Kaka sorunu ve lavman |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |
Gülceeslan
Katılımcı Üye Kayıt Tarihi: 25 Ağu 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 176 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Gülceeslan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 25 Eki 2020 Saat 20:44 |
Hocam merhaba. Ayni seyleri sorunca kiziyosunuz ozur dilerim. 3140 gr dogumlu 3.5 aylik 7,5 kg civari oglum var. Asiri gazli kolik bir bebek. 3 ay anne sutuyle 4 kg aldi. Ama birden sutumu icmedi. Emmedi. Sagdim kabul etmedi. Mamaya basladim. Geceleri uykusunda anne sutu vermeye devam ettim. Son bir haftadir onuda icmedi. Mamayla devam ettim 4 ay olunca inek sutune gecmeyi dusunuyorum. Ama 5 gun once kaka yapti ve davaminda hic yapmadi. 3 gun once saatlerce agladi ve morardi. Acile gidince rontgen cektiler. Resmini attim. Lavman yapildi cok rahatladi. Kakasi cok civikti. Rengi cok degisikti. Bugun yine ayni aglama nobeti gecirdi. Gazdan duramadi. Srekli gaz cikardigimiz halde hic azalmiyor. Yine lavman yapildi cok rahatladi. Ordaki hemsire makat darligindan sozetti. Boyle bisey olabilir mi? Lavman yapmak bagirsaklarina zarar verir mi? Nasil.yol.izlemeliyim? Ayrica bebeklerin obez olmamak icin istah kapattigini sizden ogrendim. 10 gundur gunde 400-500 cc mama iciyor. Yeterli midir? Düzenleyen Gülceeslan - 30 Eki 2020 Saat 23:26 |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118541 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
1 kilo fazlasi var. 7 kiloda 1 kilo fazlalik; 70 kiloda 10 kilo fazlalik gibidir.
Hem asiri yedigi icin, hem gazi oldugundan bu sikayetleri oluyor. SAKIN Turk cocuk doktorlarina kanip, 3 saatte bir beslemeyin. Turk cocuk doktorlari "Yeni Dogan " ozelliklerinden hicbir sey bilmezler. Gunde 4 veya 5 defa besleyin. ASLA yemesi icin zorlamayin. |
|
Gülceeslan
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Gülceeslan
|
2 saate 100 ml icer. 800-900 ml icmesi lazim deniliyor.Zorlayinca uzuluyorum cocuguma. İcmiyor cocuk. Kiyamiyorum da... Tekrar ayni sorunlari yasamayiz insallah. Sagolun
Düzenleyen Gülceeslan - 30 Eki 2020 Saat 23:26 |
|
Dr.KadirTugcu
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
Salak bunlar Ya!!!!
Dedigim gibi Turk cocuk doktorlari; yenidogan ile ilgili hicbir konuyu bilmezler... 2 saatte bir bebek mi beslenir?? 24 saatte alabilecegi en fazla, kilo basina 100 ml alabilir. 3 ay - 7 ay arasi: gunde en fazla 4-5 defa beslenir. Bir ogunde; en fazla: 180-210ml alabilir. Bu da, toplam: en fazla 700-800ml olur. Siz daha 2-3 aylarda bu miktarlarda vermeye ugrasirsaniz, cocuk tabiiki rahatsiz olur.
|
|
Gülceeslan
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Gülceeslan
|
Gercekten cok sagolun. Artik asla zorlamayacagim yavrumu. İyiki varsiniz hocam
|
|
Gülceeslan
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Gülceeslan
|
Hocam tekrar burdan yaziyorum insallah gorursunuz. Oglumun beslenme aralarini actim ama hâlâ kaka yapamiyor. Uyarincada yapamiyor. Bugun kakasinda kanda vardi. Kakasi kati degil ama yapamiyor. Bir bucuk saattir araliksiz agliyor. Onereceginiz ilac yada yontem var mi?
|
|
Dr.KadirTugcu
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
Bir kac gun, kendi haline birakin, istedigi kadar yesin. VE ESAS, gazini iyi cikarin.
Sebeb gaz ise: Asiri hickirik ve yellenmeler olur.
|
|
Gülceeslan
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Gülceeslan
|
Asiri yellenme hickirik ve gaz dogdugundan beri mevcut hocam. Yine ikinma ve aglama krizinden sonra sabah cocuk cerrahina gittik. Makat darligi degil ama asiri sekilde makatta catlak varmis. Yaklasik iki hafta once kan gormustum ama ciddiye almamistim. Sicak oturma banyosu, fito ve anestol kremle duzelir. İslak mendil asla kullanma yoksa doktor doktor gezersiniz dedi. İslak mendille catlak konusunu bagdastiramadim acikcasi. Birde gaz ve catlak arasinda iliski var midir hocam?
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|