Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ates karin agrisi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ates karin agrisi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kırçiçeğim Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 198
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kırçiçeğim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ates karin agrisi
    Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2018 Saat 17:50
Hocam kızım 7 yasinda sabah okula gitmesi icin uyandirdigimda bogazim agriyor dedi biraz su verdim bogazina baktim temiz di sonra kendini iyi hissetti okula gidecem dedi okula biraktigimda saat 08.30 du tekrar sordum boğazın aciyor mu diye hayir iyiyim dedi ve ben ise geldim saat 12 gibi revirden hemsire aradi karnim agriyor diye atesi var dediler ve ben hemen kızımı okuldan almaya gittim saat 1 gibi kustu doktora gösterdim bogazi hafifkizarik dedi yeni kustu zorladi kendisini karnina bakti bagirsaklari dinledi bir sikinti yok dedi takip edelim dedi eve geldik kusmadi fakat atesi var oynamiyorum atesle ishal olmadi keyifsiz ve mızmızlaniyor karnim agriyor diye yemiyor zorlamiyorum ates ve karin agrisi şimdilik bogaz korkulacak gibi degil takip ediyorum ishal gelirse yazarim bilmenizi istedim atladigim birsey olmasın diye takipteyim teşekkürederim saygilarimla.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118380
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2018 Saat 19:55
Ishal gelecek, SAKIN ilac vermeyin, doktorlardan uzak durun..
Yazilarimi iyi okuyun.. Ates+Koku+Pas olayini iyi ogrenin.. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kırçiçeğim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eyl 2018 Saat 13:32
Hocam dün itibariyle baslayan rahatsızligimizda gün icinde 3 kez kustu ve gündüz başlayan ates gece araliklarla düşüp yükseldi ve atesle oynamadım zaten asla ilac icmeyen bir cocuk. Sabah ates tamamiyla düşmüştü gece sabaha kadar hic kusma olmadi sabah yine bogazim agriyor dedi ve hemen biraz kahvalti yaptirdim isikla bogazina baktim cok hafif nokta seklinde beyazliklar gördüm acken de kötü koku yoktu dili temiz viral oldugunu dusunuyorum takip ediyorum yutkunuyor zorlanmıyor bol sivi vermeye çalışıyorum simdi tekrar doktora göstersem dun beyazlik yoktu cok hafif kizariklik vardi kusarken kendini cok zorladi bugunde bademcikte beyazlik olunca antibiyotiğe baslatir. Sizi bildigim icin ates dustu yok dil temiz agzimizda pis koku yok bugun biraz daha iyi dune gore esimden tantum verde sprey istedim onu kullanacam bol sivi dinlenme ve balli limonlu karışımlar bilmenizi istedim rahatsizlik ilerlemedigi surece doktora tekrar goturmuyorum dogru yoldayim degil mi hocam tesekkur ederim saygılarımla.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eyl 2018 Saat 18:16
Aynen boyle!!!  Aferin; "cekirge"!!!
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kırçiçeğim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2018 Saat 10:19
Hocam kızım çok şükür toparlanmaya başladı . 1. Ateş sonrası dudaklarında epey bir uçuk çıkıyor bu iki oldu bundan 2 sene önce yine ayeşi yükselmişti ve çok ciddi anlamda uçuk atmıştı dudakları hatta o kadar çok tu görenler şok olmuştu diyebilirim. Çok şükür bu kez o derece olmadı ama yine alt dudak üst dudak ta epey bir uçuk çıktı elbette zovirax kullandım.
2. Cuma akşamı aniden sol bademcikte bir batma hissettim ve hemen baktım minik bir beyazlık vardı sivilce gibi hemen tantum sıktım gece batma arttı ve sabah uyandığımda bademcik üstü damağa yakın olan bölge kıpkırmızı ve bademcikte tek taraflı beyazlık vardı bol sıvı ve tantuma devam ettim pazar günü diğer bademcikte bembeyaz olmuştu yutkunmakta zorlanıyordum ara ara ateşim çıktı ağrı kesici içtim dilimde pas yoktu o nedenle acile gitmedim viral olduğunu düşündüm ve sanıyorum kızdan geçti onunda boğazı acıyordu beyazlık vardı . Bugün o beyazlıklarda azalma olmuş bende sadece şiş ve kızarıklık var biraz daha iyi yutkunmaya başladım. Doktora gitsem yine antibiyotik ve haziran ayında 4 kutu antibiyotik içtim bu kez inat ettim kendi çabamla yeneceğim.
Viral bile olsa vucutta ağrı sızı yutkunma zorluğu ateş oluyor insan resmen sürünüyor bu yaşta bu kadar bademcik enfeksiyonu gerçekten şaşırtıcı çocuk okula gidiyor ondan mı alıyorum anlam veremedim. Teşekkür ederim saygılarımla.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2018 Saat 18:23
Evet, cocugunuzdan bulasiyor. 
Aynen devam edin.. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kırçiçeğim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2018 Saat 09:12
Teşekkür ederim hocam bu sabah düne göre belki daha rahat yutkunuyorum ama ışıkla baktığımda bademciklerin üstünden üst damağa doğru bir kırmızılık farkettim. Yani üst damak kıpkırmızı acaba tantum verde sprey mi kızarıklık yaptı yoksa bademcik şişmesinde bu normal bir durum mu ? Her iki bademcikteki yoğun beyazlıklar gitti ama üst damağı kafama taktım komle kırmızı olmuş göstereyim mi doktora. Gece öyleki üst arka dişlerim sızladı dilimle damağa dokunduğumda herhangi bir ağrı yok kızarık damakta ne bir leke nede göze görülen aksi bir oluşum yok sadece kızarık zaten bademcikte de hafif kızarıklık var ama bu sefer damağa yayılmış. Bol sıvı aldıkça yutkunmada rahatlıyorum biraz tedirgin oldum bu kırmızılıktan size bahsetmek istedim fikirleriniz çok önemli saygılarımla.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2018 Saat 18:22
Normal bir durum.. Tantum; yapmaz.
Kizariklik OLSA dahi;  Ates+Koku+Pas   uclusu yoksa, sakin Antibiyotik kullanmayin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.