|
Beslenme |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Kimsesizmercimek ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 May 2019 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 112 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Kimsesizmercimek
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 Eki 2021 Saat 16:12 |
Hocam arkadasimin mesajini iletiyorum.
Merhaba Kadir bey, benim gebelik şekerim vardı. İnsülin kullanmadım sınırda olduğu için. Bebeğim(erkek) doğunca şekeri düşük ve kilo kaybı yüksek diye ikinci gününde şekerli su, üçüncü günde 90cc mama verdiler. Hastaneden çıkınca da hep önce meme sonra mama verdim. Anne sütü ve mamaya devam ediyor. 4 aylık oldu. 7 kilo. Sizin beslenme başına miktar ve beslenme sıklığı tablonuzu takip ediyorum başından beri bununla birlikte bebek de mama bitince mutlu olmuyor, talep ediyor diye 240 cc’ye kadar yükselttim mamayı. Bugün ek gıdaya geçişle ilgili yazılarınızı okurken bir yazınızda ‘gebelik şekeriniz yoksa sorun değil’ dediğinizi gördüm. Günde 4 kez, 4 saatte bir 240cc mama alıyor. Miktar ve aralık konusunda ve ek gıdaya geçiş konusunda görüşünüzü alırsam içim rahatlayacak. Aile hekimliği anne sütünü desteklediği için mama konusunda destek vermiyor. Biliyorum siz de anne sütünü destekliyorsunuz. Bebek 4 aylık oldu malum, bundan sonra nasıl bir yol izlememi önerirsiniz beslenme konusunda. Teşekkür ederim.
Düzenleyen Kimsesizmercimek - 15 Eki 2021 Saat 16:14 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117990 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Seker hastasi bir annenin bebegi dogdugunda, cok iri dogar ve 6 kilo ustudur.
SAKIN Turk Cocuk doktorlarina inanmayin... Yeni dogan ozellikleri hakkinda hicbir sey bilmezler!! 1- Yeni dogan bebeklerde Kan sekeri; Prematurelerde: 20-60mg/dL Miadinda doganlar: 30-60 mg/dL 1. gun : 40-60 mg/dL Sonra: 50-90mg/dL Cocukluk donemi: 60-100mg/dL dir. 2- Her bebek, dogduktan sonra 300-400gram kadar kilo kaybederler.... Bu fizyolojik bir kayiptir ve hicbir zarari yoktur.. Su anda: 200gram fazlasi var. 4. ay bittikten sonra, mamalara gerek yoktur. Bir ogunden baslayarak, kutu sutlerine baslayin. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|