|
Kan Tahlili & Boy |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Dadya ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 May 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 187 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Ara 2018 Saat 15:33 |
Değerli Hocam merhaba,
Aklıma takılan bir hususu sizinle paylaşmak istedim. Sizin verdiğiniz bilgiler ışığında çok şükür çoğu hastalığımızı önerdiğiniz tedaviler ile geçirebiliyoruz. Sağolun var olun. Bu sebeple dr pek gitmez olduk. Kızımın okuldan arkadaşı yaptırdıkları bir check up'ta tiroid değerleri yüksek çıkmış bu sebeple ilaç ve izleme yapılacakmış. Ben de bir endişe oluştu. Kızım Kasım 2008 doğumlu. Çoook uzun süredir hiç kan testi yapılmıyor. Bir hastalığı varsa bilmiyoruz. 1.sorum: Özel sağlık sigortamız da var. Siz hangi değerlerine bakılmasını önerirsiniz? Erken teşhis ve bir şeyi atlamamak adına; hemoglabin, tiroid, şeker, d vitamini gibi düşündüm. Sizin önereceğiniz olur mu? 2.sorum: Boyu 1.32 - kilosu 32. Dr, persentil olarak %25 dedi. Boyu şimdilik kısa ama ön ergenlikte; beslenme-uyku ve spor ile değişebilir dedi. (kasım 2018-kız çocuk) Sanki sizin tabloda ortalama gibi ancak anlayamadım neden öyle dedi. Kızım kesinlikle kahvaltıda yumurta-zeytin-peynir yemiyor. Sadece günde 2 bardak süt. Vitamin önerir misiniz diye sorduk. Gerek yok dedi. Bu durumda bu çocuk nasıl büyüyecek? Sabah ne yedireceğimi şaşırdım sahiden, biliyorum ülkelere göre değişiklik gösterdiğinizi söylüyorsunuz ancak hiç peynir yemiyor. 3.sorum: Kan testi bize büyümesi ile ilgili bir sıkıntı gösterir mi? Endrikonoloji gibi dr gidelim mi? Teşekkürler, Sevgilerimle, |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118703 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Turkiye'deki cocuk doktorlari sahtekardir.. Yuksek "Tiroid degerlerine" inanmayin.. Cocuk kan degerleri, eriskinlerden farklidir. Eski malileri okuyun. Gunluk sut/sutlu gida toplami; 600ml'nin altinda olmasin. Gerisini eski mailerden okuyun.
|
|
![]() |
|
Dadya ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 May 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 187 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sizin görüşleriniz bizim için çok değerli.
Yıllardır okuyorum sizi Bir anne olarak geç kalmak istemediğim için sormak istedim tekrar; 132 cm kısa mıdır yaşına göre? (kasım 2008) Şimdiden belli olur mu boyu? Önlem vs. ile uzatabilir miyiz? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118703 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
ZATEN, olmasi gereken boyda!!! LUTFEN, ilk sayfadaki, "Boy-Kilo Takibi" cetvelinden takip edin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|