Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Gelişim
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Gelişim

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kıvanç Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 870
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kıvanç Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Gelişim
    Gönderim Zamanı: 14 Ara 2018 Saat 20:53
Sayın hocam ;kız bebek, sadece anne sütü alıyor
        doğum kilo =3000gr.Boy =48
Şimdi 2 aylık kilo =4.500gr.Boy 53
Anne biraz endişeli çok kusuyormuş doktor motilyum vermiş biraz azalmış kusması.
Son haftalarda kakası yeşile dönmüş ,emzirme aralarını açmış fakat önceki sarı hardal rengine dönmemiş,bazan rahatsız çok kıvanıyor bazan iyi diyor anne.
Doktoruda pek iyi değil alerji vs. lafları etmiş yeni anne olduğu için şiddetle yazılarınızı okumasını tavsiye ettim inşallah ikna olur.Bebeği bende gördüm oldukça gazlı pek durmuyor ,mızırdanıyor ,emzik veriyorlar acaba emzikde gazını artırırmı?
Rica etsem gelişim ve sindirimiyle ilgili fikirlerinizi yazarmısınız?

Düzenleyen kıvanç - 14 Ara 2018 Saat 23:45
Allahım yavrularımızı daima iyilerle karşılaştır .
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118501
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2018 Saat 02:34
Cok yedigi icin fazlasini kusuyor. APTAL doktor da, bunu dahi dusunebilecek bir beyine sahip olmadigi icin,
 hemen ilaci dayamis.. Ondan sonra da, cok yemeye bagli yesil kakalar cikmis..
Turk doktorlari, bilemedikleri her bir halta; Allerji derler, baska bir b.k bilmezler. Onlara kulak asmayin.
Motilium'u HEMEN kesin... 
Gaz cikarma videosunu seyretsin. Yeni dogan ile ilgili yazilarimi okusun. 

Yukarı Dön
kıvanç Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 870
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kıvanç Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2018 Saat 08:01
*** Peki kusmaya ve doğum kilosuna göre 2 aylık gelişimi iyi değilmi
Annenin daha detaylı verdiği bilgilerle tekrar yorum yapmanızı rica ediyorum.

Defne dogdugundan beri basincla kusmasi var oyleki burnundan cikiyor bazen ve gunde kusma sayilari 10 u gecmisti.. kusmasinin fazla oldugunu farkedince emmesini azalltim buna ragmen gunde 10 kusmasi azalmamisti. Motilium da iyi geldi kusma azaldi ve fazlasini kusuyor diyebilirim suan daha normal ve ilaci kestik. Suan cok sukur daha iyi.
Ama yesil kaka kusma varken baslamisti motiliumdan once
Bu kadar fazla kusmasina ragmen yesil kaka vardi
Bu yuzden ilaca baglayamiyorum bu durumu
Ve az emzirmeme ragmen yesil kaka vardi?? Yine mi cok emiyor yani bu cocuk hic emmicek mi poff😂😂
Yesil kakaya takilmiyorum ama
Cocul gaz yuzunden huzursuz oluyor sadece

Düzenleyen kıvanç - 15 Ara 2018 Saat 12:36
Allahım yavrularımızı daima iyilerle karşılaştır .
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118501
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2018 Saat 19:08
"Yesil kaka" tamamen cok yemesine bagli... Yoksa, kilo acigi her ay daha fazla artardi. Dogdugu kiloda kalirdi!
Bebeklerdeki GAZ, hareketsizlik nedeni ile olur.. Ayni ameliyatlardan sonra, kalkip, yurutulmeyen hastalarda
 oldugu gibi. Eski insanlar, bu yuzden, besik veya salincak kullanirlardi… Bebek gazi sabit yataklarin kullanilmasi ile cikmistir.
Cok kucaga alin ve "Gaz cikarma" videosunu SEYREDIN.. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.