|
Ishal kusma |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Mustafanin annesi ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Eki 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 180 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Mustafanin annesi
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2018 Saat 14:59 |
Hocam iki bucuk yasindaki oğlumu iki gun once sabah ishal ardından kusma sikayetiyle hastaneye götürdüm kan sekerine ateşine bakıldı ateş yoktu kan sekeri 97 cikti sonra doktor muayene etti gida zehirlenmesi gibi duruyo dedi mide bulantisini gecirmek icin iğne yaptirmami istedi sonra evde besle gecer dedi bende evde corba yapip y edirdim sonra yine kustu ishali de devam etti sonraki gun yine beslemeye calistim yine kustu ishali de devam etti dün tekrar hastaneye götürdüm kan sekerine ateşine bakıldı ateş yoktu kan sekeri düşük çıktı 42ye dusmus şekerli su verildi doktor muayene etti salgın olduğunu söyledi sonra damar yolu açıp serum vercez dediler bi de kan tahlili yapilacak diyip kan aldirdik cocuk perisan oldu aglamaktan tabi sonra serum takildi bu sefer de hemsire kan yanlis sonuc vermis bi daha al caz dedi yine aldilar idrar ve kaka tahlili de verdik sonuclarimizi yaziyorum
Biyokimya BUN. 14 GLUKOZ 66 KREATININ 0, 53 ALBUMIN 4, 5 TOTAL PROTEIN 6, 6 URIK ASIT 7, 7 FOSFOR 4, 0 KALSIYUM 10, 1 SODYUM 132 POTASYUM 3, 85 KLOR 99 SGOT(AST ) 29 SGPT (ALT ) 11 ALKALEN FOSTAFAZ 211 TOTAL BIL. 0, 7 INDIREKT BIL. 0, 5 DIREKT BIL. 0, 2 HEMOGRAM WBC 15 RBC 4, 8 PLT 340 Hgb miktarı 13, 1 Hematokrit (%) 38, 9 MCV 81, 1 MCH 27, 3 MCHC 33, 6 RDW 13 MPV 6, 1 NE% 81 LY% 13 MO% 5, 1 EO% 0, 6 BA% 0, 3 NE 12, 2 LY 2 MO 0, 8 EO 0, 1 |
|
![]() |
|
Mustafanin annesi ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Eki 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 180 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Mustafanin annesi
![]() ![]() ![]() ![]() |
Idrar kimyasal analizi
Lokosit esteraz strip negatif Nitrit negatif Eritrosit strip negatif PROTEIN negatif PH 5 Dansite 1020 Urobilinojen normal Bilirubin negatif GLUKOZ negatif Keton +++ Idrar mikroskopisi (her sahada) Eritrosit --- Lokosit --- Gaita Tahlili Gaita mikroskobik inceleme Diskida parazit mikroskopisi Parazit gorulmedi Diskida Rota-ademi virüs Enterik adenovirüs ag negatif Diskida Rotavirus negatif
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Mustafanin annesi
Bu sırada oğluma serum takiliydi sürekli kan sekerine bakıldı parmakları delik deşik oldu ishali ve kusmasi olmadı durumu iyi oldugu icin ne zaman çıkacağımızı sordum doktor gece 12 de yine kan ve idrar tahlili istemis neden istediğini sordum şekerinin 42 ye dusmesi normal değilmiş ben ishal ve kusmasinin sonucu bi de acligina bağladım sonra doktor ilerde bi sorun olursa keşke yaptirsaydik dersiniz deyince eşim yaptiralim dedi sonra yine zar zor kan alindi doktor hipoglisemiden suphelenmis metabolik tetkik istemis onların sonucu geç çıkacakmış biyokimyasi çıkmış sonuçları temiz dedi doktor diğer sonuçlarını takip edin bi sorun çıkarsa metabolizma hastalıklarına yonlendirecekmis
Günde 2×1 probiyotik yazmış Istedikleri tetkikler de bunlar hocam Idrar kültürü idrar organik ve aminoasit kan aminoasit tandem laktat Hocam oglumun neyi var bu testler ne için hipoglisemi nedir cevabınız için şimdiden tesekkurler
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117732 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu doktor ya cok aptal, yada sahane bir sahtekar!! Bi; "gebelik testi" kalmis yapilmadik!!! Pust; hastaneden komisyon alacak diye cocuk perisan oldu.. Agizdan beslenebilen bir cocukta, NIYE "Hipoglisemi" olussun??? Niyet baska.. Turk doktorlari artik pustlukta zirve yapmis durumdalar!! Ayrica da, bu yastaki Kan sekeri seviyesi, eriskinden farklidir. Bu yasta alt sinir: 60mg/dL dir... Aptal daha cocuklardaki; "Aclik kan sekeri " sinirlarindan bile haberi yok.. Tipik bir Turk doktoru!! Attigi kaziklar yetmemis, birde "Metabolizmaya" sevk edecekmis.. Pustun onde gideni.. Yazilarimi okusa idiniz, hem cocuk bu kadar hirpalanmazdi, hem de siz bu kadar KAZIK yemezdiniz. Istedigi testlerin tamami SAHTEKARLIK.. Evinize gidin, kusma devam ederse, Emedur100 fitil, gunde:2x1 kullanin.. Kusma gecti ise, su kaybi olmaz..Hicbir ilac vermeyin.. Probiyotik bile vermeyin. Ishal ve kusma nin beraber oldugu durumlar; VIRAL ishallerdir.. Tedavileri yoktur. Sadece kusmayi onlemek icin ilac kullanilir. Sakin bir daha da, bu pustlarin semtine bile ugramayin.. Tam bir batakhane hastane.. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Eyl 2018 Saat 19:30 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Mustafanin annesi
Kesinlikle bi daha böyle bi hata yapmam hocam çok sağolun oglumun ishali kusmasi geçti çok şükür durumu da iyi yemeğini de yiyo bi daha o hastaneye adımımı atmam hocam çok sagolun
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|