Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Zatürre Tehlikesi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Zatürre Tehlikesi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ZehraEylul Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 17
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ZehraEylul Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Zatürre Tehlikesi
    Gönderim Zamanı: 21 Eki 2018 Saat 00:09
Hocam Merhabalar.
Perşembe gecesi 3 yaşındaki kızımı 39.2 derece ateşle hastaneye götürdük.Kulak temiz, bademcikler sis dendi.Kusma  yok.Geceleri başlayan  balkanlı öksürük vardı
. Kan tahlili yapıldı. WBC düşük ,CRP hafif  yüksek.Serum  verdiler ateş için.Ates hemen düştü. Rontgen  cektiler. Bronsit  başlangıcı  deyip  Makrol,Calpol verdiler.Dun  bugun  hiç ates  yok,halsizlik Yok,istahi  iyi,kusma yok.Fakat oksuruk  devam.Zaturreye cevirir  antibiyotik  kullanmazsak dedi  doktor. Ben kullanmıyorum ama bir taraftanda  korkuyorum.Burun akmıyor, tikali  da değil. Sadece  öksürük  için  antibiyotik  kullanmalı miyim?.Şimdiden  çok tesekkur  ederim hocam.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118384
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eki 2018 Saat 08:55
SAKIN, sakin o assagilik sahtekarlara kanip antibiyotik vermeyin.. 
Oksuruk ve akinti; 2-3 gun sonar baslar.. 
Eger; akinti, oksuruk olmazsa, dokuntulu viral bir hastalik olacak demektir. Sakin antibiyotik vermeyin.
"Atesli Hastaliklarin Degerlendirilmesi" tablosunu inceleyin. 
Yukarı Dön
ZehraEylul Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 17
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ZehraEylul Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eki 2018 Saat 14:19
Hocam çok  çok tesekkurler. Evet bu sabah yani 3 gün sonra  burun  akıntısı  başladı. Su gibi saydam.Vermiyorum  antibiyotik. Ates  yok ağızda koku  yok dilde pas yok.Limonlu  bal  veriyorum  sabah  akşam  bir kaşık.Cold mix  aksamlari  yastığına  3 damla.Bugün  de iliadin  pediatri  sprey  alıp 2 gün kullanıp 1 gün  ara vericem. Anlattıklarınızı umarım  doğru  anlamisimdir.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118384
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eki 2018 Saat 19:44
Aynen oyle.. Benim dediklerimi uyguladikca, daha cok tecrube sahibi olacaksiniz ve bu doktorlarin da ne
 kadar sahtekar olduklarini goreceksiniz. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.