Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Baş ağrısı, kalçada ağrı, strep a pozitif
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Baş ağrısı, kalçada ağrı, strep a pozitif

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
alpalp Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 35
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alpalp Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Baş ağrısı, kalçada ağrı, strep a pozitif
    Gönderim Zamanı: 09 Oca 2020 Saat 21:15
Hocam selamlar,

24.11.2014 doğumlu oğlum 3 hafta önce ateşlendi, üç gün sürdü, ateş bittikten 2-3 gün sonra kalçasında yürüyemeyecek kadar şiddetli ağrısı oldu, bu da iki gün sürdü, dinlendirdim geçti. Tüm bunlardan sonra 7 gündür öğlen saat 11 gibi çocuğu ağlatacak kadar baş ağrısı oluyor ( ateş, halsizlik vs yok). Ağrı kesici veriyorum biraz da uyuyor geçiyor. Ağrı kesiciyi saat 10 gibi verirsem ağrısı olmadan günü tamamlıyor. Bu baş ağrısı için doktora götürdüm. Röntgen çektiler sinüsleri dolu ondan dedi doktor. Strep a pozitif çıktı, ( wbc 13.8, değer aralığı 3.5 -10.0) daha önceki olan bacak ağrısını da söylemiştim, strep a pozitif olmasıyla anlam kazandı bu ağrı dedi ve antibiyotik verdi. Antibiyotikten sonra ağrı devam ederse detaylı test yapılması gerekirmiş, duruma göre penisilin iğne gerekebilir dedi ama şuan erken dedi. Birde nazofix verdi.

Hocam antibiyotiğe başlayalı 4 gün oldu. Bir de şu var oğlumda ağız kokusu var uzun zamandır. Ne yapsam geçmeyen koku antibiyotik kullandığımdan beri geçti.

Hocam doktorun teşhisi ve sonrası için yapılması gerekebilir dediği şeyler kafamı karıştırdı. Şuan uygulanan tedavi doğru mu?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118425
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Oca 2020 Saat 02:57
Yapilanlarin tamami yanlis ve sahtekarlik..
1- Hadi diyelimki, kalca agrisi; "Akut Eklem Romatizmasi" idi..   Bu durumda, ASLA Strep-A testi:(+) olmaz..2- 
2- Akut Eklem Romatizmasi olan eklemde, sadece agri degil, kirmizi sislikler de olur. 
3- Sinuzitler ayni Orta Kulak Iltihaplari gibi, GRIP sonucu, o bosluga acilan kanallarin odem sonucu
 kapanmasi ile olurlar. Buda, gecirdigi hastaligin bir cins agir Grip oldugunu gosterir.
4- Akut Eklem Romatizma agrilari; HAYAT BOYU sadece 3 gun olurlar ve bir daha ASLA tekrar etmezler..
O ahmak doktorun; bu konuda  hicbir bilgisi yok. 
5-  ".... Antibiyotikten sonra ağrı devam ederse detaylı test yapılması gerekirmiş, duruma göre penisilin 
iğne gerekebilir dedi ama şuan erken dedi. "     Bildigin SALAK!!! 
6- Nasofix gibi kortizonlu sprey vermesi, once sahte bir iyilik ile gozunuzu boyayip, 1 hafta sonra daha 
agir bir vaziyette doktora  gitmenizi garanti etmek icin yapilan sahtekarlik.,
7- Antibiyotik mi gecirdi, yoksa kortizonlu sprey mi?? 
Eger; Strep-A testi hakikaten(+) idi ise, hastalik zaten tek doz antibiyotik ile bile iyilesir. 
En kotu ihtimal ile Strep-A Test:(+) Kabul edelim, en az 20 gun  PenOs surup kullanin. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Oca 2020 Saat 03:00
Yukarı Dön
alpalp Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 35
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alpalp Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Oca 2020 Saat 11:53
Hocam, oğlumda Ateş, ishal vs olduğunda sizden öğrendiklerimi uyguladım, genelde 3 günde ateşi düşüyor, 10 güne kadar da halsizliği düzeliyor. Bu nedenle 2 yıldır hiç doktora götürmedim. Strep a içinde ateş halinin devam etmesi halinde bakılması gerektiğini biliyordum bu nedenle hiç baktırmadım. Acaba bu durumda doktora gitmemekle hata mı ettim? Baş ağrısı olmasa yine doktora götürmeyecektim çünkü.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118425
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Oca 2020 Saat 18:55
Okusaniz bilirdiniz..
Senelerden beri anlatiyorum!! 
Hakikaten; A-Grubu, Beta Hemolitik  Streptokok enfeksiyonu oldugunda; 
ATES +Agizda pis koku + Dili kaplayan Pas tabakasi +Bulanti/kusma olur. 
Ayrica da; Kan Sayiminda, WBC: 13.8'den cok daha yuksek olur. 
     "...   wbc 13.8, değer aralığı 3.5 -10.0) …."    Buradaki Deger araligi ERISKINLERE aittir.. 
5 yas icin WBC ust degeri: 15.5 dur..   Bu tip sahtekarliklar  hep senelerce anlatildi!
AYRICA DA:  Bir defa AGBH Streptokok tedavi edilmedi diye bir sey olmuyor. SENELERCE, sik sik ve cok
 sayida alinip, hicbiri tedavi edilmezse, zararlari; 10-12 yaslardan sonra cikabiliyor.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Oca 2020 Saat 18:58
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.