Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - IgG-ıgM test sonuçları
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

IgG-ıgM test sonuçları

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
brkay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 48
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı brkay Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: IgG-ıgM test sonuçları
    Gönderim Zamanı: 15 Ağu 2020 Saat 00:32

Merhabalar kadir hocam.Geçtiğimiz hafta çarşamba günü özel bir saglik merkezine antikor testi için kan verdim.Ertesi gün covid testimin pozitif olduğu, hastalığın basında olabileceğim ve 1 hafta dikkatli olmam,evden cikmamam gerektiği söylendi.ben de herhangi bir belirti yoktu açıkçası çok da şaşırdım bu duruma. Rahat etmek adına akabinde pazar günü akciğer tomografi ve pcr testi yapıldı test negatif cıktı, tomografi de temizdi.hocam sizin değerli görüşlerinizi almak istiyorum. O sırada covid mi oluyorum yoksa öncesinde geçirmiş bağışıklık kazanmış mi oluyorum.bu test nasıl değerlendirilmeli,cunku her doktor farklı görüş bildirdi. Teşekkür ederim.

http://m.YollaYap.com/busd/1597440435848.jpg

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118362
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ağu 2020 Saat 10:29
Teste inanırsak, evet, virus var. AMA, bu durumda, PCR testinin de (+) olması gerekirdi. Neyse!!
Her şüphelenılen hastaya Tomografi çekilmesi, Türk doktorlarının cahilliğidir..
Her hastada Akciğerlerde tutulum olur diye bir şey yok. Ama ne yaparasınız ki, zaman şarlatan doktorlar
 için tam bir AV MEVSİMİ!!
Bağışık olduğunuzda. IgG (+) olur.
Yukarı Dön
brkay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 48
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı brkay Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ağu 2020 Saat 11:23

Hocam pcr testi kan testinden 5 gün sonra yapildi. Negatif cikmasi nedeniyle geçirmiş oluyorum artik sanırım. Yani bulaştırma durumu da bitmiş mi oluyor? Ayrıca 10 gün geçti üzerinden IgG degerim pozitife dönmüş olabilir mi.yani her hastalığı gecirende antikor oluşuyor mu?Açıkçası Ilk teste(IgM) halen kuşkuyla bakıyorum. Doğrulamak için IgG ye baktirmalimiyim. Teşekkür ederim hocam

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118362
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ağu 2020 Saat 12:21
PCR , 5 gün önce (-) olabilir.  PCR testi yapılırken bile virusu kapmış olabilirsiniz.
Evet, muhtemelen IgG niz artık yükselmiş olabilir. Kurcalamayın.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.