Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ağrı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ağrı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
frd Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 163
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı frd Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ağrı
    Gönderim Zamanı: 10 Ara 2021 Saat 00:59
Merhaba Doktor Bey.38 yaşındayım.18 yaşından bu yana sağ kasığımda bir ağrı var. İlk olduğu zamanlar kadin doğum doktorundan üroloji doktororuna kadar gittim.İdrarımda da kan çıkıyordu.Ultrasonla, kamerayla ve ilaçlı filmle bakıldı.En sonunda kristal tanecikleri, kum döktüğüm söylendi.Bu ağrı ara ara oluyordu ama geçiyordu. Şimdi yaklaşık 9 aydır yine başladı. Ama artık geçmiyor.ayakta uzun süre durduğumda başlıyor ağrımaya.İdrarıma sıkıştığımda bazen çok ağrıyor. Tekrar ürolojiye gittim. Kan, idrar tahlili, idrar kültürü ve ultrason istedi.Ultrasonda sağ böbreğimde iki taş ve idrar kesesinde bir yapı görüntüledi.Yapılan tetkiklerin bütün sonuçlarını resim olarak atıyorum. Tetkiklerin sonunda doktor genel anestezi altında sistoskop yapacağını ve gerek görürse İdrar kesesindeki o yapıyı alacağını söyledi.İki ilaç yazdı. İlaçların resmini de atıyorum. Doktora dedim ki kasığıma da bakacak mısınız? Orası benim işim değil dedi en sonunda.Genel cerraha gitmem gerektiğini söyledi. Sizin bu konuda bir değerlendirmeniz olur mu acaba. Şimdiden teşekkur ediyorum.

Düzenleyen frd - 10 Ara 2021 Saat 01:15
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118124
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2021 Saat 04:08
Femoral Fitik bakildi mi?? 
Sag bobrekteki taslar(?) sessiz olduklari surece dokunmayin. 
Yukarı Dön
frd Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı frd Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2021 Saat 08:18
Doktor Bey bu seferkinde fıtığa bakılmadı.dün test sonuçlarının devamını yollayacaktım.sanırım sitede bir sorun vardı yollayamadım.şimdi yolluyorum
.

Düzenleyen frd - 10 Ara 2021 Saat 17:10
Yukarı Dön
frd Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı frd Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2021 Saat 08:37
Doktor Bey bu resimlerde de Üroloji Doktorunun yapacağı işlemler ve verdiği ilaç var.

Üroloji Doktoru sistoskopu yaptıktan sonra gerek görürse oradaki yapıyı alacakmış.Sizce aldırayım mı ve bu ilaçları kullanayım mı? Detrusitol sr aşırı aktif mesane sendromunun tedavisi için kullanılır diyor kullanma talimatında. Benim aniden veya sık sık idrara çıkma gibi veya idrarı kontrol edememe gibi bir şikayetim yok Doktor Bey.

Düzenleyen frd - 10 Ara 2021 Saat 16:04
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2021 Saat 19:08
Kuyudaki "tas"in cikarilmasi icin, sistoskopi yapilmalidir. 
Mutlaka o parca patolojide tetkik edilmelidir. 
Yukarı Dön
frd Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı frd Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2021 Saat 19:47
Peki Doktor Bey ilaçlar?Detrusitol sr aşırı aktif mesane sendromunun tedavisi için kullanılır diyor kullanma talimatında. Benim aniden veya sık sık idrara çıkma gibi veya idrarı kontrol edememe gibi bir şikayetim yok Doktor Bey. Kullanayım mı bu ilacı.birde idrar yolları enfeksiyonu için olan var. Onu kullanmaya başladım zaten. Detrusitolu içmedim daha.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2021 Saat 02:47
Sacmalik. Hicbirini kullanmayin. Ya; ne dedigini bilmiyor, ya da ne teshis koydugunu!
Yukarı Dön
frd Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı frd Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2021 Saat 05:37
İltihap olduğunu söyledi .
1.Tahlil sonuçlarında iltihap görünüyor mu acaba? Tahlil sonuçları resimlerinin süresini 1 günlük seçmiştim.Belki silinmiştir.Tekrar yolluyorum  Doktor Bey.
2. Ben o zaman bu doktora güvenip nasıl sistoskop yaptıracağım. Başka doktora gideyim mi?

Bu da idrar kültürü

Düzenleyen frd - 11 Ara 2021 Saat 05:59
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.