|
Çölyak diyetini yapmazsa?? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Cnmkzm ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mar 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 73 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Ağu 2018 Saat 15:43 |
Hocam iştahsızlık şikayetiyle çocuk dr gitmiştik.çölyaktan şüphelendi ve tahlilllerde çölyak çıktı.endoskopiyle de kesinleşti.kızım 9 yaşında 23 kilo, 129cm...diyete uymakta çok zorlanıyor.iki de bir bozuyor unuttum diyor.diyete uymazsa ne olur?? gelişimini ve sağlığını nasıl etkiler ?iştahsızlık dışında şikayeti yok
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118392 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Alakasi YOK!!! O doktor musvettesi hayal gormus.. Hangi Colyak hastasinda; 2cm Boy fazlasi gorulmus ki!!! Butun ilaclari ve diyeti kesin, 1 hafta , gunde: 2x1 Sipraktin surup verin, sonucu konusalim..
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 14 Ağu 2018 Saat 06:18 |
|
![]() |
|
Cnmkzm ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mar 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 73 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam hem kan tahlilinde hem de endoskopide çölyak çıktı yani şuan kesin teşhiş konuldu ve diyete sıkı bir şekilde uyduğu taktirde ilk bir ayda bile kilo alacağını toparlanacağını söyledi ama diyete uymak çok zorlanıyor.
Biz Çölyak olduğuna inandık sonuçta endoskopide bile çıktı.yanılma ihtimalleri varmıdır ki hocam? Çölyak diyetini düzenli bir şekilde uygulamazsa ilerde daha mı kötü olur? Şuanda hiçbir ilaç kullanmıyor Spraktin şurup kullanmakta kesin sakınca yoksa denemek istiyorum ama gulitenli mi gulitensiz mi yesin ne yapsam bilemiyorum😢
Düzenleyen Cnmkzm - 15 Ağu 2018 Saat 22:50 |
|
![]() |
|
Çölyak diyetini düzenli bir şekilde uygulamazsa ilerde daha mı kötü olur? Şuanda hiçbir ilaç kullanmıyor Spraktin şurup kullanmakta kesin sakınca yoksa denemek istiyorum ama gulitenli mi gulitensiz mi yesin ne yapsam bilemiyorum😢 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118392 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Diyet filan uygulamayin, Sipraktin baslayin..
|
|
![]() |
|
Sayın hocam 20 gün önce diyeti bırakıp sipraktin şurup başlayın demiştiniz ancak hala diyeti uygulamaya çalışıyoruz çünkü eşim ve yakınlarım diyette ısrar ediyorlar. "endoskopide bile çölyak çıkmışken diyete alıştırmk yerine neden çocuğun sağlığını tehlikeye atıyorsun diye kızıyorlar. ben 2009 yılından beri sizi takip ediyorum size çok güveniyorum dediklerinizi hep uyguluyorum. ama bu ciddi bir hastalık olduğu için arada kaldım zira internette çok kötü hastalıklar oluşturabileceğini okuduk. hocam lütfen bana bir cevap yazar mısınız nenim için çok kıymetli.
Düzenleyen Cnmkzm - 07 Eyl 2018 Saat 22:38 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ne cevabi yazacagim??? Ne anladiniz ise o... Anlamadiniz ise, elimden baska bir sey gelmez..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|