Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bitki çayları
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Bitki çayları

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Gunes05 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 744
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gunes05 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bitki çayları
    Gönderim Zamanı: 31 Oca 2022 Saat 13:46
Dr bey öksürük için 15 gündür limon bal yapıyorum bir kaç gündür kızım sıkıldığı için içine adacayi koyuyordum  tadı değişsin diye gece öksürük krizlerindede iciriyorum  1 haftadir yogun gaz çıkışı vardı bugün kakasinda ve poposunda biraz mukus vardı yogun gaz cikisi oldu kaka yaparken  bu bitki çayları yada sıcak içilen şeyler özellikle gece.buna sebeb olabilir mi? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118320
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2022 Saat 19:41
Cay diye icilen "otlarin" ne olduguna baglidir. 
Genellikle caylarda ve Ihlamurda iyi gelen, kaynar suyun sicakligidir. 
YANLIZ!!! Bazi ilac etkisi gosteren bitkilere cok dikkat etmek gerekir. Bazi bitkiler, zehirlenme bile yapabilirlar..
Bir de; Cin'den gelen otlarin tamaminda; "Agir metal zehirlenmesi" yapabilen bulasiklar vardir. 
Ben bunlara hic guvenmedigim icin, (Markali ve paketli olanlar haric) ne kullanirim, ne de tavsiye ederim.
Sirf "keyif icin" Ihlamur, Salep icilebilir.  

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 31 Oca 2022 Saat 19:43
Yukarı Dön
Gunes05 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gunes05 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2022 Saat 20:11
Dr bey iyi gelsin diye vermedim sizin bu konuda ki düşüncelerinizi biliyorum. Sadece kakqsındaki değişim gece içtiği adacayi yapmış olabilir mi merak ettim çünkü pisikte yapti. 

Düzenleyen Gunes05 - 31 Oca 2022 Saat 20:13
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şub 2022 Saat 02:04
Bende diyorum ki, sizin icirdiginiz her ne cayi ise, o yapabilir (Misal:icinde "Sinameki otu" varsa, yapabilir.) 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Şub 2022 Saat 02:05
Yukarı Dön
Gunes05 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gunes05 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şub 2022 Saat 15:57
Peki gazla birlikte gelen mukus normalmidir?poposunda kalan mukus

Düzenleyen Gunes05 - 02 Şub 2022 Saat 18:52
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şub 2022 Saat 19:29
Bilemem!!!  Sizin; "CAY" dediginiz seyin icinde ne var bilmiyorum! 
Ister cay yuzunden olsun, ister mikrobik olsun, ZATEN bir sey yapilmaz. 
Illaki "Cay"  kullanacak iseniz, sadece ambalajli ve uzerinde icerigi yazili olan urunleri kullanin. 
Ihlamur, gorunumunden taninir. Aktarlarda alinan ve gorunumunu bilmediginiz acik ambalajli urunleri sakin
kullanmayin.
Yukarı Dön
Gunes05 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gunes05 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şub 2022 Saat 19:35
Dr bey bitki çayı altında başlık olduğundan yanlış anlaşılmışım.3 gündür kestim bitki cayini( sadece adacayiydi  bitki çayı dedihim)
Şuan gribin sonunda kızım bazen yogun gaz ile yapıyor kakayi bir gün önce kakada mukus vardı dün yoktu bugün kakasinda mukus yoktu ama poposunda nohut tanesi kadar köpüklü gibi mukus vardı bu bir hastalık belirtisimidir onu merak ettim ( bu arada yogun gaz ile oluyor)

Düzenleyen Gunes05 - 02 Şub 2022 Saat 19:35
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şub 2022 Saat 19:37
Hastalik dahi OLSA, bir sey yapilmayacak. 

-------------------------------  S O N-----------------------------
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.