Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - sıkıntılı öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

sıkıntılı öksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Zencefil09 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 126
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zencefil09 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: sıkıntılı öksürük
    Gönderim Zamanı: 13 Şub 2022 Saat 07:11

Kadir bey merhaba,

Kızım 5 yaşında. Anaokuluna gidiyor. 

21 ocakta karne almışlardı, bir gün sonra öğretmeni covid pozitif çıktı. Biz belirti olmadığı için test yaptırmadık ama kızımın da tatili olunca evden hiç çıkmadık. 

Kızımın tatilin 2. günü öksürüğü başladı ama başka hiç bir belirti yoktu. Ateş, burun akıntısı vs hiçbişey olmadı sadece gıcık tarzında boğazda bir öksürük. Ara ara olduğu için endişelenmedim sizin yazdıklarınızı uyguladım. 

Ama 5. günden sonra öksürük artmaya, daha derinden gelmeye, hırıltılı olmaya başladı. Doktorumuz ventolin ve budecort ve once air çiğneme tableti verdi başlayalım dedi ama sizin yazılarınızda siz kullanmayın dedğiniz için başlamadım. 

3 hafta olucak kızımın ökdürüğü kesilmedi tam tersine her gün daha da artıyor. Özellikle geceleri, sabaha karşı öyle bir krize giriyor ki 1.5-2 saat boyunca hiç aralıksız öksürüyor, suratı mosmor oluyor, kalp atışları inanılmaz hızlanıyor. Ve öksürük de çok derinden gelen boğuk sesli bir öksürük. 

Bu durumda ne yapalım Kadir bey? Tekrar doktora gidelim mi? Ciğer filmi çekilmesi ya da ilaç verilmes gerekir mi? Başta sakin kalabildim ama şuan çok endişelenmeye başladım. Neredeyse 1 ay olucak öksürük başlayalı. Siz griptir diyorsunuz normalde çksürüğe ama 10 günde geçer demiştiniz bizim çok uzadı. Her gün sizin dedğiniz gibi bal limon da verdim. Başka bir şey olabilir mi? 

Çok teşekkürler şimdiden

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118501
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Şub 2022 Saat 18:27
SAKIN, sakin o sarlatanin verdigi ASTIM ilaclarini kullanmayin..Bu sarlatanlara hicbir makam; "CUSSS!"
 demedigi icin, cogunluk doktor bu sarlatanliklari yapiyor. 
Tabii ki, cocuk daha kotu olur! Zaten, gaye bu. Daha kotu olacak ki, devamli doktor kapilarinda surunesiniz.
O ilaclari vermemekle cok iyi ettiniz. 
Sadece; sicak su buhari, Limonlu bal, ColdMix ve Serum fiz ile burun temizligi yapin.  
2-3 hafta surecek. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.