|
Demir eksikliği ve bağışıklık düşüklüğü |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
tugcem1984 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 13 Oca 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 41 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tugcem1984
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Şub 2022 Saat 00:32 |
Merhaba hocam; Kusura bakmayın anca böyle ekleyebildim resmi.1 yaşındaki oğlumun tahlil sonuçları. Doktor ferro zinc bir ölçek verdi 10 gün sonra kontrole çağırdı. Bağışıklık düşüklüğü ile demir eksikliğinin bir arada olması şüphelendirdi kendisini...malum bende 10 gün bekleyemem sizin yorumunuza göre hemen doktora götüreceğim. bakar mısınız rica etsem teşekür ederim. ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119228 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
WBC:6.3g/dl gibi cok dusuk olmasinin, bagisiklik ile hic bir alakasi YOK. Viral enfeksiyon geciriyor.
Sakin bu konularda Turk cocuk doktorlarina inanmayin. Onlar; Hucresel ve Humoral bagisiklik farklarini bile bilmezler. Nisbi bir anemi var, bu da tamamen gecirdigi viral enfeksiyona bagli. SAKIN Demir ilaci vermeyin, hastaligini azdirirsiniz. Niye, 1 hafta sonra degil de 10gun????? 1 haftadan sonra "Ucretsiz kontrol" suresi bitiyor ve tekrar ucret odemeniz gerekecek de ondan! Erkek cocuklarinda IYE olmaz... Idrar tahlili de ne oluyor!!! |
|
![]() |
|
tugcem1984 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 13 Oca 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 41 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tugcem1984
Çok teşekkürler hocam tetkiklerden önce verdiğim best iron demir damlasını da kesiyorum o zaman...anlamadım ben enfeksiyon geçirdiğini sadece hapşırık var arada ne akinti ne öksürük...yoksa devam etmezdim demir damlasına...
Düzenleyen tugcem1984 - 10 Şub 2022 Saat 11:31 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119228 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Viruslarin yaptiklari Gripler; sahsin bagisikligina, aldigi virus cinsine, virus miktarina , mevsime gore degisir.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tugcem1984
Teşekkür ederim hocam temmuz ayında sizi dinlemeseydim boşu boşuna iye var diye antibiyotik başlayacaktık şimdi de beni aydınlattınız her zamanki gibi yoksa ferro zinc e başlayacaktım Allah razı olsun sizden...Hürmetler
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tugcem1984
Hocam affınıza sığınarak bir şey sormak istiyorum...Kansizlik ve demir eksikliği zeka puanında düşüklük yapıyor diyorlar şu an nereyi okusam bu tez değişmiyor anlamadigim eskiden büyüklerimizin evlatları dolayısıyla dedemiz ninemiz nasil yapıyormuş bu işi yani hepsine 4.ayda demir damlasi baslanmiyordu herhalde...Kaç gündür düşündüğüm soruyu sonunda sordum rahatladım
![]() Teşekkür ederim
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bir memleketin, saglik bakanliginda salaklar calisirsa NE OLUR???
1- Cocuklarin farkli yaslarda farkli Hgb degerleri oldugunu bilmezler, insanlarin HER yasta ayni Hgb degerine sahip oldugunu zannederler. 2- Dogduklarinda, Hgb normal sinirlari: 15-20g/dL araliginda iken. 1-haftaliklarda Hgb sinirlari: 12.5-18.5g/dL aralina iner. 1-6 ay arasinda ise, Hgb sinirlari: 10.0-13.0g/dL araligina iner. Iste bilmedikleri husus, tam da budur. "-Aman efendim, cocukta Anemi olusmus deyip, hemen Demir ilaci baslarlar." Salakligin siniri YOK! Sanki Allah (isterseniz tabiat deyin) hata yapmis da, bu gerzekler de bu yanlisi duzeltiyorlar! 4 ayda, butun cocuklarda, Hgb:10g/dL olunca da Demir baslanmasi sart zannediyorlar. 3- Yapilacak bir sey yok.... Turk vatandasi olmak, kolay bir is degildir. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tugcem1984
Çok haklısınız hocam...Gerçekten zor...Çok teşekkür ederim cevabınız için çok endişelenmeye gerek yok diyerek yorumluyorum...kolay gelsin iyi çalışmalar
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|