|
Bebeğimin birden çok problemi için lütfen yardım |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Aliyeaslı
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Aliyeaslı
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Bebeğimin birden çok problemi için lütfen yardımGönderim Zamanı: 30 Ara 2018 Saat 01:48 |
|
Kadir bey bebeğimle ortada kobay olduk görüşleriniz bizim için çok önemli umudum sizsiniz.uzun oldu ama problemimiz gastro ,nöroloji ve nefrolojiyi kapsayan bir durum lütfen bize yardım edin
6.aydan beri Büyüme ve gelişimi durdu .39 haftalık s/c 4.130gr dogdu.doğdugunda çok ağlamadı.emme zayıflığıyla beraber enfeksiyondan şüphelenilerek yogun bakıma alındı.küveze girmeden 15 gün pen G ve gentamisin aldı.uzamış anne sarılıgı oldu 3gün küvezde kaldı.hipoglisemisi vardı 48 lere kadar düştü.2.5 -3 aylıkken göz takibi başladı. İlk zamanlar takip etmiyordu.gebelikte hiç enfeksiyon geçirmedim sadece epilepsim oldugu için lamiktal kullandım ve 2 kere nöbet geçirdim.gebelik şeker yüklemem normaldi.23 haftalıkken ayrıntılı usg de hidronefroz oldugu söylendi ( 8mm) . Brbeğim 4aylıkken ateşli enfeksiyon geçirdi yüksek ateşle iye tanısıyla 5gün ıv antibiyotik aldı.nitrit hiç pozitif olmadı hep lökosit estaraz 100+ ve lökosit yüksekti kültürde hiç bir zaman üreme görülmedi.sefiksim şurupla taburcu edildi.şurubu kullanırken tekrar ateşinin yükselmesi ile geçmeyen enfeksiyonla tekrar hastaneye yattık 8 gün IV antibiyotik aldık.çocuk nefrologuna başvurduk voiding ve sistogram sonucu sol böbrekte grade 2 reflü oldugunu söyledi bundan sonra enfeksiyon açısından risk almamak için proflaktik antibiyotik başladı..şuanda genişlik 9mm.dogdugundan beri çok uzun emmemesine ragmen kilo almı vardı.6.ve 7. Ayda kilo alımı durdu ve kolları üzerinde duramıyordu dönemiyor tam olarak basamıyordu.mental olarak sağlıklı bir bebek tepkilere normal cevap veriyor suan desteksiz oturuyor.4. Aydan beri kakası yeşil ve mukusluydu.gaita mikroskobisi ve kültürü temiz çıktı..emerken karın agrısı oluyordu emmek istemesine ragmen emmeyi bırakıyordu.gürültülü kaka yapıyorkakasında arada toplu igne bası kadar kan görüyordum ,antibiyotiklerin florayı bozdugundan şüpheleniyordum.bintaraftan süt allerjisi olabileceğinide aklıma getirip 1ay süt ve süt ürünleri diyet yapmama ragmen kaka düzelmedi.bu arada dogdugundan beri bio gaia kullandım.amip olmadıgından emin olmak için tahlil yaptırdık lökosit eritrosit ve amip kistleri çıktı.idrardada 15-20 lökosit görünce bactrim ,amip antijeni negatif olmasına ragmen flagyl başladılar.çocugun kanaması giderek arttı.iştahı gitti yemekleri agzında tutuyor yutmuyordu eosinofil 0.6 sınırda dediler eosinofil özofajit deyip lansor başlattılar yutmaya başladı,iştahı biraz yerine geldi.maflor kullandım.şimdi test yapmadan tekrar süt allerjisi denildi fakat daha öncesinden 1 ay diyet yapmama ragmen kaka düzelmedi.tekrar diyet dediler laktoz intoleranslı mama verdiler.enterogermina kullan dediler.çocuga suyu bile veremiyorum iştah yok sadece anne sütü alıyor.her kakası çok kanlı emerken karın agrıları çok fazla ama uykusu iyi bulantı kusması yok günde en fazla 4-5 kez kaka yapıyor.herkes ayrı birşey söylüyor ayrı bir tedavi uyguluyor.tanı tam olarak konulamadı. ben ve çocugum kobay olduk.süt allerjisimi,laktoz intoleransımı,floralardanmı ne yapmam gerek.gelişme geriliğinden yemediğinden yarım dönüyor tam anlamıyla basamıyor .bir ara yemeye başladıgunda enerjikti.şuan iştah sıfır. Stresten sütüm azaldı diyet yaparsam ondanda mahrum kalacagız.ben bir anne olarak bitiğim lütfen beni yönlendirin .boy 68cm-kg6200gr , baş 44 |
