|
Düşmeyen ateş |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Bsarıkaya ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Nis 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 196 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Bsarıkaya
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Ara 2019 Saat 01:35 |
Hocam nisan 2016 doğumlu 3,5 yaşındaki oğlum dün gece ateşlendi, sabah boğazında kılcal damar ve kızarıklıklar vardı, dili de paslı görünümde olunca doktora götürdük, tahlil yaptırdık. Gönderebilirsem sonucu göndericem. Wbc 9,31
Crp (kantitatif) 0,1 mg/dL Crp (kantitatif) 1,0 mg/L Sedimentasyon 1saat 5 Hocam ateşini düşüremiyorum evde, calpol veriyorum, 4 saati de bulmadı son 2 seferin aralığı, ama düşmüyor. 40 derecenin üstünde. 40,9 a kadar çıktı. Önceki hastalıklarında 40 ı hiç görmemiştik. Hastaneye de güvenemiyorum, gidemiyorum o yüzden ateşe müdahale etmeleri için, neyi nasıl vereceklerini bilemiyorum. Normal midir hocam? Bekleyelim mi? |
|
![]() |
|
Bsarıkaya ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Nis 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 196 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Bsarıkaya
![]() ![]() ![]() ![]() |
İnanın akşamdan beri eski mailleri okuyorum ama ateşin 41 e yanaşması ve düşmemesi mesaj attırdı artık bana. 12 saatten uzun süredir, duştan çıktıktan hemen sonra ölçtüğüm 2 sefer 38,6 dereceydi, haricinde 39 un altına inmedi. Calpol hiç etki etmedi. Hatta gittik belki o şişe bozuk olabilir diye başka aldık. Hiç vermesemmi ateş düşürücü
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Bsarıkaya
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117732 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Gripal bir enfeksiyon geciriyor. Atesi: 4-5 gun surebilir. Bu konuyu iyi okuyun. Atesi dusurmeyin. Ates ile ilgili makaleleri okuyun. Asiri Calpol kullanmayin.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Bsarıkaya
Teşekkür ederiz hocam, cevabınız için. 38 küsürlere indi şimdilerde neyseki.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Bsarıkaya
Hocam tahlil sonuçlarını gösterelim diye doktora geldik tekrar, güzel şeyler duymak ümidiyle. Çünkü sabah kalktığında ateşi 37,5 lardaydı. Yalnız konuşması boğuklaşmıştı, boğazına baktığımda biraz daha şişmiş, kırmızılaşmış ve üzerinde beyaz sarı yeşilimsi bi tabaka vardı, bi kısım yerinde.
Doktor o tabakayı görünce antibiyotik dedi, zaten 40 küsür ateşe o sebep olmuş dedi, streptokok mu dedim, onun gibi bişey dedi. Test yapalımmı dedim, olur ama pozitif de olsa negatif de çıksa antibiyotik kullanacak dedi. Kan tahlilinde neden çıkmadı dediğimde, ilk gün çıkmayabilir dedi. Ben fotoğrafını çekmeye çalışıp atmaya çalışıcam size, birde test için bekliyoruz şu an, onun sonucunu da göndericem. Sizin yönlendirmenize göre hareket edeceğiz hocam. Hiç kullanmadık antibiyotik sayenizde, gerekliyse kullanalım istiyoruz hocam. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Bsarıkaya
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Bsarıkaya
Hocam bunu çekebildim, ama burada göründüğünden biraz daha kötü aslında. Sürüntüde yeşilimsi kısımlar vardı, burada çıkmadı onlar. Birde bayağı şiş duruyor ama bağırırken çektim, açıldı o yüzden biraz şişlik yanlara doğru.
Strep A boğaz sürüntüsü testi negatif çıktı. Zaten; sahtekar olmayip, iyi niyetli olsa, yeniden Kan Sayimi isterdi!! PUST biliyor Eskisi gibi cikacagini!!! Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 14 Ara 2019 Saat 19:09 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|