|
Besin Alerjisi (Cilt Kızarıklık ve Karın Ağrısı) |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Dadya ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 May 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 187 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 May 2019 Saat 09:20 |
Kadir Bey merhaba,
Öncelikle iyi olduğunuzu umarım. 6 Nisan’daki grup olarak görüşmemiz oldukça keyifli ve bilgilendirici geçmişti. Sizi tanıdığımız için çok şanslıyız. Size minnettarız Hocam, sizi ailemizden biri gibi çok seviyoruz. İyi ki varsınız, eksik olmayın:) Belki hatırlarsınız, o gün kızımla da tanışma imkanınız olmuştu. Kasım 2008 doğumlu idi. Cildinde zaman zaman oluşan kabarıklardan ve karın ağrılarından bahsetmiştim. Ancak o günlerde yeterli şekilde sıkıntılarımızı açıklayamamışım. Şikayetlerin seyrinde değişiklikler oldu, sizin değerli görüşlerinizi almak üzere paylaşmak istedim. İyi aktarmak için detaylı yazıyorum hocam, değerli vaktinizi alıyorum kusura bakmayın. İki Önemli Şikayet Bulgusu: •2 ay süren zaman zaman nükseden gaz, şişkinlik, karında sertlik, karın ağrısı, geğirme •Ciltte zaman zaman görülen bölgesel örneğin elinde kızarıklık, kabartı; bunlarında suyla yıkandıktan sonra 5 dak. içinde kaybolması Şikayetlerin Değerlendirilmesi: -Gazın oluşmasını uzun bir süre hava yuttuğunu sanarak ihmal ettim. Matara falan aldık. - Ciltteki kızarıklar ara ara oluşup geçtiği için sinirsel veya hassas cilt yapısı kaynaklı olarak düşündük. Anlık olup 3-5 dakikada geçince önem vermedim. -Karın ağrısı bizi endişenlendirdi. Çünkü bazen sabah bazen akşam 2 ay boyunca aralıklı zaman zaman çıkıp geçiyordu. İdrar tahlili temizdi, kurt ilacı da kullandık. Şikayetin Teşhisi: Bu sıkıntılar uzun süre devam edince birşeyin dokunduğunu anladım, yediklerine dikkat etmesini ve beni uyarmasını rica ettim. Kızım bulgur yemeği yiyordu. Karnının ağrıdığı fark etmiş. Söylerken de eliyle ağzını sildi, anında ağız çevresinde kızarıklık ve kabarıklık oluştu. Bir anda bulgur alerjisinden şüphelendik. Eline aşağıdaki resimlerde göreceğiniz bulgurları evde koydum. http://m.YollaYap.com/bbtc/155737946514.jpg http://m.YollaYap.com/bbtc/1557380005139.jpg http://m.YollaYap.com/bbtc/1557380089431.jpg Eline bulgur konulduğu an o bölge kızardı aynı güneş yanığı gibi kıpkırmızı oldu. Sonra yolak yolak uzun şeritler halinde kabarıklıklar meydana geldi. Cildi bulgura reaksiyon verince un ve ekmeği denedik, hepsinde aynısı oldu. Kızım elinin çok yandığını ve iğneler batıyor gibi hissettiğini söyledi. Sonraki günlerde dikkat edince fırının içine girdiğinde sadece kokudan yüzünde kabarıklar oluştuğunu gördüm. Okulda eline makarna dökülmüş, öğretmeni aradı, elinin koluna kadar kabardığı söyledi. Pide eline sürülmüş, kabardı. Ev ahalisi ile defalarca bu deney yapıldı ve gördük ki kesinlikle buğday çocuğum cildinde reaksiyona yol açıyor. Hatta kokusu bile etkiliyordu. 15 gündür mümkün olduğunca buğdaylı şeyler yemiyor. Diyete soktuk ve karın ağrısı artık olmuyor. Ancak canı istediğinde örneğin acıbadem yedi, içinde un olmaz ki dedim, hemen akabinde karnı ağrıdı. Anladık ki gaz ve ağrılarda bu sebepleymiş. Şimdi glutensiz un, nohut unu vs. kullanıyorum. Öncesinde eline koyup kızarıyor mu kontrolü yapıyorum. Eli buğday ve glutensiz vs. kızarmıyor. Çocuk dr. boyu geçen yıl 6 cm uzadığı için çölyak olamayacağını düşündüğünü iletti.Bizi alerji dr. yönlendirdi. Aklıma Takılan Sorular: 1.Buğday alerjisi ömür boyu sürecek mi? Küçücük çocuğu birçok şeyden mahrum bırakmak oldukça zor. Ama yerse de karnı ağrıyor. 2.Arada yiyince nasıl bir zarar veriyoruz vücuda? Sizin yazılarınızdan sadece bağırsak florasını antibiyotiklerin bozduğunu anlıyorum ancak cildin verdiği reaksiyonu iç organlar vermiyor mudur? 3.Alerjen maddeden kaçınma sanırım yeterli, ama kızım buğdayı almadığı için eksik vitamin alıyor olabilir mi? Sonuçta bir besin grubunu çıkarmış oluyoruz. 4.Gelişim ve büyüme sorunu yok ama Çölyak olma ihtimali olabilir mi? Bu konuda siz değerli hocamın da bilgilerini almak isteriz. Nasıl bir yol izlemeliyiz? Sağolun, varolun Kadir Bey, çok çok teşekkür ederiz. Sevgi ve saygılarımızla, |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117900 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Allerjen madeden kacinmaniz yeterlidir. Bir de, acaba; beyaz un lu gidalarda ayni reaksiyonu uyandiriyormu?? Sadece bugdayin; "Ruseym" ine allersisi olabilir.. Bir deneyin.
