Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - oksuruk kaosu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

oksuruk kaosu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
melisakara Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 71
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı melisakara Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: oksuruk kaosu
    Gönderim Zamanı: 07 Oca 2020 Saat 00:58
merhaba hocam
uzun olacak olacak ama ayrintisina kadar yazmak istiyorum.
3.5 yasinda 15 kg kizim
kasim ayinda kuru ve kesik oksuruk basladi prospan ve iliadin kullandik.
15 gun surdu.
tam gecti derken hiriltili oksuruk halsizlik bir gunde ilerledi ates cikti
ates dusurucu sadece iki saat dusuk tuttu sonra yine cikti.
ertesi gun hastaneye gittigimizde oksuruk nefes almayi zorlayaci sekilde idi ve ates 39.2ydi. hastaneye yatis yaptik.
5 gece kaldik ventolin pumicort antibiyotik baslandi. oksuruk krizleri bitmiyordu soguk buhar en son adranelin yapildi. 3. gun biraz daha sakinlemisti ama hala oksuruk devam ediyordu.
taburcu olurken antibiyotik ve asist devam etmemiz istendi.
oksuruk hala gecmemisti tekrar gittik. hala hirilti vardi ventolin 3 gun budecort 3 hafta sure ile kullanin dedi.

oksuruk kesildi normale dondu.
bir hafta aradan sonra ates cikti baska bir belirti yoktu cok inatci olmayan ates pazartesi basladi iki gun devam etti gecti derken cuma gunu koyu burun akintisi bir cesme gibi ve gozlerde sari akinti ates 39 hafif kesik oksuruk basladi.
tekrar antibiyotik basladik. klamer goz burun damlasi. aradan dort gun gecti burun ve goz duzeldi oksuruk artti.
iki aydir icinden cikamadigimiz kaostan nasil çıkacağız.
birde belirtmek istedigim alerjisi oldugunu dusunuyorum kasimda ilk baslayan kesik oksurukte ilk findik yedi vucudu kabardi ve bir hafta kuş ile temaz etti

son oksuruk te yine findik fistik yedi kabardi ve ertesi gun akinti ve oksuruk ile devam etti.
sorunumuz alerjik olabilir mi? bu arada belirli araliklar zaditen de kullandik su anda devam ediyoru

SEN BENİM EN KIYMETLİMSİN
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı melisakara Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2020 Saat 01:07
PA AKCİĞER GRAFİSİ İnceleme alanına giren kot yapıları ve ekstratorakal yumuşak doku planları normaldir, bilateral hemitorakslar simetriktir. Trakea orta hattadır, kalp ve mediastinal ana damar yapıları normal lokalizasyonlarında ve normal anatomik özellikleri ile izlenmektedir. Her iki akciğer alt zon parakardiak alanlarda hafif retiküler yoğunluk artışları izlenmektedir. Her iki hemidiafragma normal şekil ve lokalizasyonlarındadır, sağ kostofrenik sinüs açıktır. Sol kostofrenik sinüs kapalı görünümdedir.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı melisakara Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2020 Saat 01:11
wbc 14.53
crp 14.56

influenza a ve b negatif
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119238
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2020 Saat 02:50
1-     "... tam gecti derken hiriltili oksuruk halsizlik bir gunde ilerledi ates cikti …"
Buna, Prospan sebep oldu... Sahtekarligin 1. Safhasi !!!
2-    "...ertesi gun hastaneye gittigimizde oksuruk nefes almayi zorlayaci sekilde idi ve ates 39.2ydi. hastaneye yatis yaptik.
5 gece kaldik ventolin pumicort antibiyotik baslandi. oksuruk krizleri bitmiyordu soguk buhar en son adranelin yapildi.."
Iyi HALT edildi!!   Sahtekarligin 2. Safhasi ve 3. Safhasi beraber uygulanmis.. 
Ne olur ne olmaz!! Baska hastaneye filan gidersiniz!! 

3-  "... taburcu olurken antibiyotik ve asist devam etmemiz istendi. "
Pes yani!!  Attiklari kaziklar yetmemis, Asist vererek, devri-daimi tekrar baslatacaklar!!  
4- Tabiiki, 1 hafta sonra tekrar; Sahtekarligin 2. Safhasi olarak gideceksiniz..

Yapilanlarin tamami sahtekarliktir, dolandiricilik tir. Kasten verdikleri ilaclarla bu tablolari devamli yaratip
 sizi dolandirimislar ve dolandirmaya da devam ediyorlar.. 
Vallahi iyi Sabirli imissiniz..
HIC MI ; Sahtekarligin 3 Safhasi yazilarimi okumadiniz??

En bayatlamis sahtekarlik ve dolandiricilik yontemi..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 07 Oca 2020 Saat 02:51
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı melisakara Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2020 Saat 03:04
haklisiniz hocam buyuk kizimi sizin yazilariniz ile sayili antibiyotik kullanarak buyuttum.
ama ikinci kizimda bunu basaramadim.
ben bugun itibari ile hepsini kesiyorum.
alerji ile ilgili dusunceniz nedir kuruyemisten sonra vucut kabarmasi ve geniz akintisi alerjinin var oldugunu gosterir mi.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2020 Saat 18:30
Gidalara bagli Allerji oldugunda, dokuntu olur, oksuruk olmaz..  
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı melisakara Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2020 Saat 01:27
3 farkli zamanda findik leblebi fistik vucutta kabarma yapti zyrtec verince sondu. kuruyemis yedirmemelimiyim sizce.

yazilarinizin cogunu okudum ilaclari kestim. balgamli oksuruk harici ates yok keyfi yerinde krese gitmesinde sakinca olur mu
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2020 Saat 03:02
Krese gitsin. Eger bu 2 sene icinde  "Mikrop Kolleksiyonunu" tamamlamaz ise, 3. sene de cok hasta olur. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.