Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ishal kusma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ishal kusma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Mustafanin annesi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 180
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mustafanin annesi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ishal kusma
    Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2018 Saat 14:59
Hocam iki bucuk yasindaki oğlumu iki gun once sabah ishal ardından kusma sikayetiyle hastaneye götürdüm kan sekerine ateşine bakıldı ateş yoktu kan sekeri 97 cikti sonra doktor muayene etti gida zehirlenmesi gibi duruyo dedi mide bulantisini gecirmek icin iğne yaptirmami istedi sonra evde besle gecer dedi bende evde corba yapip y edirdim sonra yine kustu ishali de devam etti sonraki gun yine beslemeye calistim yine kustu ishali de devam etti dün tekrar hastaneye götürdüm kan sekerine ateşine bakıldı ateş yoktu kan sekeri düşük çıktı 42ye dusmus şekerli su verildi doktor muayene etti salgın olduğunu söyledi sonra damar yolu açıp serum vercez dediler bi de kan tahlili yapilacak diyip kan aldirdik cocuk perisan oldu aglamaktan tabi sonra serum takildi bu sefer de hemsire kan yanlis sonuc vermis bi daha al caz dedi yine aldilar idrar ve kaka tahlili de verdik sonuclarimizi yaziyorum 
Biyokimya
BUN.   14
GLUKOZ  66
KREATININ  0, 53
ALBUMIN     4, 5
TOTAL PROTEIN    6, 6
URIK ASIT     7, 7
FOSFOR        4, 0
KALSIYUM   10, 1
SODYUM     132
POTASYUM   3, 85
KLOR              99
SGOT(AST )     29
SGPT  (ALT )    11
ALKALEN FOSTAFAZ   211
TOTAL BIL.     0, 7
INDIREKT BIL. 0, 5
DIREKT BIL.  0, 2
HEMOGRAM 
WBC    15
RBC       4, 8
PLT        340
Hgb miktarı   13, 1
Hematokrit (%)    38, 9
MCV            81, 1
MCH             27, 3
MCHC           33, 6
RDW             13
MPV              6, 1
NE%                81
LY%                 13
MO%                5, 1
EO%                 0, 6
BA%                  0, 3
NE                     12, 2
LY                       2
MO                      0, 8
EO                        0, 1

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mustafanin annesi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2018 Saat 15:30
Idrar kimyasal analizi
Lokosit esteraz strip     negatif
Nitrit    negatif 
Eritrosit strip       negatif 
PROTEIN     negatif
PH                  5
Dansite         1020
Urobilinojen    normal
Bilirubin           negatif 
GLUKOZ            negatif 
Keton                 +++
Idrar mikroskopisi (her sahada)
Eritrosit    ---
Lokosit    ---
Gaita Tahlili
Gaita mikroskobik inceleme 
Diskida parazit mikroskopisi  
Parazit gorulmedi 
Diskida Rota-ademi virüs 
Enterik adenovirüs  ag       negatif 
Diskida  Rotavirus    negatif
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mustafanin annesi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2018 Saat 15:57
Bu sırada oğluma serum takiliydi sürekli kan sekerine bakıldı parmakları delik deşik oldu ishali ve kusmasi olmadı durumu iyi oldugu icin ne zaman çıkacağımızı sordum doktor gece 12 de yine kan ve idrar tahlili istemis neden istediğini sordum şekerinin 42 ye dusmesi normal değilmiş ben ishal ve kusmasinin sonucu bi de acligina bağladım sonra doktor ilerde bi sorun olursa keşke yaptirsaydik dersiniz deyince eşim yaptiralim dedi sonra yine zar zor kan alindi doktor hipoglisemiden  suphelenmis metabolik tetkik istemis onların sonucu geç çıkacakmış biyokimyasi çıkmış sonuçları temiz dedi doktor diğer sonuçlarını takip edin bi sorun çıkarsa metabolizma hastalıklarına yonlendirecekmis 
Günde 2×1 probiyotik yazmış 
Istedikleri tetkikler de bunlar hocam
Idrar kültürü idrar organik ve aminoasit kan aminoasit tandem laktat 
Hocam oglumun neyi var bu testler ne için hipoglisemi nedir cevabınız için şimdiden tesekkurler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117732
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2018 Saat 19:23
Bu doktor ya cok aptal, yada sahane bir sahtekar!!
Bi; "gebelik testi" kalmis yapilmadik!!!  Pust; hastaneden komisyon alacak diye cocuk perisan oldu..
Agizdan beslenebilen bir cocukta, NIYE "Hipoglisemi" olussun??? Niyet baska.. Turk doktorlari artik pustlukta 
zirve yapmis durumdalar!! 
Ayrica da, bu yastaki Kan sekeri seviyesi, eriskinden farklidir. Bu yasta alt sinir: 60mg/dL dir... 
Aptal daha cocuklardaki; "Aclik kan sekeri " sinirlarindan bile haberi yok.. Tipik bir Turk doktoru!!
Attigi kaziklar yetmemis, birde "Metabolizmaya" sevk edecekmis.. Pustun onde gideni.. 

Yazilarimi okusa idiniz, hem cocuk bu kadar hirpalanmazdi, hem de siz bu kadar KAZIK yemezdiniz.
Istedigi testlerin tamami SAHTEKARLIK.. 
Evinize gidin, kusma devam ederse, Emedur100 fitil, gunde:2x1 kullanin..
Kusma gecti ise, su kaybi olmaz..Hicbir ilac vermeyin.. Probiyotik bile vermeyin. 
Ishal ve kusma nin beraber oldugu durumlar; VIRAL ishallerdir.. Tedavileri yoktur. Sadece kusmayi
 onlemek icin ilac kullanilir.
Sakin bir daha da,  bu pustlarin semtine bile ugramayin.. Tam bir batakhane hastane.. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Eyl 2018 Saat 19:30
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mustafanin annesi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2018 Saat 20:32
Kesinlikle bi daha böyle bi hata yapmam hocam çok sağolun oglumun ishali kusmasi geçti çok şükür durumu da iyi yemeğini de yiyo bi daha o hastaneye adımımı atmam hocam çok sagolun
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.