Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Romatizma ile ilgili olabilir mi?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Romatizma ile ilgili olabilir mi?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
dmlsglm Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 13
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı dmlsglm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Romatizma ile ilgili olabilir mi?
    Gönderim Zamanı: 23 Tem 2020 Saat 00:27
Merhaba Kadir Hocam, 
Oğlum 5,5 yaşında. Bugün sabah sağ dizinin üstünde kızarıklık ve kaşıntı başladı. Akşam kızarıklığa ek olarak şişlik de oluşmuştu. Elimi değdiğimde de kızarık olan kısım sıcaktı. Ateşi yok. Hareket kısıtlığı yok, ağrıdan bahsetmiyor.  
Akut eklem romatizması ile ilgili yazdıklarınızı okudum: 10-12 yaşlarından önce görülmez, belirli tip bakteriyi peş peşe alacak ve hiç tedavi edilmeyecek ancak o zaman olabilir diye açıklama yapmışsınız. Çok teşekkür ederim, biraz olsun içim rahatladı. Bazı annelerin endişesine benzer şekilde ben de 1,5 yaşında geçirdiği boğaz enfeksiyonunda antibiyotiği 5 gün içirebildiğim için bir sıkıntı olur mu diye zaman zaman düşünüyorum. Bir de dizinde bu şişlik ve kızarıklık olunca endişelendim. Kızarıklık ve kaşıntı bazen dirsek içindeki ince deride de oluyor şişlik olmadan, onu terden tahriş oluyor diyerek krem sürüyordum. Bir alakası olabilir mi? Dizindeki bu durumu nasıl ele almam lazım sizce?

Düzenleyen dmlsglm - 23 Tem 2020 Saat 00:33
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117988
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Tem 2020 Saat 04:34
Streptokok enfeksiyonlari; TEK DOZ Penisilin veya antibiyotik ile YOK OLURLAR! 1 aylik tedaviler, koruyucu
olmasi maksadi ile ve 1 ay sure ile tekrar Streptokok kapmamasi icindir. 
Turk doktorlarinin Streptokok enfeksiyonlarinda uyguladigi 10 gunluk tedaviler, salakliklarindan dir! 

Dizdeki hadise, sinek isirigidir ve belki de simdiye kadar kaybolmustur. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.