Lutfen Yardım Edın Pfapa Sendromu |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Melek Ege
Üye Kayıt Tarihi: 28 May 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 6 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Melek Ege
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 31 May 2020 Saat 22:02 |
Hocam 5,5 yasindaki oglumu (110 cm 18 kilo)
7 subatta Ates,aft,bogazda ve dilde beyazlik,agizda kotu koku sikayetleriyle doktora goturdum antibiyotik baslandi 13 subatta iyilesmeyince wbc 19.7 ile "eqıceft" igne sabah aksam 3 gun yapildi. calpol kullandik. 15 Subatta doktorumuz ates dusurucu diye "precort" tek doz yapti yogun terlemeyle atesimiz dustu. 18 Subatta wbc 8.66 olmasina ragmen crp 52 diye augumentin s baslandi. 3 mart wbc 9.72 ama crp 34.4 diye augumentin kullanildi. 31 Mart yine ateslenince wbc 12.2 diye augumentin kullanildi 3 nisan "unacefin" igne sabah aksam 3gun kullanildi serum takildi ne verildi bilmiyoruz 18 mayıs "precort" tek doz ile pfapa teshisi konuldu 28 mayistan bu yana 37 38 arasi ates aft var |
|
Melek Ege
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Melek Ege
|
Hocam sizi maalesef yeni kesfettim. Neler oluyor ogluma bize yardim edin. Antibiyotige bogdugum icin cok pismanim. pfapa mi bu? Ara ara bas agrisi ve halsizlik oluyor. Gozlerde kizariklık oluyor ve aciyor diyor. bogazlarindaki beyazlık bir gorunup bir kayboluyor. Doktor bademcik ameliyati onerdi.Son tahlillerimizi de ekledim. Cevabinizi merakla bekliyorum.
|
|
Dr.KadirTugcu
Uzman Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118566 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
Tipik Turk doktoru!!!
Cocuklardaki WBC degerlerini ve CRP'nin ne oldugunu bilmeyen bir AHMAK!! Antibiyotikleri cogu bos yere verilmis. PFAPA ile ilgili yazilarimi okuyun. Turk cocuk doktorlarinin teshislerine inanmayin. Tahlillerin hicbiri acilmiyor. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Haz 2020 Saat 03:09 |
|
Melek Ege
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Melek Ege
|
https://i.hizliresim.com/BNqIEQ.jpg
Hocam tekrar ekledim. Yorumlayabilir misiniz? Ates ataklari geldiginde ne yapmaliyim? bir de fmf suphesi de olabilir dedi doktor. cok fazla karin agrisi yok ama. Gen testi yaptirmali miyiz?
Düzenleyen Melek Ege - 01 Haz 2020 Saat 09:59 |
|
Dr.KadirTugcu
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
Error 1020 Ray ID: 59c9eefc3e50d2a6 • 2020-06-01 15:23:02 UTC
Access denied What happened? This website is using a security service to protect itself from online attacks. Boyle bir uyari veriyor.. FMF'da ates'den ziyade, KARIN AGRILARI, bilhassa sabah erken saatlerde gelen Karin agrilari tipiktir. Turk cocuk doktorlari, hicbir hastaligi:4x4 bilmezler. Ates geldiginde; HICBIR SEY YAPMAYIN.. Sadece ertesi gun devam ederse, bir "Tam Kan Sayimi" yaptirip, bana yazin. |
|
Melek Ege
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Melek Ege
|
Kadir Hocam çok tesekkur ederim iyi ki varsınız
|
|
Melek Ege
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Melek Ege
|
Kadir hocam oglumun gen testi yapilmisti, K695R geni patojenik yaziyor bolum doktorumuza henuz gosteremedik. Ama cocuk doktorumuz fmf olabilir dedi. bademcikleri beyazlayip kortizonla geciyordu. karin agrisi eklem agrisi gibi bir sorunumuz yoktu. Bu gen ne anlama geliyor?
|
|
Dr.KadirTugcu
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
Bosverin.. Siz; esas, hastalik arazlari uyuyor mu, uymuyormu, ona bakin.
Bu degeri doktora gosterin, ya tekrarini isteyecek, ya da baska bir sey uyduracak. Bir defa elinizi verdinizmi, kolunuzu kaparlar. FMF olsa, HER sabah erken saatlerde ve hep ayni saatlerde karin agrilari olur. Ne oldu??? PFAPA'dan niye vazgecti??? Hep ayni hikaye! Bir defa, laboratuvara gonderdiler mi, hic arkasi kesilmez, Bir hastalik olmadi mi, oburkune bakalim!!! Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 Tem 2020 Saat 18:16 |
|
Yanıt Yaz | |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|