|
D vitamini fazlasi ve zararlari |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
kırçiçeğim ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Kas 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 198 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kırçiçeğim
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Ağu 2019 Saat 22:34 |
Hocam d vitamini ampül miktarı yoğun oldugu icin bir anda vucuda verilmesi sonucunda kalp ritmini bozdugu ve saglam böbreği dahi riske attığı zararlari olarak belirtiliyor. Açıkçası sorduğum doktorlar tek seferde ampül fikrine asla sıcak bakmayarak d vitamini eksikligini cocuklarda damla seklinde alınmasını söylüyorlar. Her kısın 7 yasindaki kizima senede 1 ampül veriyordum su son zamanlarda zararlari hergün karsima cikiyor ve korkar oldum. Hocam siz hastalariniza hep tavsiye ediyorsunuz d vitamini ampül kullanan cocuklarda kalp ve böbrek bozuklarina rasladiniz mi hic. Ayrica fazlası siroz hastaligina dahi neden oluyormus böyle bir durumla karsilastiniz mi hic gerçekten kafam karisti korkuyorum artik bu tür haberleri okumaktan. Teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117930 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Tipik Turk doktor palavrasi.. Vakt-i zamaninda soyledikleri 1 yalan, 40 yalan soylemelerine sebep oluyor. Tabiiki de, tek dozluk Dvit ampulden hoslanmazlar.. Onlar, her 2-3 ayda bir doktora gitmenizi isterler. Turk doktorlari; hastalarin hayrina olacak hicbir seyi sevmezler.. - Dis koruma ilaci olan Zymafluor'dan nefret ederler, zira disler curumeyince, disci ve doktorlara az is dusuyor. - D vitamininden hoslanmazlar, zira Dvit3 ampul nasil verilir bilmezler.. Hicbir hastamda sizin korktugunuz hastaliklarin birine bile, 50 seneden beri rastlamadim.. D vitaminin kan seviyelerini cok anlattim.. Bir benim verdigim seviyelere bakin, bir de; Turkiye'deki Laboratuvarlarin verdigi seviyelere bakin.. Genellikle, tek baslarina calisan: Biruni, InterTip, Hipokrat, Duzen,Buyuk laboratuvar gibi laboratuvarlar dogru seviyeleri yazarken, doktor ve Laboratuvarin ayni yerde oldugu Ozel hastaneler ise , isinin cilkini cikarmislar, hepsi baska baska telden calar olmuslardir. D vitamini eksikligi tedavileri: 5 ng/mL'nin alti: Once, 8000 unite/gun ( 4 hafta) sonra; 4 hafta, haftada bir: 50,000 unite.Veya 1 ampul Dvit3. 5-15ng/mL arasi: Once; 4000unite/gun (12 hafta) VEYA, 12 hafta 15 gunde bir, 50,000 unite. 16-30ng/mL arasi : 3 ay gunde:2000 unite veya 3 ay, her ay;50,000 unite. Zehirlenme : 150ng/ml ustu.. -
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 07 Ağu 2019 Saat 23:51 |
|
![]() |
|
kırçiçeğim ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Kas 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 198 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kırçiçeğim
Hocam sizi anliyorum lakin dwit 3 ampül kullanip acile zehirlenme ile gelen hasta sayılarının arttigi belirtilmis. Hatta bu habere yorum yapan biri tıpkı sizin gibi d vitamini kullanmamizi istemiyor sürekli hasta olup doktorlara gitmemizi istiyorlar diye yorum yazmıştı. Insani bu denli korkutmak gerçekten hos degil ama bu aralar d vitamini ile ilgili surekli haber var duymamak elde degil. Ben senede 1 defa kislari verdim kizima sizi takip eden anne arkadaşlarda veriyor bizim aklimizda bir şüphe olmaması icin sizin aciklamaniz bize ışık veriyor. Ben bu kış damla seklinde vermek istiyorum ekmeginin üstüne damlatarak peki o zaman 8 yas icin kac damla vermem gerekecek hocam bilgi verirseniz cok memnun olurum.tesekkur ederim saygi ve hürmetle.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117930 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Butun bu salakliklarin kaynagi nedir biliyormusunuz??? Amerika'da; butun sut urunleri D vitamini katkili oldugundan, ilave D vitamini gerekmez, verilecekse de; 400u/gun verilir. Simdi Amerikali doktorlar, kitap yazarken, ayrica Turkiye icin ayri bir doz semasi mi verecekler?? Onlar sadece kendi ulkelerine gore yazarlar.. Buna mukabil; bizdeki Saglik bakanligi ve Tip Fakulteleri, bu konuyu idrak edebilecek bir kafa ve zeka yapisina sahip degillerdir. Kafalarina, bir "At gozlugu" gecirip, sadece bu kitaplarin verdigi bilgileri Turk doktorlara aktarmaktadirlar.. Turkiye'de ise, HICBIR sut urunune D vitamini takviyesi yapilmaz. Bu farkli uygulama ile ortaya cikan farkli D vitamini ihtiyacini ne Saglik bakanligi, ne de Universiteler anlayabilecek kapasitede degillerdir. Siz; ben ne diyorsam onu uygulayin. EGER ( 8 yas icin konusuyorum) cocugunuzda D vitamini eksikligi yoksa, gunde 1000 unite olacak sekilde damlayi verin. Kutularin ustunde 1 damlasinin kac unite oldugu yazilidir. da |
|
![]() |
|
antipc ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10 Tem 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 289 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam ben markette gezerken şu sütü fark ettim, kızım çikolatalı, çilekli sütlerden içiyor, günde 3- 4 kutu bazen daha fazla içiyor. Senede 1 ampül d vit veriyorum. Bu sütler de yeni çıkmış sanırım içinde d vit var görünüyor, özellikle bu sütlerden alalım mı, tavsiye eder misiniz? Her markada yok.
