haftası böyle bir durum yaşandı ev halkı olarak ailece olduk flagy bize önermedi kadir bey yediğini içtiğini çıkartıyorlardı ishal kusma aynı andaydı ilk kusma başlamıştı bizde sonra ishal geldi serum almalarına rağmen ishal düzelmedi kusma durdu sadece ge oralı ben içirdim ama onuda çıkarttı ne verirseniz verin fayda etmiyor zamanı gelince kendiliğinden geçiyor prebiyotik bile işe yaramadı malesef size çok geçmiş olsun
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
Sayfa 12> |
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|