|
Baş çevresi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
su_era ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Ağu 2020 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 23 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Ağu 2020 Saat 18:22 |
Hocam merhaba, oğlum 39 haftalık sezaryenle doğdu. Doğum kilosu 3690 boy 52cm baş 36.5cm. 1.ayda 4515gr boy 54cm baş 37.5cm. 2.ayda 5650gr boy 60cm baş 38.5cm 3.ayda 6700gr boy 62cm baş 40.2cm. Şu an 3.5 aylık 7100gr boy 62cm baş 41cm ölçüyorum. Kilo, boy, baş ortalamanın üzerinde doğdu ama baş gittikçe ortalamanın altında kalmaya başladı. Oğlumun çoğu yeri babasına benziyor ama babasının kafası büyüktür, benim küçük. Endişe edilecek bir durum var mı? 400iu D puf veriyoruz doğumdan beri ama hiçbir zaman ölçülmedi değeri. Haftada bir balık yemeye çalışıyorum ama omega3 hapı da içmem gerekir mi? Beyin gelişimi için özellikle oynamam gereken bir oyun var mı? Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 117982 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
400 ünite Türkiye'de yaşayanlar için çok düşük dozdur.
Daha dün anlattım!!! 400 ünite, Türkiye harici gelişmiş ve bütün süt ve süt ürünlerine D vitamini takviyesi yapılan ülkeler için gereklidir. Türkiye gibi bu konularla ilgisi olmayan ülkelerde çocuklara ena z 1000 ünite D vitamini verilmesi ŞARTTIR!!! Bu ahmak doktorlar yüzünden, Türkiye'deki bütün çocuklarda D vitamini eksikliği vardır. |
|
![]() |
|
su_era ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Ağu 2020 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 23 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam Amerika'daki akrabam da ilk 6 ayda 400 ünite veriyordu. İlk 6 ayda dvit takviyeli süt gibi ek gıda almıyorlar zaten. 1000 ünite veren bir ülke mi var, ben mi yanlış anladım?
Bir de bebeğimin baş çevresi küçük mü sizce de?
Düzenleyen su_era - 29 Ağu 2020 Saat 00:34 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 117982 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Kesin yanliş ölçülmüştür. Kendiniz "terzi mezürü" ile ölçun. Ölçüm için en büyük çap kullanılacak!
Bazı Aile hekimliklerinde kasten yanliş ölçümlerle aileler korkutulup, kendi doktorlarına yönlendiriyorlar. Bu ay için: ortalama 41.5cm olmalı. 2- Bebekler ilk ayda sadece anne sütü alsalar bile, o anneler devamlı D vitamini katkılı süt ve süt ürünleri kullandıkları için, bizdeki anneler gibi bir D vitamini eksiklikleri yok. Onların bebekleri bu sayede anne sütünden yeterli D vitamini alabiliyorlar. |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
41 ölçüyorum hocam
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ortalama değerin 1.5cm'nin altı ve üstü de NORMAL sınırlar içinde sayılır.
Yani: 40 - 43 cm normal alt ve üst sınırlardır. Sizde ki değerde normaldir. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|