![]() Düzenleyen antipc - 09 Ağu 2019 Saat 00:16 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1microgram=40unite D vitamini eder… 1,35mcg=54 unite.. Sutte dogal olarak bulunan miktar. sizin kizinizin aldigi miktar: 4 (kutu)X 100ml olsa: 400ml eder. Buda gunluk 216 unite D vitamini eder. Eger kutular 200ml ise: 4X200ml=800ml eder, buda 432unite D vitamini eder. Kiziniz seviyorsa, icsin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 Ağu 2019 Saat 03:46 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kırçiçeğim
Anadolu Ajansı' nın haberi: Sonuçları "Environment International" dergisinde yayımlanan araştırma, florür katılmış içme suyu kullanan bin 983 gencin kan örneklerinden elde edilen sonuçların, florürün, böbrek ve karaciğerlerin çalışmasını kötü yönde etkilediğini gösterdi. Çalışma, böbrek ve karaciğer işleyişi zayıflayan gençlerin vücutlarının daha yüksek oranda florür emilimi yaptığını ortaya koydu. Bir çocuğun idrarından florürün sadece yüzde 45'i dışarı atılabilirken yetişkinlerde bu oran yüzde 60'ı buluyor. Böbreğin diğer organlara göre daha yüksek oranda florür biriktirdiği ifade ediliyor. Florürün olumsuz etkisiyle kişilerde böbrek hasarı, karaciğer ve tiroid rahatsızlıkları, kemik ve diş hastalıkları görülebiliyor. ABD'de diş sağlığı için içme sularının yüzde 74'üne florür katılıyor. Kaynak: https://www.aa.com.tr/tr/saglik/icme-suyundaki-florur-genclerin-bobrek-ve-karacigerlerini-olumsuz-etkiliyor/1552847 Hocam artik Prof.dr.Ahmet rasim küçükusta hocanin yazilarindan korkar oldum bunaluma girmemek elde degil bu islerin sonu nereye gidecek bilmiyorum.Rica etsem okuyabilirmisiniz d vitamini ile yazılanlari göndersem hayrete düşersiniz tesekkur ederim.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kırçiçeğim
Hocam iste bu yazi d vitamini ile ilgili paylasiyirum musadenizle Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun ‘Yüksek doz D vitamini içeren ilaçların reçetesiz kullanımı’ notuyla eczacılara gönderdiği mektupta D vitamini zehirlenmesine dikkat çekildi.
Mektupta, yüksek dozda D vitamini içeren ilaçların eczanelerde reçetesiz satışı ve bilinçsiz kullanımının, çocuklarda kemik ağrılarına neden olan ‘hiperkalsemi’ hastalığına davetiye çıkardığı belirtildi. D vitamini eksikliği ya da yetmezliği durumunda başvurulan ilaçlar, özellikle ebeveynler tarafından hekime danışılmadan kullanıldığında bilinç bulanıklığı, bulantı, kilo kaybı, aşırı susama, sık idrara çıkma, böbrek taşı oluşumu gibi belirtiler ortaya çıkıyor. Peki, uzmanlar ne diyor? Medical Park Bahçelievler Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Dilek Arman: “Ampul şeklindeki D vitaminlerinin yüksek dozda ve reçetesiz kullanılması risk yaratıyor. Yüksek doz denge kaybı, böbreklerde taş yapıyor. D vitamini eksikliği yavaş yavaş giderilmeli. Esas kaynağı güneş. Bizde D vitamini çok düşük. Nedeni açık havada yürü- memek. Koruyucu kullanmadan 1 hafta güneşlenmek 49 günlük D vitamini ihtiyacını karşılıyor. Günlük ihtiyacımız 1500 ünite. Ampullerde 300 bin ünite var, yani 6 aylık ihtiyacı almış oluyorsunuz. Yağ bazlı olduğu için suyun içine karıştırarak değil ekmeğin üzerine döküp tüketilmeli. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta: “D vitamini eksikliğini haplarla gidermeye kalkmak insanları haplara bağımlı yapmaya başlar. Kalp hastalığını daha da ağırlaştırır. Kışın mutlaka D vitamini takviyesi yapılması ‘büyük D vitamini yalanlarından’ biridir. Birkaç gün güneş olmayınca D vitamini seviyesi öyle birden bire azalmaz. Kutup bölgesinin hemen altında yaşayanların çoğunun D vitamini seviyeleri kışın ikinci yarısında bile yeterli olduğuna göre 36-42 derecede yer alan Türkiye’de ultraviyole eksikliğinden söz etmek doğru olmaz.” Kaynak: http://www.haberturk.com/saglik/haber/1340476-d-vitamininin-fazlasi-zehirliyor |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|