Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Gizemli hebatit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Gizemli hebatit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Simarabel Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 76
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Simarabel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Gizemli hebatit
    Gönderim Zamanı: 29 Nis 2022 Saat 13:32
Merhaba Hocam,
İskoçya, İngiltere derken sanırım vakalar artmaya başladı 😔 Nedir hocam bu hastalık?
Sevgiler

Düzenleyen Simarabel - 29 Nis 2022 Saat 13:33
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118707
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Nis 2022 Saat 18:59
Kimse bilmiyor. Muhtemelen, Hepatit-A gibi, gidalardan bulasiyor. 
Simdiye kadar tesbit edilmis olan Hepatit viruslari:
Hepatit-A: Agizdan bulasir. 
Hepatit-B: Kan yolu ile bulasir.
Hepatit-C:   "     "           "
Hepatit-D:   "     "           "
Hepatit-E: Agizdan bulasir.
Hepatit-F:      "          "
Hepatit-G:     "          "

Belki;E,F, G veya baska bir virus. Eve gelen yiyeceklerin temizligine dikkat edin. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 29 Nis 2022 Saat 19:02
Yukarı Dön
Yurtbegendilayda Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 46
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yurtbegendilayda Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nis 2022 Saat 01:59
Kadir bey bende aynı soruyu soracaktım tam virus bitti rahat edelim derken birde bu cikti malum önümüz yaz dışarıya daha cok cikicaz ve disarda daha çok yiyecek yeriz hadi onu geçtim çocuklar okula gidiyorlar. Internette bende okudum. Turkiyede de olduğumu fakat dr larin teşhis koyamadiklarini yazmışlar. Birkaç cocukta görülmüş biri bisey olmadan atlatmis diğeri vefat etmis. 😔 Dışarıdan birsey yememeye özen gösterelim peki başka yapabileceğimiz bisey var mi? 

Düzenleyen Yurtbegendilayda - 30 Nis 2022 Saat 02:07
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nis 2022 Saat 03:10
En kolay teshis edilebilecek hastalik!!  SARILIK OLUYOR!!! Doktor olmaya gerek yok.. 
(Tabii, doktor Turk doktor olursa, o baska!!!)
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yurtbegendilayda Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nis 2022 Saat 03:14
Birde Kadir bey birde çocuklarımıza yaptırdığımız  Hepatit aşısı buna karşı koruyucumudur ? Simdi siteden okudum genelde hep etkisiz olmus aşıları tutmamış kucuk adele içine yapılması gerekliymis sizden öğrendim şimdi aklıma takıldı hastaneye gidip test yaptırmalı miyim kadir bey kendimiz içinde baktiralim mi 1996 doğumluyum bu asi 1998 yapılmaya başlanmış İnternet öyle yazıyor şimdiden çok teşekkür ederim 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nis 2022 Saat 03:30
Hepatit-B asisi; 1998'den itibaren Devlet tarafindan kabul gordu.
Buna mukabil, ben hastalarima bu asiyi, 1986'dan beri yapiyorum. 
Evet, bunca senelerden beri Turkiye'de birakin doktorlari, Tip Fakulteleri ve Saglik Bakanligi bile bu asinin;
 klasik asilardan farkli bir yapiya sahip oldugunu, canli/cansiz siniflandirilmasi HARICI bir asi oldugunu ve
 "Genetik bir asi" oldugunu ve sadece DNA zinciri ihtiva ettigini ve bu sebeple, MUTLAKA  ufak adele icine
 yapilmasi gerektigini  OGRENEMEDILER!! 
Bu sebeple, mutlaka asinin tutup tutmadigini kontrol ettirin. 

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yurtbegendilayda Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nis 2022 Saat 03:44
Sayenizde birsey daha öğrenmiş oldum. Kucuk oğlum 9 aylik 5 gün önce 9. Ay asisini olmustu bu kan tahlilinde bir sıkıntı yaratır mı Kadir bey ilk hepatit aşısını olduğundan ebe iz olacak kolunda demisti sol kolunda fakat ben hic goremedim o izi  dediğimde iz olsada olmasada o aşıyı oldu tutmuştur herkesde iz olmaz dedi aklima takılmışti zaten. Cok teşekkür ederim Kadir bey bende aşımı olayım o halde 
Yukarı Dön
gokben Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 159
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gokben Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nis 2022 Saat 18:07
yurtbeyendilayda türkiyede iki çocukta görüldü demişsiniz gördüğünüz sayfa güvenilirmi internette böyle bir bilgi yok ve eline klavye alan herkes doğrudan herşeyi yazabiliyor belki yalan haberdi ben 7 ülkede görüldü okumuştum türkiyede vaka yok dendiğini dinledim tv de şuan evet bir ishal kusma ateş salgını var bu doğru evde herkes şuan bunu yaşıyor ancak hepatit olgusu haberini hiç bir yerde bulamadım açıkçası
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.