|
muayenede demir eksikliği anlaşılır mı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
racecaryaya ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 28 Kas 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 2 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı racecaryaya
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Ara 2019 Saat 14:08 |
Hocam merhabalar. bir kızım var şu an 8350 gr, 37 w+5 2780 gr doğdu 16 nisan 2019da. tabi ki gittiğimiz özel hastanedeki doktor 6.ayında hemen kan tahlili yapalım dedi ben de klinik olarak bir kansızlık belirtisi görüyor musunuz diye sordum, görmüyorum ama yaptırmak iyi olur dedi fakat ben çocuğum yenidoğanken tsh değerini maalesef buradaki doktorlar bilmediğinden neredeyse 3 haftalık olana kadar 5 kere kan aldırdım artık kızımın kollarının yok yere delinmesini istemiyorum. 2 aylıkken de bağdat caddesi'nde bir çocuk doktoruna muayeneye gitmiştik, o da 40 haftadan önce doğan bebeklere ben sidefer öneriyorum demişti ama ben onu da almadım çünkü sadece anne sütüyle besleniyor kızım.
sormak istediğim şey şu ki maalesef artık doktorlar muayene kavramını unutmuş durumda. sadece tahlil, görüntüleme ile kağıda baka baka doktorluk yapıyorlar. daha önce de dediğim gibi yenidoğan iken 5 6 kere kan alındığı için acaba demir eksikliği olabilir mi? veya nelere bakarak bundan şüphelenebilir ve kan tahliline yönelebiliriz? çünkü tek başıma kararlar aldığım için, çocuğumun sağlığını da riske atmak sorumluluğu beni eziyor. aile hekimine ise asla gitmem. demir eksikliği olabilecek çocuk nasıl anlaşılır? ten rengim çok açık beyaz, kızım da benim kadar olmasa da açık tenli. bu da beni yanıltıyor acaba kan tahlili yaptırsam mı diyorum. hocam bana yol gösterirseniz çok sevinirim. şimdiden teşekkür ederim. eğer kan tahlili yaptırın derseniz de düzen lab. önermişsiniz eskilerde. oraya götüreyim mi sizce? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118420 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ancak, SALAK cocuk doktorlari boyle bir beyanda bulunabilirler…. 1- Muayene ile, sadece; Anemik oldugu soylenebilir. Demir eksikligi oldugu SOYLENEMEZ.. Ama Turkiye'de cocuk doktorlarinda, boyle bir ayirimi yapabilecek, ne bilgi nede zeka kirintisi vardir.. Bu pustlar cok iyi biliyorlarki, devamli Demir ilaci alan cocuklarda, en ufak hastalik bile doktorlara gitmeyi gerektirecek agir hastalik seklini aliyor.. 2- Bu salaklarin diger bir gerekceleri de; Cocuk kan degerleri ile Eriskin kan degerlerini ayni oldugunu zannetmeleridir.Bu konuyu, birakin Tip Fakultelerini, Saglik bakanligi bile bilmezler. Anemi varmi-yokmu diye cildine BAKMAYIN!! Avuc iclerine, tirnak diplerine ve dudaklarina bakin. Onlarda solukluk gorurseniz, o zaman bir kan Sayimi yaptirin. 3- Bu yas icin, Kan sayiminda, HGB:10,5g/dL'nin alti anemi var demektir, ancak bundan sonra aneminin ne cins olduguna bakilir. Bu konudaki makaleleri, ilk sayfadaki YAZARLAR kismindan okuyun. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|