|
geçmeyen öksürük ve burun akıntısı |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
etkarin
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(1)
Alıntı Cevapla
Konu: geçmeyen öksürük ve burun akıntısıGönderim Zamanı: 30 Ara 2021 Saat 16:37 |
|
merhabalar, konu hakkında forumda pekçok başlık açılmış fakat sizinle oğlum hakkında yapılan son tahlilleri ve verilen reçeteyi paylaşmak istiyorum. acaba sakıncası yoksa tahlilleri yorumlayıp söz konusu ilaçları yorumlayabilir misiniz? oğlum 3 yaş 9 aylık. normalde doktorumuz gerekmedikçe ilaç ve antıbiyotik vermeyen birisi. doğumundan itibaren takip ediyor oğlumuzu. bu zamana kadar kullandığımız antıbiyotiklerin sayısı 7 8 tane falandır. bu eğitim öğretim sürecin tamamen sosyalleşme ve arkadaş edinmesi maksadıyla oğlumuzu kreşe gönderdik. başlarda her şey çok güzeldi fakat başladığından beri hafif hafif devam eden hastalıkları özellikle son bir aydır aşırı boyutlara ulaştı. diğer forumda yazılanlar gibi geçmeyen öksürük ve burun akıntısına birkaç hafta önce influenza A teşhisi kondu. o durumda da antıbiyotik kullandık. geçtiğimiz günlerde göğüs hastalıklarından yandal yapan bir çocuk doktoru bir tahlil istedi. aslında doktorun başta söyleri bizi rahatsız etmişti. çünkü tahlil sonuçlarını görmeden bizden aldığı cevaplarla alerji olabilir deyip ilerde deri testi de isteyebilirim demişti. bugün tahlil sonuçlarını görünce alerji değil dedi. fakat tahlillerde de gözüken bazı bakterilerin local olmakla birlikte kanda bulunduğu belirtip yoğun bir ilaç tedavisi önerdi. 14 günlük antıbiyotik tedavisi ile birlikte bir aylıkda solunum için tedaviye devam etmemizi istedi. bu kadar yoğun ilaç tedavisi görünce artık size yazmam gerektiğini düşündüm. sizden ricam görsellerini aşağıda paylaştığım tahlilleri yorumlayıp en sonda gözüken reçetenin gerekliliği hakkında bizimle fikrinizi paylaşabilir misiniz? teşekkür ederim
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 30 Ara 2021 Saat 19:33 |
|
Ya sahtekar, ya da tam bir salak!!!
Bu kadar da cahillik olmaz!! WBC:7.2 ve bu ahmak, hala antibiyotik(ler) veriyor. 3 yas, 9 ayda, 7-8 antibiyotik AZMI???? SALAK, birde Astim ilaclari vermis. Belliki, piyasadaki BABA sahtekarlari ornek alan bir zavalli! Kulaktan dolma bilgilerle boyle soytariliklar yapiyor. Pulmicort (KORTIZON), vermesi de, "Sahtekarligin 3 Safhasini" uygulama niyetidir. SAKIN bu sahtekara inanmayin ve SAKIN verdigi ilaclari kullanmayin. Yapilan testlerin tamami sahtekarlik ve "Tamemen duygusal"!!! Ya; sizi, ya Sigortayi, ya da Devleti kaziklamis. Sadece benim anlattiklarimi uygulayin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 30 Ara 2021 Saat 19:34 |
|
![]() |
|
etkarin
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 30 Ara 2021 Saat 20:36 |
|
hocam tahlili başka bir doktor yapmış ve ilaçları da o vermişti. biz kendi doktorumuza danışınca
influenza ile ilgili bir şey kullanmanıza gerek yok dedi. buna karşın WBC değerinin düşük olduğunu söylememize rağmen streptokokkus pnömonia'nın tahlilde yüksek pozitif olmasından dolayı mutlaka antıbiyotik kullanılmalı dedi. normalde dediğim gibi belki türkiyedeki en az antıbiyotiğe başvuran doktor olabilir kendisi. fakat biz sizin görüşlerinizi zaten takip ediyorduk ve bu konuda sizin görüşlerinize göre hareket etmek istiyoruz. WBC değerinin düşük olmasına rağmen streptokokkus pnömonia'nın yüksek olması konusunda siz ne tavsiye edersiniz? antıbiyotik kullanmayacaksak ne yapmak gerekir?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(1)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 31 Ara 2021 Saat 02:10 |
|
Bu gibi tahlillerle ugrasmayin.
Bu yastaki cocuklarin tamami, HiB asisi oldugu halde, nasil oluyorda, Haemofilus Enfluenza bakterisi (+) cikiyor?? Boyle tahlillerle ugrasan doktorlara gitmeyin.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|