|
|
![]() |
|
Dadya ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 May 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 187 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Değerli Hocam merhaba,
Tekrar denedik.Beyaz unlu gıdalarda da cildinde kızarıklık ve karın ağrısı oluyor maalesef. Biz şimdi bu konunun takibi için çocuk gastroenteroloji bölümüne mi gitmeliyiz? Bir sorum da; Bazen canı çok çektiğinde yiyor; alerjen buğday ile cilt yüzeyi temas etmezse cildinde kızarıklık olmuyor. Sonrasında da karın ağrısı oluyor. Örneğin okulda pasta kesilecek; yiyor ve karın ağrısına katlanıyor. Ancak bu tercihinin iç organlarında yani görülmeyen bölgelerde başka zararları olabileceğinden endişeleniyorum. Teşekkür ederiz, saygılarımızla, |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117900 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bir maddi zarari yok.. Bu gidalari almasin..
|
|
![]() |
|
Kadir Bey merhaba,
Öncelikle sorularım için anlayışınızı rica edeceğim; çok endişeliyim. Buğday alerjisi için sanki buğday alımı kesilince herşey çözülecek gibi görünüyor ama okula giden 10 yaşında bir çocukla gerçekten zor... Geçtiğimiz günlerde hamur kızartma-pişi canı çok istedi. Ben de kıyamadım yaptım. Yerken de fiziksel hareket etti. Derken bir anda öksürük, ses kısıklığı ve hırıltısı oluştu. Ben hemen alerjisinden kaynaklı olabileceğini düşündüğüm için Zyr. verdim. Tüm belirtiler 15 dak yok oldu. Buğday alımı sonrası cilt kızarıklık-karın ağrısının yanına bu öksürük de eklenince mahalle baskısını da dayanamayarak gastroentroloji bölümüne gittik. Kesinlikle iyi bir doktor değildi; bir de beni korkutup alerji dr arkadaşına yönlendirdi. Her ikisi sürekli anaflaktik şok bahsettiler. Epife. iğnesi reçete ettiler. Bir sürü 2 bin TL'yi aşan alerji IGE testleri yanında... Ben size sormadan ilerlemek istemediğim için kaçtım. Ne iğne aldım ne testleri yaptırdım. Ancak kızım yazın ananesi ile Datça gidiyor malum biraz mahrumiyet bölgesi. Bu iğneyi alınmasını konusunda bir öneriniz olabilir mi? Kızımın buğday alerjisi zaten elinin verdiği reaksiyondan ve karın ağrısından teşhis edildi. Bu testleri illa yaptırmalı mıyız? Hocam kızımda ben de çok korktuk. Buğday almasa bile bu şoku yaşar mı? Bu alerji ömür boyu devam mı edecek? Gerçekten hayatımızın odağı haline gelmiş bu konu için ne yapabiliriz? Valla grip vs. hepsi 1 haftada geçici şeyler, bu rahatsızlık sürekli. Ben çok üzgünüm Görüşleriniz için çok teşekkürler, sağolun hocam Saygılarımızla, |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ne allerji Testlerine, nede Allerji ignelerine gerek vardir.. Ne cikarsa ciksin verilecek ilac; Zyrtec veya benzeri suruplardir. Israrla, bu son derecede pahali olan Testleri yapmak istemeleri, "Tamamen duygusaldir".. Turkiye'deki allerji doktorlari, kac tip Allerji vardir, bunu bile bilemezler..
|
|
![]() |
|
Kadir Bey merhaba,
Doktorlar, kızımı korkuttukları için onu rahatlatmak adına Epinefrin (adrenalin) ignesini mecburen aldık, okulda çantasında gezdiriyor. Ben biliyorum ki o pahalı kan testlerini yapmak için bizi etkilemeye çalıştılar. Hiçbirini yaptırmadım. Ancak kızım anlatılanları duyduğu için halen endişe içinde. Size kendisine okutmak üzere soruyorum. Buğday alerjisi nedeniyle nasıl bir reaksiyon verince vücut bu iğneye ihtiyaç duyar? Çevremizde hepimizin alerjisi var neden kimse taşımaya ihtiyaç duymuyor? Kaldı ki şu anda zaten buğday diyetinde. Az miktar buğday alımı vücuda zarar verir mi? Sağolun, teşekkür ederiz. Saygılarımızla, |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Adrenalin, ANCAK hayati tehlike aninda kullanilir. Allerjik dokuntu oldu diye, ADRENALIN IGNESI KULLANILMAZ.. Adrenalin, oyle cok masum bir ilac degildir. Sizi degil, butun Turk halkini korkutuyorlar.. Ha silah ile korkutup, soygunculuk yapilmis, ha allerji ile korkutularak.. Cevrenizde; nasil olurda, "hepinizin" Alerjisi olabilir.. Bu PUST doktorlar, basta Grip olmak uzere her bir halta Allerji derler.. Ondan sonra da, "Ne O ??? Herkesde allerji varmis"... Oldu canim.. Zaten; her kusan, midesi agriyan da; Reflu!!! Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 28 May 2019 Saat 18:24 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|