|
Krup mi? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Mahmure ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22 Eki 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 168 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Kas 2018 Saat 07:45 |
Doktor bey merhaba umarim iyisinizdir
16 aylik 11 kilo kizim iki gun once hapsuruk ve burun akintisi basladi dun sabah karsi ates eklendi burun kesildi balgamli oksurugu var dun butun gun 39.5 atesleydi dun gece cok sert 6 7 sefer uykusundan uyanarak oksurdu ama ilk defa oksurugunu boyle duydum dediginiz gibi kopek havlamasi sesine benzettim yazilarinizi okuyorum krup tan suphelendim ama emin olamiyorum atesi giderek yukseliyor oksurugu gece cok kotuydu, krup bu kadar ates yaparmi birazdan doktora goturucem ama yabanci bir sehirdeyiz kan alma merasimine de izin vericegini hic zannetmiyorum istemedigi birseyi yaptirmak icin zorlarsak aglarken tikaniyor oksurugunden de dudaklari mosmor oldu dun gece zor nefes aldi emin degilim krup oldugundan ama doktor baska bir teshiste yapsa yine de yarim ampul decort igne yaptirsammi adeleden bence bu oksuruk ve hafif hirlamasiyla kesin bronsit ya da bronsiolit diyecek size tekrar yazicam ama igne konusunda kararsizim krup degilse ve igneyi bosa yaptirirsak bir zarari olurmu hastaligi daha kotulermi ve decort igneye bir alerjik reaksiyon verirmi vucudu dun omzuna 1 damla coldmix damlattik gece iki kat kiyafetten ne kdar gectiyse omzunu kipkirmizi tahris yapmis cok agladi herseyi size sorarak rahatliyoruz umarim sonsuz sabrinizla bu mesaja da cevap verirsiniz |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117743 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Soguga cikardinizmi??? Soguk havaya cikinca, Krup duzelir. Bu durum varsa, Decort ignesini yaptirin. ColdMix, yataginin basucuna damlatiliyor.. Cilde ASLA damlatilmaz..
|
|
![]() |
|
Mahmure ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22 Eki 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 168 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba doktor bey, kızımı doktor muayene etti, faranjit
teşhisi koydu, boğazında kızarıklık varmış, boğazında geniz akıntısı ve balgam
var, tabiri caizse kütür kütür kısa süreli bir öksürük , 3 gündür 39.5 lara
kadar çıkan geçmeyen ateşi var. Öksürürken ağlayıp boğazını tutuyor, sanırım
boğaz ağrısı da var sesi de biraz değişti. Tahlil yaptırdık, antibiyotik
kullanmanız gerekli dedi. Ağızda kötü koku yok fakat dilinin yarıdan fazlasında
paslı gibi, hastalığın başından beri gözlerde kanlanma,sulanma ve kaşıntı var. Doktor
gözleri üst yolunum enfeksiyonundan etkilenmiştir. Bir şey yapmamıza gerek yok
dedi. Sorularım şunlar: crp(türbidimetrik) 18.69 H wbc 12.7 lym 5.28 H rbc 3.97 1)
Klamoks 200\28 mg, prospan, calpol-brus
dönüşümlü yazdı, bunları kullanmama gerek var mı? 2)
Boğaz ağrısı için tantum verde spreyi kullansam
olur mu ve dozu ne olmalı? 3)
Gözleri için 3 gün burnuna iliadin damla
kullanmalıyım? 4)
Kan tahlilini kızım ağlarken nefessiz kaldığı
için parmaktan aldırıyoruz, cihaz buna uygunmuş dediler, tahlil sonucu damara
göre farklılık gösterir mi güvenmelimiyiz? Tahlil degerlerını ve göz resimlerini değerlendirirseniz çok sevinirim, biraz uzun oldu ama kusura bakmayın, iyi ki varsınız hocam
teşekkürler… |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117743 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Resim acilmiyor… WBC:12,7 bu yas icin normaldir, cocugunuz VIRAL bir enfeksiyon geciriyor, sakin o aptala uyup, antibiyotik vermeyin, basladiniz ise de, hemen kesin!!! Turkiye'deki cocuk doktorlari; Viral hastaliklari bilmezler.. Bu aptallara gore HER atesli hastalik, daima antibiyotik gerektirir.. 16 aylik bir cocuk icin; WBC:17'nin ustu antibiyotik gerektirir.. Turkiye'deki Tip fakulteleri bunlari bilmezler.. |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ins simdi acilir doktor bey peki bogaz agrisi icin tantum verdeyi kullanayimmi ne kadar kullanayim gunde ve gozleri hic gecmedi 3 gundur kanli ve surekli aglamis gibi sulu gozlere ne kullanmaliyim tesekkurler
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kanli olmasi onemli DEGIL..... Capakli olup-olmamasi onemli!! Tantum Verde'yi bu yasta kullanmaniz cok zordur.. Biraz Limonata icirin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|