|
bactrim alerjisi? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ekim2016 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ara 2016 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 182 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Şub 2019 Saat 01:10 |
Merhaba Hocam,
7 yaş 31 kg kızım yaklaşık 10 gündür ateşsiz, akıntısız, tek taraflı kulak ağrısı çekiyor. İliadin kullanıyoruz ama sonuç alamadık, başka bir hastanıza yakın zamanda uzayan kulak ağrılarında tavsiye ettiğiniz üzere 2x2 ölçek bactrim başladım. Ancak internette ve ilacın prospektüsünde ciddi yan etkilerden ve alerjiden bahsediyor, böyle bir durum varsa ne kadar süre çocuğu gözlemlemeliyiz, okula gidiyor, ilk defa kullandığım için endişe ettim? Ben çocukken çok sık boğaz veya bademcik enfeksiyonu olduğumdan sürekli kullandığım bir ilaçtı, bende hiç bir yan etki olmadı ama kızıma ilk defa veriyorum. Teşekkürler.
|
|
![]() |
|
ekim2016 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ara 2016 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 182 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Çocukta bir reaksiyon yok, sadece kaç saat veya gün çocuğu yakından gözlemleyelim şurubu içtikten sonra Hocam?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118671 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bactrim'in ilk ciktigi, 1971 yilinda, Cerrahpasa'da Mikrobiyoloji ihtisasi yapiyordum.. Mikrobiyolojik calismalarini ben yaptim.. O tarihten beri de, HIC Bactrim Allerjisi, ne gordum , nede duydum.. O sekil yazilari yazan, sahtekarlar, Ilac hem ise yaradigi icin, hem de ucuz oldugu icin (firma rusvet vermez) bu ilaci sevmezler.. Ayrica da, Bactrim'in atasi, Sulfonamidler dir. 20.asrin basindan beri kullanilan ilaclardir. Her zaman soyluyorum, Internetteki, Turkce Saglik yazilarinin hicbiri halka yararli olsun diye yazilmamistir. Hepsi; "-Halki nasil kandirir, korkutur ve hemen doktorlar kosmalarini ve pahali ilaclari kullanmalarini saglariz.." diye yazilmistir. LUTFEN, kiytirik Turk doktorlarina kanip, boyle telas etmeyin.. Allerji filan yapmaz.. Eskiden, yuksek doz Sulfonamid kullanimina bagli olarak; "Grey Sendromu" diye bir durumdan soz edilirdi. Bu dahi, allerji degildir. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Şub 2019 Saat 05:31 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|