|
|
from Aliye
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 30 Ara 2018 Saat 04:53 |
|
Her zaman soyluyorum!! Turkiye'deki cocuk doktorlari AHMAKTIR!! 1- Cocugunuzda, hicbir zaman IYE olmamis..Bosuna tetkik ve tedavileri yapilmis. 2- Dogdugunda; NE ENFEKSIYONU...!!! Zaten butun bu salakliklarin sebebi, Turk doktorlarinin, 0-3 gunler arasinda, WBC degerinin: 9,0-35,0 Ilk 1-2 hafada: 5,0-20 oldugunu bilmemelerinden dir... O; "Hastane'deki yogunbakim" olmasa idi, bunlarin hicbiri olmazdi... 3- US'da, bebekte Hidronefroz oldugunu, HER aileye soyluyorlar!!! Ne oldu?? Sizi bu yalan ile yeteri kadar soyduktan sonra, bir daha "Hidronefroz" lafi edildi mi??? 4- BioGia ile durumu daha feci bir hale getirdiniz.. 5- Dunya'da bir tek Turk cocuk doktorlari, bebeklerde "Laktoz entoleransi" olabilecegini dusunecek kadar SALAKTIRLAR!! Bunu kendilerine aynen iletin.. Allahin geri-zekalilari!! 6- O yastaki bir Bebek, Dizanteri yapan amipi, NEREDEN ALACAK!! Zaten "amip antijeni(-) ve bu geri zekali takti ya kafaya, illaki Flagyl verecek, zaman kazanacak!! Tek umidi, bebegin kendiliginden duzelmesi!! Bebegin cinsiyeti ve simdiki yasi yazilmadigi icin, baska bilgi veremiyorum.. Simdilik: 1- BUTUN ilaclari kesin.. 2- Sade anne sutu verin, ve sakin diyet yapmayin.. Ilk sayfadaki: Sarilik Degerlendirilmesi Tablosunu inceleyin, yediginiz kazigin capini anlarsiniz.. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 30 Ara 2018 Saat 04:55 |
|
![]() |
|
Aliyeaslı
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Aliyeaslı
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 30 Ara 2018 Saat 13:33 |
|
Bebeğimin şuan 8 aylık kız bebek boy 67 kg 6200
*dogdugunda yogun bakıma alıp antibiyotik vermelerinin sebebi wbc normal sınırda olup interluekin 6 (serum) 0-4.1 sınırları arasında olması gerekirken bizim 113,5 oldugu için enfeksiyon habercisi oldugu için antibiyotik almış olmasıydı.bebek çok hipotonikti.bu sonuca göredeni boşuna antibiyotik vermiş oldular? * dogdugunda 4130 gr ken 8 aylık olmamıza ragmen hala 6200 gr da kaldık.gelişim durdu. Kakada kan yeşil mukus olması,emme süresi 5-10 dk ve bu süreçte karın kramplarından emememe problemi iştaHsızlık agzında biriktirip yutmaması,sadece anne sütüyle beslenip günde 4-5 kez kaka yapmasına görede hala kilo alamamasıneyin göstergesi olabilir sizce hocam. -vucudundaki enfeksiyon yok beyazküre ve idrar şuan normal . *kakadaki kan problemini karın kramplarını nasıl çözeceğim nasıl kilo aldırabilirim |
|
|
from Aliye
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 30 Ara 2018 Saat 19:49 |
|
1- Evet, bosuna antibiyotik verildi.. 2- Bu kadar antibiyotik kullanim sonucu, sindirim icin gerekli olan barsak bakterileri yok olunca, bebegin nasil kilo almasini bekliyorsunuz?? 3- Doktorlardan UZAK duracaksiniz ve veriyorsaniz, butun ilaclari keseceksiniz. Reflor paketlerinden 1 tanesini 2-3 porsiyona bolup, su icinde eritip verin. Anne sutune devam. Bebekte Interferon bakiyorlar ha!!! Vay anasini!!! Ne muthis bir hastane!!! Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 30 Ara 2018 Saat 19:50 |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|