|
Ateşsiz boğaz enfeksiyonu ve öksürük |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Sevillll ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Eyl 2021 Konum: Sakarya Durum: Aktif Değil Puanlar: 48 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Ara 2021 Saat 18:29 |
4 yaşındaki oğlum anaokuluna başladı ve başladığından beri hasta sizin tavsiyelerinizle öksürüğünu kesmedik ancak iki kere boğazım çok acıyor demişti ve doktora götürdüğünde boğaz enfeksiyonu dediler antibiyotik verildi ancak kullanmadık. Gece aşırı tıkanıklık horlama çok fazla. Bu hafta biraz iyiydik ama dün gece tekrar boğazım açıyor diye uyandı ve bugün bütün gün çok halsiz ve boğazının çok açıdigini suyu bile yutamadigini söyledi. Mecburen doktora gittik boğazında hafif kızarıklık var dedi antibiyotik verdi almadım. Sınıf ta bütün çocuklarda ateş olurken benim çocuğumda 3 ay boyunca sadece bir gece ateşi oldu ve ilaçsız kendiliğinden düştü. Merak ettiğim konu bu kadar hastalığa ateşinin olmaması normal mi beni çok düşündürüyor. Ateş savunma mekanizması diyorsunuz ya neden ateş i olmuyor diye çok takıldım. Şimdiden çok teşekkür ederim hocam
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118364 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
SAKIN bu ahmak doktorlara kanip, boyle sudan sebeplerle antibiyotik kullanmayin.
Bogaz agrisi olursa; Tantum Verde Sprey kullanin. Basit enfeksiyonlarda vucut, atesi cikarmaz.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 26 Ara 2021 Saat 20:42 |
|
![]() |
|
Sevillll ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Eyl 2021 Konum: Sakarya Durum: Aktif Değil Puanlar: 48 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tamam hocam çok sağolun bir başka yazinizda bağışıklık sistemi çalışmamış demekki ateş olmadigina göre demişsiniz çok tedirgin oldum. İlk defa bu yıl atessiz hastalık oldu. Bağışıklık sistemi yle ilgili problemmi var diye takıldı kafam. Hiç ilaç başlamadım zaten strepsil pastil yazmışsınız başka bir cevapta onu almıştım. Artış olursa spreyi kullanalım çok sağolun hocam iyi ki varsınız.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118364 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Yanlis anlasilma olmasin! Vucut, luzum gormedigi icin, atesi cikartmaz!!
Yoksa, Bagisiklik sistemi ile ilgili degildir. 1 yasindan sonra, vucutta hic bagisiklik henuz olusmamis oldugu icin, LENF sistemi hastaliklarla ugrasir ve o yuzden, vucuttaki lenf bezleri, bademcikler ve Geniz eti gibi yapilar asiri calistiklari icin buyurler. |
|
![]() |
|
Tamamdır hocam içimi rahatlattıniz çok sağolun iyi ki varsınız.
|
|
![]() |
|
Hocam spreyi kullanıyoruz bugün aldım gündüz bir nebze olsun ağrısı hafifledi iyi geldi ancak geceleri uyuyamiyor çocuk sürekli ağlayarak uyanıyor burun akıntısı öksürük ateş hiç biri yok şu anda burun akıntısı vardı kesildi. Sadece çok fazla boğazının açıdigini söylüyor konuşması sesi değişti ve uyurken girtlaktan hırıltı sesi geliyor geniz akıntısı var galiba. Ağrı kesici versem boğaz ağrısına iyi gelir mi en azından gece uyumadan önce.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Sadece agri icin, Novalgin surup, gunde:3x1 olcek kullanin.
|
|
![]() |
|
Çok teşekkürler hocam bugün sabah konuşması sıkıntılıydı ama antibiyotik kullanmadan geçecek çok şükür.Etrafimda herkes boğazı açıyorsa ver antibiyotik diyorlar dedim çocuğun ağzı kokmuyor ateşi yok neden veriyim. Hakkınızı helal edin hocam iyimi varsınız.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|