Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ateş, ürtiker, enfeksiyon
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ateş, ürtiker, enfeksiyon

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
meryem82 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 133
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı meryem82 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: ateş, ürtiker, enfeksiyon
    Gönderim Zamanı: 28 Eki 2019 Saat 14:06
Selam hocam, geçen ay  üsye ve ateş ile birlikte ürtiker gelişti.Bu gece yine kaşıntıyla uyandı ve yine baş ense kulak arkası kabartıları var.1 haftadır zaten üsye var öksürük ateş dün başladı. Ateş, enf ürtikeri tetikler mi? doktor bu kabartılar bronşlardada oluyor eğer allerji için tedavi olmassanız 20-30 yaşında koah olur dedi. demir 25, tranferin satürasyonu 7  ferritin 4, hgb 13,, wbc 11,7 neu 8,8, lym% 16 baso % 0 ( hiç yok) macrol,, ventolin pulmicort, onceair verdi. Çiğneme tabletini 2 ay kullanacak dedi. Mevsim geçisi allerjisi dedi Hastalığı bitsin demir tedavisi başlayalım dedi.Bronşları dolu antibiyotik gerekli dedi. Biliyorum kızıyorsunuz ama yine de korkuyorum böyle dediklerinde... Sizden öğrendiğim bilgileri söylediğimde beni azarladı.BENİM KORKUM HER ÜSYE de böyle mi olacak. 9 yaşında ilk defa geçen ay böyle oldu.24.01.2011 doğumlu 133 cm 24 kilo...Hep zayıftı zaten acaba gerçekten demir yetersiz diyemi iştahsız ve zayıf ?

Düzenleyen meryem82 - 28 Eki 2019 Saat 14:13
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118384
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eki 2019 Saat 19:47
Bu kadar cok sayida hatalari ancak SALAK bir Turk cocuk doktoru yapabilir!
1- O dokuntu, "Urtiker" degil, sicak+ates sonucu olan isiliktir. Tabiiki, ates oldugunda, isilikler artar! 
Turk cocuk doktorlarina gore, butun dokuntuler; allerji dir!!  Serin tutun, hergun yikansin, hemen gecerler.
2-   "... doktor bu kabartılar bronşlardada oluyor.." bu kadar  Salak bir doktordan ne beklenir?? 
3-   "... eğer allerji için tedavi olmassanız 20-30 yaşında koah olur dedi.  "   Vay be!!!  KOAH mekanizmasina
yeni bir yorum getirmis!!  
4- WBC: 11,7 ve bu SALAK, israrla antibiyotik yaziyor!! 
5- Allerji ise; niye Astim tedavisi veriyor??  
6-  " .. Mevsim geçisi allerjisi dedi .."  Komik otesi!!   Yeni bir cins allerji cinsi!! 
Bu kadar cahillik, ancak Turk tip fakultelerinde egitim ile olur!  
7-  ".. Hastalığı bitsin demir tedavisi başlayalım dedi…" HGB:13g/dl , ve bu SALAK, hala demir tedavisi pesinde. Bari siz soyleyin bu salaga,
 yoksa cocukta Demir zehirlenmesi yapacak. 
8- ".BENİM KORKUM HER ÜSYE de böyle mi olacak.." hayir, boyle olmayacak..Hepsi, cocuk doktorlarinin
 b.k yemesi!!  Sirf kendilerini onemsetmek icin, hastalik uyduruyorlar. 
Siz, hic bu salak cocuk doktorlarinin Grip teshis ettiklerini gordunuzmu?? 
Sizin cocugunuz bunca seneden beri HIC MI Grip olmadi, hepsimi allerji idi??? 
Bu salaklara nasil inanirsiniz? 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 28 Eki 2019 Saat 19:50
Yukarı Dön
meryem82 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 133
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı meryem82 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eki 2019 Saat 22:20

İnanmıyorum tabiki verdiği ilaçlara başlamadım. Deloday vardı evde onu içirdim.Geçen ay kabartıları yolladım size ürtiker demiştiniz . Elleri dudakları şişmişti. Bu sefer sadece kabardı aynı şekilde...Gribal enfeksiyonlarda allerji ilacı kullanmamak gerekiyor ya mukusu koyulaştırdığı için...Ama mecbur vereceğiz böyle olursa... Bir de bugün prednol yapıldı onu yazmayı unutmuşum.Yani hep böyle olursa ikisi birden, ürtiker tedavisi öncelikli değil mi ? Bu seferde Üsye Asye olmaz mı? İsilik değil geçen sefer gönderdiğim gibi aynısı siz ürtiker demiştiniz
[img=http://m.YollaYap.com/bbtc/1572291609477.jpg">

Düzenleyen meryem82 - 28 Eki 2019 Saat 22:51
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118384
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eki 2019 Saat 03:30
Prednol; hicbir seyi tedavi etmez!! Sadece vucudun mikroplara tepkisini baskiladigi icin, sahte bir iyilik hali
 yaratir. Yani; ailelere, "Mavi boncuk" dagitir.
Dogru dokuntu; Urtiker.
Sadec Zyrtec kullanin. Bu grup allerji ilaclari beyine gecmez ve uyku hali yaratmazlar. 
HIC BIR ZAMAN, Urtiker tedavisi oncelikli degildir. Hic tedavi edilmedikleri zaman da bile kendiliginden
 kaybolurlar. Turk cocuk doktorlarina inanmayin. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.