|
Doktorlarin ek gida aşkı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Halek ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 Mar 2007 Durum: Aktif Değil Puanlar: 165 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 May 2021 Saat 00:32 |
Hocam , merhaba
33 haftalik 1600gr dogan erkek bebegimin takvim yasi 8.5 ay. Sadece anne sutuyle devam ediyoruz sayenizde.suan 6850 g.son ay 400 gr a yakin almis.siz " az da olsa kilo almasi onemli" dediniz ve icim cok rahat o yuzden.fakat bizim doktorlarimiz neden boyle agiz birligi yapmislar hocam.yedirmezsen soyle olur, boyle olur, gelisemez, yemeyi ogrenemez.inanin bugun tartiya goturdum, yalan soyledim ek gidaya basladim amasevmiyor yemiyor diye. Cunku onlara laf anlatamayacagimi biliyorum.arkasindan da yarim saat ek gida tavsiyeleri dinledim ve kafa salladim.ciktigimda yorulmustum gercekten:) neden bir tane bile sadece anne sutu yeter diyen doktorla karsilasamiyoruz.profesoru yakinim var, o da ayni. Neden hocam neden :) ne zaman farketmisler sadece anne sutunun gelistirmedigini, yetmedigini. İcimi dokmus gibi oldum, iyi ki varsiniz.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119269 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Anne sutu vermenizin, Turk doktorlara bir AVANTASI yok!
2- Bir defa ek gida akimina kapildiniz mi, yandiniz.. Tam da 6. aydan sonra, asilar bittigi icin doktorlara gitmeyen aileleri devamli doktora muhtac edebilmek icin de; "sebze corbalari" icat edilir. Turk anneleri Amerikali anneler gibi degillerdir, yemek yapmasini bilirler... 6. aydan sonra evde pisen, kiymali her turlu sebze yemegi, biraz yogurt ile karistirildiginda mukemmel cocuk gidasidir. AMA, bunun da doktorlara bir AVANTASI yoktur. "Sebze corbasi" tezgahina gireceksiniz ki, her AY, cesitli sebze corbalari tarifi icin, doktorlara gidesiniz... "Obur ay mutlaka gelin, sebze corbasina maydanoz ilave edecegiz!!!" Bunun gibi sacma sapan bahanelerle SAF aileleri soyup-sovana cevirirler.. Sebze corbalari tarifi veren kitap basanlar bile var. Yerseniz! Simdi mevcut ekonomik krizde; gorduler bu gibi aileler Hanya'yi-Konya'yi... Bunu birakin, bebeklere, 1 sene hatta 2 sene resmen inek sutunden yapilma "SUT TOZU" mamalari kutu sutleri yerine veren aileler var! Ne diyelim, Allah onlara da akil fikir versin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 May 2021 Saat 18:06 |
|
![]() |
|
ceynrose ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ara 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 554 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam ayri bir konu acmayayim dedim ayni konuyla alakali.hocam benim kiz bebegim 36. Haftasinda 3200 gr dogdu suan 9 ayi bitmek uzere 7.5 kilo ama hocam benim 40 gunluktu sütüm kesildi ogunden beri geceleri devam sutleri gunduzleri normal kutu sutu verdim ama 4_5 ay gibi yemek yedirmeye basladim.hocam yanlismi yaptim suan 9 aylik herseyi yediriyorum yani eve yaptigim bizim yedigimiz yemeklerden yediriyorum ama salca filan var icinde.mesela kiymali ispanak kabak yemegi karnibahar yemegi...mantı..lahmacun..haslanmis et tavuk pirinc pilavi bulgur pilavi..hocam yedirmemem gereken bisey varmi hani şu yaşindan once bunu yedirmeyin diyeceginiz bisey...ben sadece kuru yemislerden.fistik vermiyorum bide seftaliden emin olamadim vermedim.ama cilek verdim mesela yuzu benek benek oldu kestim iki gune duzeldi.
|
|
batuhanım herşeyim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119269 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Meyva alerjileri,"CEKIRDEKLERI" ile beraber yenilen meyvalarda olabilir. Cekirdegi cikarilan meyvalardan
alerji son dececede nadirdir. 2- Kuru yemis, nefes borusuna kacirabilir diye verilmez. 3- Geri kalan, anlattiginiz her seyi yer, aynen devam edin ....YANLIZ! Gunde en az 600ml sut/sutlu gida aldigindan emin olun. Normal kutu sutlerinden verin. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|