Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Demir eksikliği ve bağışıklık düşüklüğü
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Demir eksikliği ve bağışıklık düşüklüğü

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
tugcem1984 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 41
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tugcem1984 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Demir eksikliği ve bağışıklık düşüklüğü
    Gönderim Zamanı: 10 Şub 2022 Saat 00:32
Merhaba hocam;
Kusura bakmayın anca böyle ekleyebildim resmi.1 yaşındaki oğlumun tahlil sonuçları. Doktor ferro zinc bir ölçek verdi 10 gün sonra kontrole çağırdı.
Bağışıklık düşüklüğü ile demir eksikliğinin bir arada olması şüphelendirdi kendisini...malum bende 10 gün bekleyemem sizin yorumunuza göre hemen doktora götüreceğim. bakar mısınız rica etsem teşekür ederim.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119228
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2022 Saat 02:29
WBC:6.3g/dl gibi cok dusuk olmasinin, bagisiklik ile hic bir alakasi YOK. Viral enfeksiyon geciriyor.
Sakin bu konularda Turk cocuk doktorlarina inanmayin. 
Onlar; Hucresel ve Humoral bagisiklik farklarini bile bilmezler. 
Nisbi bir anemi var, bu da tamamen gecirdigi viral enfeksiyona bagli. 
SAKIN Demir ilaci vermeyin, hastaligini azdirirsiniz. 
Niye, 1 hafta sonra degil de 10gun????? 1 haftadan sonra "Ucretsiz kontrol" suresi bitiyor ve tekrar ucret 
odemeniz gerekecek de ondan! 
Erkek cocuklarinda IYE olmaz... Idrar tahlili de ne oluyor!!! 

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tugcem1984 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2022 Saat 11:29
Çok teşekkürler hocam tetkiklerden önce verdiğim  best iron demir damlasını da kesiyorum o zaman...anlamadım ben enfeksiyon geçirdiğini sadece hapşırık  var arada ne akinti  ne öksürük...yoksa devam etmezdim demir damlasına...

Düzenleyen tugcem1984 - 10 Şub 2022 Saat 11:31
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2022 Saat 18:49
Viruslarin yaptiklari Gripler; sahsin bagisikligina, aldigi virus cinsine, virus miktarina , mevsime gore degisir.

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tugcem1984 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2022 Saat 19:45
Teşekkür ederim hocam temmuz ayında sizi dinlemeseydim boşu boşuna iye var diye antibiyotik başlayacaktık şimdi de beni aydınlattınız her zamanki gibi yoksa ferro zinc e başlayacaktım Allah razı olsun sizden...Hürmetler 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tugcem1984 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şub 2022 Saat 00:01
Hocam affınıza sığınarak bir şey sormak istiyorum...Kansizlik  ve demir eksikliği zeka puanında düşüklük yapıyor diyorlar şu an nereyi okusam bu tez değişmiyor anlamadigim eskiden büyüklerimizin evlatları dolayısıyla dedemiz ninemiz nasil yapıyormuş bu işi yani hepsine 4.ayda demir damlasi baslanmiyordu  herhalde...Kaç gündür düşündüğüm soruyu sonunda sordum rahatladım Smile kısa da olsa bir yorum yapar mısınız?
Teşekkür ederim 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şub 2022 Saat 02:34
Bir memleketin, saglik bakanliginda salaklar calisirsa NE OLUR??? 
1- Cocuklarin farkli yaslarda farkli Hgb degerleri oldugunu bilmezler, insanlarin HER yasta ayni Hgb degerine
 sahip oldugunu zannederler.
2- Dogduklarinda, Hgb normal sinirlari: 15-20g/dL araliginda iken.
     1-haftaliklarda Hgb sinirlari: 12.5-18.5g/dL aralina iner.
    1-6 ay arasinda ise, Hgb sinirlari: 10.0-13.0g/dL araligina iner.
Iste bilmedikleri husus, tam da budur. "-Aman efendim, cocukta Anemi olusmus deyip, hemen Demir ilaci 
baslarlar." Salakligin siniri YOK!  
Sanki Allah (isterseniz tabiat deyin) hata yapmis da, bu gerzekler de bu yanlisi duzeltiyorlar! 
4 ayda, butun cocuklarda, Hgb:10g/dL olunca da Demir baslanmasi sart zannediyorlar. 
3- Yapilacak bir sey yok.... Turk vatandasi olmak, kolay bir is degildir. 

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı tugcem1984 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Şub 2022 Saat 10:07
Çok haklısınız hocam...Gerçekten zor...Çok teşekkür ederim cevabınız için çok endişelenmeye gerek yok diyerek yorumluyorum...kolay gelsin iyi çalışmalar 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.