Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - hipotiroid
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

hipotiroid

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
çizopten Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 32
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı çizopten Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: hipotiroid
    Gönderim Zamanı: 09 Mar 2020 Saat 12:50
hocam mrb.kızım 29 aylık ve 9 aylıkken tsh degeri normalken 12 aylık oldugunda bezinde birkaç kez taze kan şeklinde lekenme görünce doktor hormonlarına baktırdıgında cinsiyet hormonları normal ancak tsh degeri 8,052µIU/mL çıkınca 1 hafta sonra tekrar istedi ve  normal aralıkta çıktı ancak takip gerekir diyerek 2 ay sonra tekrar bakıldıgında 6,583µIU/mL çıktı kilosununda boyuna göre biraz fazla oldugunu bu aylarda gelişimini olumsuz etkiler diye tiroid ilacı başlamk isteyince baska doçent bir doktora götürdük 12buçuk mg ilaca başladık.3 ay sonra hala yüksek çıkınca 25 mg verdi. en son 2 ay önce gittiğimzde tsh 2,52mu/L çıkmasına rağmen ilacı azaltmadı kilosu hala biraz fazla diyerek(27 aylık 84cm 12buçuk kilo)açıkçası ben kzıımın ilaca ihtiyaci oldugundan emin değilim sizce ne yapabilirim bundan sonra.size göre ilaçlık bir durumu var mı?hocam tsh hastalık sırasında örneğin gripken yüksek çıkar mı(cildi kuru kilosu zayıf ama göbek bölgesi sürekli şiş)önerinizi merakla bekliyorum saygılar .
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120471
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mar 2020 Saat 20:02
EGER; doktor ve laboratuvar ayni bina icinde iseler, sakin inanmayin ve :
TSH, T3 ve T4 baktirip bana yazin.

"... ilacı azaltmadı kilosu hala biraz fazla diyerek"
Ne kilo fazlaligi?? Eksigi var!! Bu salaga nasil inanirsiniz ki??
Akli sira sizin gibi yagli musteriyi abone edecek..
Esas olan, hastalik Klinik gorunumudur..
NE YANI; cocukta bir geri-zekali durumu mu var?? Hipotiroidik veya Kreten gorunumu mu var??
Yukarı Dön
çizopten Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı çizopten Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2020 Saat 15:35
hocam araştırma hastanesinde takip ediliyor bu bahsettiğiniz doktor lab. işbiriliği olabilir mi müsteri gözüyle bakılıyor olabilir mi.ayrıca hala ilaç kullanıyoruz malesef kestikten ne kadar süre sonra baktırmamızı önerirsiniz.zeka konusunda aksine kızım oldukça zeki sadece boyu alt sınırlarda seyrediyor ve karnı hep şiş gaz probleminden mi bilemiyorum.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (2) Teşekkürler(2)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2020 Saat 19:38
Gidin isinize Allah askina!! Hala Turk doktorlarinin NE MAL olduklarini ogrenemediniz mi??
Bir aralar da; geri zekali bir Prof. "Dogacak cocuk ileri zekali olsun" diye, hamilelere Tiroid ilaci veriyordu.. Yok oldu gitti!!
Bos verin, ilaci da kesin..
Isterseniz, OZEL bir laboratubarda; TSH, T3 ve T4 baktirin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 31 Mar 2020 Saat 19:57
Yukarı Dön
çizopten Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı çizopten Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mar 2020 Saat 12:39
peki hocam teşekkür edrim değerli önerileriniz için saygılar.
Yukarı Dön
çizopten Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı çizopten Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2020 Saat 11:44
hocam tekrrdan merhabalar.kızımın ilacını sizin mesajınızdan sonra kestik.ancak o günden beri başı çok terliyor özellikle uyurken acaba bunun tiroid ileilgisi olabilir mi.ayrıca tırnağında beyaz leke olustu.bu dönmede salgın nedeniyle herhngi bir sağlık kurulusuna götrüüp kan değerlerine baktırmaya korkuyprum.Baş terlemesinin d vitamini eksikliği olanlarda da görülebileceğini okumuştum ben dogdugundan beri nerdeyse her gün takviye olarak d vit. damla kullanıyorum en son yaklasık 6 ay önce baktıgımızda 27 çıkmıştı d vitamini.yanıtınız için şimdiden teşekkürler.saygılar
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (2) Teşekkürler(2)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2020 Saat 19:58
Hic vermedi iseniz, bugunden baslayip, her sene 1 ampul Dvit3 icirin.
Yukarı Dön
çizopten Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı çizopten Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2020 Saat 09:39
hocam dogdugundan beri veriyorum günlük 1000iu
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.