Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Düşmeyen ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Düşmeyen ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Bsarıkaya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 196
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Bsarıkaya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Düşmeyen ateş
    Gönderim Zamanı: 14 Ara 2019 Saat 01:35
Hocam nisan 2016 doğumlu 3,5 yaşındaki oğlum dün gece ateşlendi, sabah boğazında kılcal damar ve kızarıklıklar vardı, dili de paslı görünümde olunca doktora götürdük, tahlil yaptırdık. Gönderebilirsem sonucu göndericem. Wbc 9,31
Crp (kantitatif) 0,1 mg/dL   Crp (kantitatif) 1,0 mg/L
Sedimentasyon 1saat 5

Hocam ateşini düşüremiyorum evde, calpol veriyorum, 4 saati de bulmadı son 2 seferin aralığı, ama düşmüyor. 40 derecenin üstünde. 40,9 a kadar çıktı. Önceki hastalıklarında 40 ı hiç görmemiştik. Hastaneye de güvenemiyorum, gidemiyorum o yüzden ateşe müdahale etmeleri için, neyi nasıl vereceklerini bilemiyorum. Normal midir hocam? Bekleyelim mi?
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Bsarıkaya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2019 Saat 01:39
İnanın akşamdan beri eski mailleri okuyorum ama ateşin 41 e yanaşması ve düşmemesi mesaj attırdı artık bana. 12 saatten uzun süredir, duştan çıktıktan hemen sonra ölçtüğüm 2 sefer 38,6 dereceydi, haricinde 39 un altına inmedi. Calpol hiç etki etmedi. Hatta gittik belki o şişe bozuk olabilir diye başka aldık. Hiç vermesemmi ateş düşürücü
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Bsarıkaya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2019 Saat 02:09
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117732
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2019 Saat 03:03
Gripal bir enfeksiyon geciriyor. Atesi: 4-5 gun surebilir. Bu konuyu iyi okuyun.
Atesi dusurmeyin. 
Ates ile ilgili makaleleri okuyun. 
Asiri Calpol kullanmayin. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Bsarıkaya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2019 Saat 04:21
Teşekkür ederiz hocam, cevabınız için. 38 küsürlere indi şimdilerde neyseki.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Bsarıkaya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2019 Saat 11:33
Hocam tahlil sonuçlarını gösterelim diye doktora geldik tekrar, güzel şeyler duymak ümidiyle. Çünkü sabah kalktığında ateşi 37,5 lardaydı. Yalnız konuşması boğuklaşmıştı, boğazına baktığımda biraz daha şişmiş, kırmızılaşmış ve üzerinde beyaz sarı yeşilimsi bi tabaka vardı, bi kısım yerinde.
Doktor o tabakayı görünce antibiyotik dedi, zaten 40 küsür ateşe o sebep olmuş dedi, streptokok mu dedim, onun gibi bişey dedi. Test yapalımmı dedim, olur ama pozitif de olsa negatif de çıksa antibiyotik kullanacak dedi. Kan tahlilinde neden çıkmadı dediğimde, ilk gün çıkmayabilir dedi.
Ben fotoğrafını çekmeye çalışıp atmaya çalışıcam size, birde test için bekliyoruz şu an, onun sonucunu da göndericem. Sizin yönlendirmenize göre hareket edeceğiz hocam. Hiç kullanmadık antibiyotik sayenizde, gerekliyse kullanalım istiyoruz hocam.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Bsarıkaya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2019 Saat 13:34
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Bsarıkaya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2019 Saat 13:39
Hocam bunu çekebildim, ama burada göründüğünden biraz daha kötü aslında. Sürüntüde yeşilimsi kısımlar vardı, burada çıkmadı onlar. Birde bayağı şiş duruyor ama bağırırken çektim, açıldı o yüzden biraz şişlik yanlara doğru.
Strep A boğaz sürüntüsü testi negatif çıktı. 
Zaten; sahtekar olmayip, iyi niyetli olsa, yeniden Kan Sayimi isterdi!! PUST biliyor Eskisi gibi cikacagini!!!

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 14 Ara 2019 Saat 19:09
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.