|
Akar Alerjisi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
ibrahimdogan24 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Oca 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 35 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibrahimdogan24
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Oca 2022 Saat 04:38 |
Sayin hocam merhabalar. Oglum 5.5 yasinda. Bu sene anaokuluna basladi. Okula baslamadan once sabahtan oglene kadar hafif düzeyde burun akıntısı ve hapsuruk olur ogleden sonra gecerdi. Okula baslayali sikayetleri artti. Burun tıkanıklığı, geniz akintisi, oksuruk, goz kasintisi sikayetleri cogalinca ve 1 kez bronsit 2 kez de kulak enfeksiyonu olunca üniversite hastanesi alerji uzmanina gittik. Yapilan cilt testinde Akar Alerjisi cikti. Her gun kullaniomak uzere Zaditen ve Zespira verildi. Bu ilaclari kullandigimi halde geniz akintisi, burun tıkanıklığı devam ediyor. 2 kez daha kulak enfeksiyonu oldu. Gecen hafta domuz gribi oldu. 2 gunde gecti. Aradan 4 gun gecti simdi yine atesli. Ates dışında sadece burun tıkanıklığı var. Sari-yesil renge yakin sumugu var. Yine mi domuz gribi geciriyor ? Akar Alerjisi icin ne yapabiliriz ? Verilen ilaclari ne kadar sure kullanacagiz ? Oğlum okula baslali surekli hasta. Lütfen yardimci olun. Ne yapacagimizi şaşırdık. Kbb doktoru burun ici poliplerden de bahsetti. Geniz eti buyumesinden de korkuyorum. Belki de buyudu bilmiyorum. Kafamiz çok karıştı.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117942 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
"Akar allerjisi mi?"
Bu cok eski SAHTEKARLIK gene tepresmis!!! Evlerde "Akar" olusabilmesi icin, evde asirlik halilar olmasi gerekir. Bu tamamen palavra bir iddiadir. Hatirlarsaniz, cok cok eski zamanlarda, Arcelik fabrikasi bile bu salakca akima kapilarak; "Mite Buster" diye bir elektrik supurgesini piyasaya cikarmisti!! NE OLDU?? Palavra oldugu ortaya cikinca, 20 seneden beri bir daha DUNYA'DA, bu konu acilmadi. Ama Turkiye, baska. Insalarin cogu (Aziz nesin'e gore %60'i) Aptal oldugu icin, ayni sahtekarliklar, done done tekrarlanirlar. Size bunu soyleyen hangi doktor ise, ona; cok assagilik bir sahtekar oldugunu soyledigimi iletin. 10 seneden beri, Yuz bin kere anlatildi.. HER cocuk; kres/okul basladiginda ilk 2 senesi boyle hastalikli gecer. Bunlarin %90'i VIRALDIR! Ilk sayfadaki makalelerimi ve Forum yazilarimi bugunden baslayip, geriye dogru giderek okuyun. Bilhassa KBB doktorlarina cok dikkat edin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 Oca 2022 Saat 18:29 |
|
![]() |
|
ibrahimdogan24 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Oca 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 35 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibrahimdogan24
Cevabınız için teşekkür ederim hocam. Kafam almadi hocam kusura bakmayin akar alerjisi yoksa cilt testinde akar damlatilan yer neden kabardı ? Diger yerler kabarmadi. Alerjisi yoksa göz kasintilari ve hapsuruklarinin sebebi ne olabilir ? Biz Zaditen ve Zespira'yi kullanmayalim mi ? Bunlar yerine ne kullanabiliriz sikayetlerinin gecebilmesi icin ? Burun temizligi icin nazal temizlik kiti verildi. Bunu kullanmanin zarari var midir ? Geceleri agiz açık oluyor genelde. Geniz eti büyüklüğü olabilir mi ? Bununnicin ne tavsiye edersiniz ?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117942 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Yazilarimi okuyun.
Serum Fiz ile burun temizligi yapin. Oksuruk yoksa; sadece Zaditen verebilirsiniz.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibrahimdogan24
Yazilarinizi okuyorum hocam. Okumaya devam edecegim. Su anda öksürüğü yok. Her aksam Zaditen veriyoruz. Zespirayi öksürük olunca mi vermek gerekiyor. Doktor gece uyurken Zespirayi her gece vermemizi soyledi. Enfeksiyon durumunda alt solunum yollarina inmesini engelleyen ilac demisti. Hasta olmadigi zamanlar Zespirayi vermeyelim mi ? Bir de Bactoblis oral probiyotik tavsiye edildi. Faydasi olur mu ? Bir de hocam Ferritin degeri 42 cikti. Oglum cok zayif ve iştahsız. Demir eksikliginden supheleniyorum. Bu deger düşük mu ? Mart ayinda 6 yasina girecek kilosu 16. Ne yapabiliriz bu konuda. Boyu persentil olarak yuzde 75 cikiyor.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Zespira'yi hic kullanmayin. Astim ilacidir. Kronik astimlarda, astim nobetlerinin arasini acmaya yarar.
SAKIN Turk doktorlarinin Astim gerzekliklerine kanmayin. Onlar, bu gibi ilaclari, ahmak olduklarindan "oksuruk surubu" diye kullanirlar.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibrahimdogan24
Cok teşekkür ederim hocam. Yol gosterdiniz bize sag olun. Demir takviyesi gerekli mi peki sizce son olarak ? Kusura bakmayin cok sordum. Bunu da son olarak cevaplarsaniz cok sevinirim.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Hgb:10g/dL den dusuk ise, gerekebilir.
Atesli hastaliklar esnasinda KULLANMAYIN!
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|