|
Boy kısalığı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Yasminal ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Kas 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 296 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 May 2019 Saat 15:47 |
İyi günler Kadir hocam,
Kızım 31 martta 7 yaşına girdi . 7. Yaş doğum gününde 117 cm di . Doğum boyu 47 cm .Ben uzun bir anne değilim 1.52 boyundayım eşim 1.76. Sorum şu olucak kızım yaşıtlarına göre kısa boylu bu durumu ciddiye alıp bir doktora götürmelimiyim ? Önce size danışmak istedim .6 yaşından 7 yaşına kadar 5- 6 cm uzadı .internetten bakınca yılda uzaması gereken oranda uzamış ama benim gibi kısa boylu olmasını istemiyorum. İhmalkarlık yapmak istemedim .Sizce normal mi yoksa bir uzmana göstermeli miyim ? Teşekkür ederim . |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118351 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ilk sayfadaki; Boy-Kilo cetveline baktiniz mi?? Once o tablo da bir bakin bakalim, kiziniz nerede??? Kisa olmamasi icin, gunde en az 600ml sut veya sutlu gida alsin, her sene 1 ampul Dvit3 icsin. Bu konuyu iyi okuyun.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 May 2019 Saat 18:21 |
|
![]() |
|
Yasminal ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Kas 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 296 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hıcam hep ordan kontrol ediyorum 10-25 persentilde ilerliyor.Dvit de alıyor ama bu persentilde olan bir çocuk için gelişim geriliği mi var demektir ? Hormon testlerine gerek varmıdır ?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118351 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bulundugu "Persentilden" asagi inerse problem var demektir..Ayrica da 1 cm kadar fazlasi var. Ne cok meraklisiniz, hemende "Hormon testlerine?"
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|