|
Diş ağrısı ve göz aaltı şişmesş |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Dilyafruz ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Şub 2022 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 292 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dilyafruz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 May 2022 Saat 21:03 |
Kadir bey merhabalar
size 2 tane sorum var izin verirseniz :
1. Oglum 4.5 yaşında dün ve bugun dişleri agrımaya başladı.Dün sagdaki arka dişi bugun ise öndeki iki tane dişi ( onlar ilk çıktığında böyle çürükl renkli çıktılar, cocuk doç.doktoru hamilelikte antibiyotik kullandığım için dişler bu yüzden öyle çıkmış olabilir demişti ),ama sonra iki kere düştüğünde kenarları kırıldı ( resim ekledimi) - soru : antibiyotikten dolayı ilk ön 2 tane dişleri çürük kaplamalı gibi çıkar mı ? Çünkü kalan dişleri hepsi normal saglıklı çıktı. 2.Bugun dişi agrıdı için ( eczanede dişinol olmadıgı için eczaci bu spreyi önerdi ) vemcaine ( lidokaine 10%) ön dişine sıktım , biraz sonra da arka dişim ağrıyor diyince eşim tuzlu su+karbonat gargara yaptırdı çünkü ilacı bir daha sıktımadı .5-10 dakika sonra da sol güzün altı şişti Korktum anlayamadım, lidokaineden mi ? Ya da eşim ardından tuzlu su ile gargara yaptırdığı için mi ? Resimdeki şişkinlige bakıp söyleyebilir misiniz acaba ? Alerjik mi , sinek mi.. Gözü acımıyor diyor ( en azından şimdilik öyle ) Neden gözü şişmiş olabilir acaba ? Diş hekimine yarına götüreceğiz bugun randevu bulamadık Lütfen yardımcı olurmusunuz, çok endişelendim gözü için 🙏 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118376 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
" cocuk doç.doktoru hamilelikte antibiyotik kullandığım için dişler bu yüzden öyle çıkmış olabilir demişti "
Ki.indan uydurmus!!! Boyle bir sey YOK! Disleri ve Goz alti icin resim gonderin. Sorunuzda, resim "linki" yok.
|
|
![]() |
|
Dilyafruz ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Şub 2022 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 292 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dilyafruz
Linkler eklenmemiş tekrar gönderiyorum
Sol gözü: Ön Dişleri Sizi tanıdıktan sonra her aksam 2 hap Dentiflour veriyorum , ama 1_2 ay oldu daha .O da bitmek üzere yenisini aramaktayız
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118376 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Muhtemelen, Lidocaine allerji yapmis. Gunde 1 olcek Allerset surup, verebilirsiniz.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dilyafruz
Çok teşekkür ederim 🙏 size
Diş doktoruna gittik Augmentin bid fort 70ml yazdı, Hocam onu mutlaka bitirmek mi gerek ? Önceden antibiyotik 3-5-7 gün kullanılir diye deniyordu 3 gün içerse yetmez mi? Antibiyotik vermiyorum ama konu dişi olunca ne yapacağımı bilemiyoruz, bagışlık sistemi böyle düşüyor 1_2 ay önce de antibiyotik 2 hafta içti diş dolgusunda iltihabi olmuştu,sonra kanal tedavisi yaptı Bu sefer başka dişteki dolgu iltihap yapmış olabilir diyor çünkü film çektirdi birşey yok dedi, ama çocuk 2 gün diş ağrısından agladıgı için takip edelim antibiyotik belki iyi gelir haftaya gelin dedi Ne yapsak acaba?2 gün ibufen vererek agrısını kesiyoruz. Düzenleyen Dilyafruz - 10 May 2022 Saat 19:16 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Iltihap olsa; AGRI olmaz! Sislik olur. 5 gun verin.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dilyafruz
Kusura bakmayın anlayamadım
5 gün İbufen mi ya da Augmentin? |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
EGER: sislik varsa, ve agri yoksa, Antibiyotik verin. (gunde:2x1 olcek0
EGER: sadece agri varsa, Ibufen verin. (en fazla, gunde:3x1)
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|