|
Tahlil değerlendirme... |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
EFEMER ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Kas 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 228 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Oca 2021 Saat 18:10 |
Doktor bey merhaba...
37 yaşında bayanım boy 158 cm kilo 75 kg Aile hekimliğine yaptırdığım tahlil sonucunda bazı değerlerle ilgili canımı sıktı aile hekimi. Benim için sizin yorumunuz daha önemli rica etsem yorumlarmisiniz. Hgb 11 Demir 27.684 Demir bağlama 412 Ferritin 5.2 Bu değerlere göre anemi var dedi ilaç verdi. Glikoz 88 HbA1c 5.7 Diyetine dikkat etmezsen sinirdasin ilaç kullanman gerekir dedi. Serbest T3 3.01 Serbest T4 1.05 TSH 5.205 Troidlerle ilgili sonuçta sınırda 3 ayda bi takip edelim gerekirse ilaç basliyacam dedi. Hgb değerim geçen yılda 11.3 idi siz etli gıdaları arttirmami söylemiştiniz. Elimden geldiğince etli tüketiyorum ama yükseleceğine düşmüş. Kan ilacını kullanayım mı? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118573 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Anemi'ye bagli: halsizlik, solukluk, nefes darligi gibi sikayetleriniz yoksa, bosverin, varsa demir ilaci kullanin.
Degerleriniz, alt sinirda.
2- Kan sekeri: zaten cok dusuk, su anda bir risk yok. 3- Cok uyumlu degiller, bunlara hic guven olmaz, baska OZEL bir laboratuvarda baktirin. |
|
![]() |
|
EFEMER ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Kas 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 228 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sorunuza soruyla karşılık verdiğin için kusura bakmayın ama ben kafamdaki soru işaretlerini sizin cevaplarinizla netleştirmek istiyorum.
HbA1c değerinin yüksek olması kansızlık (anemi) ile ilgili olabilirmiş doğru mudur? HbA1c değeri mi glukoz değerimi önemlidir. Hipotiroidi teşhisinde tsh a değilde t4 değerine bakılarak teşhis konulması gerekiyormuş tsh oynak bir değermiş kişinin stresli döneminde yükseklik gosterebiliyirmus doğru mudur? Bazen heyecanlanmis gibi vücudumda pırıltılar oluyor özellikle el kol ve bacaklarımda bu değerlerden herhangi biri buna sebep olur mu? Kan ilacı kullanırken dikkat edilmesi gereken bişey var mı? Süt ürünleri tüketimi falan v.s İyiki varsınız hocam sağlıklı sıhhatli güzel günler diliyorum size. Düzenleyen EFEMER - 28 Oca 2021 Saat 16:35 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118573 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ben; "Aile hekimliginde" yapilan tahlillere guvenmem..
Biruni, Duzen, InterTip, gibi ozel laboratuvarlarda o testleri tekrarlatin, ondan sonra konusuruz.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tamam hocam dediğiniz laboratuvarlar istanbulda ben sakaryadayim ulaşabilirsem onlarda ulasamazsam kendi şehrimde özel bi labaratuvara yaptiracam.
Ben yinede kan ilacına başladım (ferro Sanol duedanol ) sabah akşam yazmıştı doktor üzerine akşam ictigimde sıkıntı olmadı ama sabah aç karnına önce famodin sonra kan ilacı içtim 1 saat sonrada kahvaltı yaptım akabinde midem ağrıdı çok ve peşinden ishal oldu. Kullanımda bi yanlışlık mı var acaba?
Düzenleyen EFEMER - 29 Oca 2021 Saat 14:49 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Famodin'i yatmadan once alin. Demir ilacini; tok karnina alin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|