|
Bricanly |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Mamafi ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Ara 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 204 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Oca 2020 Saat 19:34 |
Hocam kızım 5 yaşında. Bir aydır genız akıntısı var yatınca artan öksürük vardı. Ilık su vicks yastık yükseltme vs yaptım. Bıraz rahatladı. 10 gün sonra arttı gündüz öksürüğüne dönüştü. dr a gıttık. Genız akıntısı ciğerlerde sıkışıklık yok dedı. Levmont çiğneme tableti verdı. 15 gündür kullanıyor. Biraz ara verdım bugun tekrar genızde akıntı var sürekli genzını çekip yutkunuyor öksürük başladı yine. Süreklı boğaz temızlıyor balgamlı. Evde bricanly var ama bi yazınızda bricanly gereksız bile kullanılsa hastalık varsa cıgerlere ındırır yazmışsınız. Napıyım bılemedım??
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117900 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Grip durumlarinda; 1 SAKIN Oksurugu kesmeyin.. 2- SAKIN Astim ve brons genisletici ilaclari kullanmayin..
|
|
![]() |
|
Mamafi ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Ara 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 204 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Grip olmadığına göre bricanly verebılırım o zaman oyle anladım. Çünkü balgam ve öksürükten başka araz yok.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117900 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Evet. Daha ziyade; Astim, Bronsit ve Bronsiolit gibi durumlarda kullanilabilir.
|
|
![]() |
|
Kadir hocam sömestrde ıyıydı sonra yine başladı boğuk bır gece öksürüğü. Gündüz de ara ara oluyor. Perebron ıcırdım bi süre. Bi faydası olmadı.ballı lımonlu su içiriyorum. Okulda yüzme dersı var Ben üşümekten hasta olunmayacagını sayenızde ogrendım. Ama derse girmıycek onu da deniycem. Tekrar zyrtec ya da levmont mu devam etsem gıttıgım uzmana götürsem de akciğer fılmıne mı bakılsa? 5 yaşına kadar ne fılm cekıldı ne antıbıyotık kullandı sayenızde. Ama etrafım bu cocuk bronşit dıyenlerle dolu.ateşi de yok. Kardesımin eşi acil doktoru ateşşiz bronşit olur dıyor ısrarla. Korkuyorum.
Düzenleyen Mamafi - 09 Şub 2020 Saat 20:35 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
SAKIN, sakin Turk doktorlarina inanmayin.. Emin olun, kitapsiz egitim sayesinde, boyle palavra doktorlar peydahlandi..
Eskiden bu pustlar, her oksurene;"Astim" derlerdi, dilleri bir yerlerine girince, simdi boyle; Yok"Bronsit", yok "Bronsiolit" diye kiviriyorlar. Yahu, hic mi Grip teshis edilmez??? Simdi; her oksurene, Bronsit diyorlar!! Zyrtec allerji ilaci(balgam koyulastirir), Levmont, Montelukast denilen, Astim ilaci.. Bu pustlar artik her oksurene Astim diyemiyorlar ama, genede astim ilaci veriyorlar.. Ayrica; gerek Montelukast, gerek, Zafirlukast, Astim'in akut safhasinda verilmez.Astim krizlerinin arasini acmak icin, Solunum sikintisi olan devre gectikten sonra kullanilir. Bronsitte ise, hic verilmez. Astim ve Bronsitlerde, ilk ve en onemli bulgu; "Solunum sikintisidir".. Oksuruk sonradan olur. Ayrica da, hadi Turk doktorlar, okuz olduklari icin verdikleri ilaclarin iceriklerini bilmezler ama, SIZ NIYE cocugunuza verdiginiz ilacin icini okumuyorsunuz?? Levmont, 15 yas alti cocuklara VERILMEZ!! O "acil doktoru" olacak kerize de soyleyin, Gripler ilk 3-5 gun ates yaparlar, arkasindan oksuruk ve burun akintili 2-3 hafta suren devre olusur. Bu devrede ATES OLMAZ... Belliki bu sarlatanlar, HER oksurene, Bronsit diyorlar. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Şub 2020 Saat 01:06 |
|
![]() |
|
Okumaz olurmuyum hocam ılk aldığımda okudum. Tek uyarı 2 yaş altı çocuklara verılmez!! Tamm onu da vermıyorum. Dün iliadın başladım belkı yıne ımdadıma o yetişir sayenızde. Sıcak su buharı viks hepsını yapıyorum. Bu gece sessız uyuyor. Balgam oldugu cok bariz ama o boğuk ses acaba dedırtıyor. haklısınız bronşit diyen en yakınım ve ısrarla götür zatürre olacak dıyor.Zyrtec de vermıyorum. Bricanly ı de perebronu da vermıyorum. Beklıycem hocam. sağolun yine yetiştiniz. Minnettarım.
Düzenleyen Mamafi - 10 Şub 2020 Saat 01:16 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Normal bir Gribin, Zaturre sekline donmesini saglayan ilaclar:
1- Allerji ilaclari: (Deloday, Zyrtec ve benzerleri) 2- Grip ilaclari diye satilan ilaclar:Sudafed, Actifed,A-ferin, Iburamin Cold gibi sonu "-cold" ile biten ilaclar. 3- Astim ilaclari: Ventolin, OnceAir, Bricanyl, 4- Oksuruk suruplari: Peditus, Antibeksin, Pedrin, Brodil ve benzerleri 5- Kortizonlu spreyler: Flixotoide, Nasocort, Pulmicort, Inflacort, Nazofix, Nazoster, N-Cort, ve benzerleri |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|