|
Corona |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
baharos ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Oca 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 54 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Oca 2022 Saat 23:44 |
Hocam merhaba, 8 yaşındaki oğlum perşembe akşamı titreme ve ardından ateşi çıktı, 2 gun hep 39 ve ustu seyrettikten sonra, ateşi düştü, sadece cok agrısı oldugundan calpol verdim. Cumartesi akşamı ise ben ve annem titreme, ateş, sırt agrısı ile başlayan ertesi gun daha da agrılar artınca doktora gittik, covit testi verdik. Ben emzirdiğim için (8,5 aylık bir oglum daha var) sadece parol verdı. Anneme ise serum taktılar( c vitamini, agrı kesici, kortizon) olan. Ardından bugun eşimde pozıtıf çıktı, ve kucuk oglum dun geceden beri 39 derece ateşli, sadece 6 saatte bir calpol veriyorum Hocam, 1- Bana tedavi olarak sadece parol denildi, emzirdiğim için 2- Annemi testi yaptırdıgımız hastane doktoktoru aradı( özel hastane) en az 3-4 gun yatırarak serum verilecegini soylediler. Annem 70 yasında, kronik hastalıkları: astım, tansiyon, mitral yetmezliği. Ozellikle astımı oldugundan cigerlere inmesin diye dediler. Ayrıca evdeki tedavi içinde pedifen surup, enfluvir, levmont, advil, c vitami vermiş. Hocam bunkadar ilaç çok değil mi? 3- Esime ilac olarak parol, enfluvir, levonat, coraspin verildi. Kendisi miğren hastası ve cok baş agrıları var suan. Bu ilaçları kullanmalımıyız? 4- 8 yaşındali oglumda ilerisi için bir araz bırakmısmıdır hocam, yuksek ateş? 5- Kucuk oglum (8,5 aylık) ateşi için yapabilecegimiz birsey var mı? Hocam biraz uzunca oldu, fakar inanılmz zor durumdayım tum aile covit ve minik bebegimiz için cok endişeleniyorum, tesekkur ederim. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119228 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cok geri zekali bir doktora gitmisler.
1- Pedifen ile Advil AYNI ILAC.. Bu geri zekali, daha yazdigi ilaclarin icerigini bile bilmiyor. 2- Hicbiriniz, verilen ilaclarin hicbirini kullanmayin. 3- Sakin ates dusurmeyin. Ates olmazsa, bagisiklik calismaz.
|
|
![]() |
|
baharos ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Oca 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 54 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam ben yazarken karıstırmsm, Pedifen kucuk ogluma ıbufen yerine yazmıstı doktor, yukselirse bununla devam etmemi, araya calpol sokmamı soylemıstı. Fakat ben sizden ögrendiğim seklinde, ikisinin kariştırmadan verdim , sadece calpol olarak. Hocam ates dusurmek istemiyorum ama 8,5 aylık olan oglum ateş yukseldikce cok husuZsuzlaşıyor, ağlıyor, 39 a cıkınca verıyorum.
Peki hocam annemin durumunu değerlendırırmısınız? Verdiklerri serumdan birsey olmusmudur? Birde hastaneye yatırıp tedavi etmelilermi? Bahsettigin gibi annemde tansıyon, astım, mitral yetmezliği var. Hastalık ilerlerse, daha kotu etkileme durumu var mı annemi ? Eşimin aşırı baş agrısı oluyor, bahsettiğim ilaçları almayacak ise ne önerirsinşz? Hocam gercekten sizden başka kime güvenebilirim , tesekkurler |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119228 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Verdikleri serumdan birsey olmusmudur?
Sadece mali yonden zarariniz olmustur. Agizdan beslenebilen, solunum guclugu olmayan bir hastanin, hastaneye yatmasi gerekmez. Agri icin en iyisi: agri oldugunda, 2 tablet Novalgin dir. Gunde 6 taneyi gecmeyin.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 Oca 2022 Saat 18:30 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|