Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Büyüme hızı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Büyüme hızı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Feyza13 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 329
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Feyza13 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Büyüme hızı
    Gönderim Zamanı: 05 Eki 2019 Saat 11:16
Doktor bey, erkek bebek 16 ay 83 boy 11.65 kg fakat 12 aylikken de 82 cm 11.25kg di yani 4 aydir sadece 1 cm uzamis bu durum benu cok endiselendirdi. Hemsireye dedim hic uzamiyor neden diye o da 1 yastan sonra belli ataklarla uzar dedi her ay uzamaz cocuklar dedi. Bu bilgi ne kadar dogru acaba bu sekilde uzamamasi normal mi? 
Ek gidayi bir turlu veremiyorym asiri az yiyor bir ogun bir kac kasik seklinde bazen onu bile yemiyor sadece anne sutuyle besleniyor gibi hala anlayacaginiz bu sekilde kadir bey yardimci olursaniz cok sevinirim.
Yukarı Dön
Feyza13 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Feyza13 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eki 2019 Saat 12:16
1 hafta once davit3 icirmistim ampul olarak simdi de balik yagi baslayalim diyoruz ama icinde d vitamini oldugundan fazla gelir mi napalim doktor bey bisey yemedigi icin faydasi olur diye baslamayi dusunuyoruz siz ne dersiniz 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eki 2019 Saat 19:09
1- Dogrudur. 1 yasindan sonra buyume, ataklar seklinde olur. Bunun sebebi, sinir sisteminin uzayan uzuvlarla
 uyum saglayabilmeleri icindir. Dikkat edin, Ikinci hizli buyume Safhasi olan "Ergenlikte" cocuklar hep sakar
 olurlar, cok kolay tokezlenirler, elleri-kollari oraya buraya carpar. Merdivenlerden eskisi gibi hizli inemezler, 
otomasyonlari bozulmustur. Ancak hizli buyume yavaslayinca, eski becerilerini kazanirlar.. Hayret, nasil olmusda ogrenmis!!!! 
2- Balik yagina gerek yok. Aldi iseniz, babasi icsin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 Eki 2019 Saat 19:10
Yukarı Dön
Feyza13 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Feyza13 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eki 2019 Saat 20:27
Almamistik henuz cevabinizi bekliyordum.cok tesekkur ediyorum icimi rahatlatti cevabiniz :)
Yukarı Dön
Feyza13 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Feyza13 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eki 2019 Saat 20:29
Bir de bu yememe olayina ne yapmamizi onerirsiniz acaba hic bisey istemiyor cunku 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eki 2019 Saat 03:00
Gunde en az; 600ml sut/sutlu gida aliyorsa, merak etmeyin. 
Geriye kaliyor, buraz et ve meyva yemesin!! Az bir seyler yese bile eksikligi olmaz. 
Yukarı Dön
Feyza13 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Feyza13 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eki 2019 Saat 08:02
İnek sutu almiyor mumkun degil icmiyor yemiyor degisik bi cocuk bende oyleymisim gerci.. Anne sutu de ayni sey yerine gecer mi?
Kjsura bakmayin Kadir bey vaktinizi aliyorum fakat bu konu beni cok yipratiyor bir de uzamadigini gorunce iyice takildim simdiden tesekkur ederim sabirla yanitliyorsunuz.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eki 2019 Saat 19:12
Sut yerine; peynir, yogurt veya Dondurma deneyin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.