Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sebepsiz ates
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Sebepsiz ates

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kry2009 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 90
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kry2009 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Sebepsiz ates
    Gönderim Zamanı: 12 Ağu 2018 Saat 15:14
Hocam kızımda 4 gecedir yüksek ateş var, nadiren ateş düşürücü ile müdahale ettim, doktora gittik. Boğaz kültürü ve idrar aldılar. Boğaz negatif idrar kültürü yarın çıkacak. Doktor ateşi düşmezse antibiyotik başlayın demişti. Yarına kadar beklemeli iyim. Kızımın atesi 39 civarı ateş dışında hiç bir belirtisi yok. Ateş gece artıyor, gündüz düşüyor. Enerjisi yüksek ama sebepsiz ateş beni korkutuyor. 
Yukarı Dön
kry2009 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kry2009 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ağu 2018 Saat 21:57
Hocam, atesi tekrar 39,9a ciktigi icin, pazar aksami ilk doz antibiyotigini verdim. Pazartesi idrar tahlil sonucunu aldik, nitrit negatif. Yani iye degil. Ama 2 doz antibiotik verdik ve 5 gecedir 40 derecelere cikan baska hicbir belirti gostermeyen atesi var. Ne yapmaliyiz antibiotige devam edelim mi? Ve bu hastalik ne olabilir? Lutfen, fikriniz cok onemli. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119150
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ağu 2018 Saat 06:28
Nasil anlatsam bilemiyorum…. Yuz bin kere anlatildi!!!!
ATES yaninda; Agizda pis koku ve Dilin tamamini kaplayan PAS tabakasi yoksa, antibiyotik gerekmez.. 
Grip geciriyor demektir.
SAKIN Turk cocuk doktorlarina inanmayin.. Onlar her atesli hastaya antibiyotik verirler!!!
Dunyanin hic bir yerinde, Afrika kitasi dahil:
  "... ateşi düşmezse antibiyotik başlayın …."  diyecek kadar salak bir doktor bulamazsiniz… 
Antibiyotigi hemen kesin.. Direnc kazanabilecek bir bakteri yokki, zararli olsun.. Bu da baska bir geri-zekali soylem!!

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 14 Ağu 2018 Saat 06:29
Yukarı Dön
kry2009 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kry2009 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ağu 2018 Saat 08:12
Hocam, Amerika'da yaşıyoruz.Beni şüpheye düşürende bu oluyor zaten.Teşekkürler yorumunuz için.Antibiyotik vermiyorum.Sevgiler 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.