Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Urakal Kist
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Urakal Kist

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yayan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 79
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yayan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Urakal Kist
    Gönderim Zamanı: 11 Şub 2019 Saat 14:40
Hocam iyi günler,11 aylık kızımda ultrason sonucunda3.7 mm büyüklüğünde bir urakal kist belirtisi olduğu gözlendi.Göbeğinden ise iki güne bir sarımsı lekeler gelmekte.Doktorumuza gittiğimizde kistin çok küçük olduğunu 3 4 ay izlememiz gerektiğini,bazı durumlarda vücudun kisti dışarı atabildiği söylendi.Bu aşamada bize sadece temzileme mendili gibi bir ürün verilerek o bölgeyi sterilize etmemiz söylendi.Herhangi bir tedavi yöntemine başlanılmadı.Sizcede 3 4 ay beklenmeli mi başka bir tedavisi var mı  yoksa hemen ameliyat mı edilmeli?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117759
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Şub 2019 Saat 19:30
1- "Kist" disari atilmaz...
2- Kist, oldugu yerde yok olabilir.
3- Akinti olursa silin.. Bekleyin.
Yukarı Dön
yayan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yayan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Nis 2019 Saat 13:08
Hocam iyi günler,16 mart tarihinde yaptırdığımız sonuçlar neticesinde 3.7 mm olan urakal kistimiz 4 mm olduğu görüldü.Kızım 14 aylık.Daha önce kızımın göbeğinden iki güne bir sarımsı akıntı gelmekteydi.11 mart tarihinden beri bu akıntı artık gelmiyor.Doktor bize akıntı gelmediği taktirde kistin küçüleceği yada yok olacağını belirtmişti.Şimdi hem akıntının gelmemesi hem de kistin büyümesi kafamızı karıştırdı.Ayrıca D Vitamini sonuçlarda yüksek çıktığı için artık d vitamini ilacını vermememizi söyledi.Biz 1 yaşını geçtiği için sizin söylediğiniz gibi 1 ampül verecektik.Sonuç yüksek deyince size danışmak istedik.Hocam birde demir ilacını hiç kullanmadık,demir sonucunu da değerlendirir misiniz. Hem kist hem de sonuçları sisteme yükleyip linklerini aşağıda belirttik.Sonuçları inceleyip bizi bilgilendirirseniz çok seviniriz.Şimdiden çok teşekkür ederim.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Nis 2019 Saat 18:58
1- Anemi veya Antibiyotik gereken bir durum yok..
2- Dvitami icin verilen "Referans Araliklari" YANLIS!!! Kasten, kendi kerizlikleri ortya cikmasin diye boyle 
dusuk seviyeleri gosteriyorlar..
     30ng/ml'nin alti DUSUK
     50-100ng/mL  arasi normal..
     150ng/ml USTU: zehirlenme dozudur. 
Dusuk lugun de  ara seviyeleri vardir:
      5ng/mL ve alti: 8000unite/gun, 4 hafta, sonra 4000 unite/gun 2 ay verilir...
(veya; 4 hafta, haftada bir defa 50,000 unite verilir.)
      5-15ng/mL arasi:4000unite/gun 12 hafta 
(veya 12 hafta boyunca, 15 gunde bir 50,000 unite verilir.)
      16-30ng/ml arasi: 2000unite/gun, 3 ay 
(veya 3 ay, her ay 50,000 unite verilir).. 
Goreceginiz gibi, Turk Saglik sistemi, 30ng/mL'yi normal Kabul eder ve bunun ustunu (sozum ona) 
zararli Kabul eder.. Yapilacak bir sey yok.. Turk vatandasi olmanin sonucu!! 
Bizde, 50,000 unitelik Dvitamini olmadigi icin, 300,000 unitelik bir seferde verilir. 
3- Urakral kisti UNUTUN...  O defter kapanmistir.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 28 Nis 2019 Saat 19:02
Yukarı Dön
yayan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yayan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Nis 2019 Saat 19:34
Hocam Allah razı olsun. Cevabınızı okuduk son madde de esimde bende gözlerimiz doldu ne kadar sevndik anlatamam size. Allah razı olsun hocam. Hocam kızım 7 mart 2018 dogumlu 14 ayı bitmek üzere. 75 cm boyu ve tam 9 kilo. Doktor persantile göre kilo eksiği var diye Ig testlerni yaptı. Gereksiz yere bizi korkuttuğunu düşünüyorum. İştahsız ama cok hareketli kızım. Son 5 g0n yarım ölcek günde 1 kere siğraktin verdim vermeye devam etmeli miyim. Son 1 haftada iştahı cok güzel acıldı hocam ilacın etkisi diye düşünüyorum. Anne sütü dısında hiç birsey yemezdi son 1 haftadır 3 öğün yemeğini yiyor sabah 1 yumurta öglen corba ara ögünlerde hep kutu süt veriyorum. Cok teşekkür ederim hocam tekrardan. Hocam hiçbirşeye gerek yoksa cevap yazmayın lütfen değerli vaktnizi daha fazla almak istemiyorum. İyi akşamlar hocam.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Nis 2019 Saat 03:17
Hayret bir sey!!  Yarim kilo eksik icin yapilan bu SAHTEKARLIGIN, hangi kitapda yeri varmis!! Tamamen duygusal.. 
Turkiye'deki cocuk doktorlarinin kafa yapisini gosteren cok guzel bir ornek!!  3 nesil gecse, bu soysuzlarin yaptigi zararlar duzelmez.. 
Agizlarina bir kere "Sahtekarlik cikarlari" bulasti.. Arkadan gelen butun hepsi bu sahtekarlara ozenecekler… 
Yarim kilo eksik icin, Sipraktin degermi??  Ilerde sisman bile olabilir, dikkatli olun derim.. 
Gunluk sut miktari , 600ml'nin altinda olmasin.. Sakin Cocuk doktorlarinin beslenme sacmaliklarina kanmayin..
Onlar "Dereotu" ile sutteki kalsiyumu verebileceklerini bile sanan geri-zekalilardir.. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 29 Nis 2019 Saat 03:18
Yukarı Dön
yayan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yayan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Nis 2019 Saat 08:36
Cok cok teşekkür ediyorum. İyiki varsınız hocam. Doktora gidiyoruz eksik saglık ocagına gidiyoruz eksik. Bizide bos yere korkuttular. Basarılarınızın devamını diliyorum. İyi, mutlu ve saglıklı günler diliyorum :)
Yukarı Dön
yayan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yayan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Haz 2019 Saat 14:25
Hocam iyi günler diliyorum. Urakal kist ile ilgili tekrar bir sorum olacak. 11 marttan beri göbeğinden akıntı gelmiyordu kızımın ama son 15 gündür tekrar gelmeye başladı hocam. 7 mart 2018 doğumlu kızım 15. Ayı bitti. Tekrar bize ne önerirsiniz hocam beklemeye devam edelim mi. Ayrıca orayı temizleyelim m mikrop kapablr mi, birde hocam bizi nerde olursa olsun  cocuk cerrahına yönlendireblr misinz veya hangi doktoru önerirseniz veya hocam sizin tedavi etme imkanınız olur mu Türkiyeye geldiğnz zaman getirsek. Vaktnzi alıyoruz hocam iyigünler diliyorum yönlendrmenze ihtiyacmz var.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.