|
Kızımın gelişimi ve ek gıda |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Tuuba
Üye
Kayıt Tarihi: 27 Nis 2018 Konum: Ürdün/Amman Durum: Aktif Değil Puanlar: 7 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Kızımın gelişimi ve ek gıdaGönderim Zamanı: 08 Haz 2018 Saat 11:56 |
|
Kadir hocam merhabalar. Öncelikle bu kadar yüce gönüllülükle bizlere vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Hipokrat yemininin hakkını fazlasıyla verdiğinizi düşünüyorum ve bunu hiçbir karşılık gözetmeden yapıyorsunuz. Hakkınızı helal edin.
Çok eski bir üye değilim ama sizi bulduğum (şükür) günden beri sürekli okuyorum. İyi bir üniversiteden mezunum ama galiba orda bu kadar okumamıştım. Hem de içerikler dolu dolu olduğu için bunu zevkle yapıyorum. Minnettarım 👃🏻 Kızım Duru 8 Ocak 2018 de 40+6 da sezaryenle doğdu. Ölçümleri : 4000 gr 57 cm 36 baş çevresi Bugün tam 5 aylık oldu Son 3 aylık ölçümleri: 09.04.2018 7500 gr 67 cm 41 baş çevresi 08.05.2018 8000 gr 68 cm 42 baş çevresi 08.06.2018 8400 gr 68 cm 43 baş çevresi Sadece anne sütüyle besleniyor. Kakası sarı cıvık önceleri günde 4 kez yapardı son 2 aydır 1 veya 2 kez yapıyor. Çalışmıyorum kızıma bakmak için. İştahlı bir bebek -soyaçekim- son zamanlarda şu teklif ediyorum iştahla içiyor. Sofrada yediğimiz herşeye atılıyor. Kilo alım grafiğimiz düşüşte. Doktor bunu 1 hafta önce çıkardığı dişe bağlıyor ama ben okuduklarımdan biliyorum ki dış böyle bir araz vermez. Eşimin işi dolayısıyla Bitlis Tatvan dayız. Kızımı yalnız büyütüyorum. Bu aralar aşırı hareketlendiği için çok yoruluyorum belki bu sebeple sütüm azalmış olabilir. Yani ek gıdaya başlama niyetindeyim kutu süt ve yoğurtla. Keşke yaşına kadar sadece emzirebilsem -buradaki kadınların çoğu öyle yapıyor ve maşallah çocukları kışın terlikle geziyor ve dişler çürüksüz- sizce yalnız anne sütüne devam mı etmeliyim yoksa ek gıda almalı mi? Bir diğer sorum bayram dolayısıyla 12 saatlik memlekete araba yolculuğumuz olacak. Dramamine 1/4 tablet için küçüğüz ama emadur 100 lük fitil in yarısı için ne dersiniz? Gerekli mi? Son olarak Van gölü kıyısındayız ve plajlar var göle girmek için. Biz bu yıl malesef deniz tatili yapamayacağız. Göl de deniz gibi iyi gelir mi ? Kızımızı sokmalı mıyız? Bunun dışında sadece devit3 5 damla veriyorum, kan ilacı kullanmıyorum, yenidoğan sepsisi -wbc 22- sebebiyle 6 günlük hastanede alınan antibiyotik dışında ilaç kullanmadık çok şükür. Zymaflour u bi yakınımdan istedim Avusturya dan 2 hafta içinde getirecek. Malesef rotavirus yazınızı okuduğumda ilk doz için geç kalmıştık :( Uyku problemlerimiz felan var ama biliyorum kimse bize gül bahçesi vaad etmedi ;) Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama keşke size muayene olma şansımız olsa ve tek kelime etmeden sizin gözetiminize bırakabilsek kızımızı. Büyük bir minnet ve hayranlıkla takibe ve okumaya devam edeceğim. Herşey gönlünüzce olsun. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 08 Haz 2018 Saat 18:46 |
|
1- Maasallah!!! 9,5 aylik cesametinde… Tabii bunda; 4 kilo dogmus olmasinin da, rolu var... 2-Anne sutune devam, yoksa, sisman olur.. Kilosunu iyi takip edin.. Ilk sayfada: Boy-Kilo tablosu var.. 3- Di$ hastalik veya ates yapmaz, eski Turk doktorlarinin bir salakligidir. 4- Bulanti oluyormu??? Her cocukta vasita tutmasi olur diye bir kaide yok... Tutarsa tutsun, ne olacak??? Ilac icin cok erken. 5- Gol, denizin yerini tutmaz!! Etkili olan TUZ!!! 6- Tipik Turk doktorlarinin SALAKLIGI!!! Cocugunuz; "Sepsis" filan gecirmedi.... 0-3 gun arasinda; WBC: 9,0-35,0 arasindadir…. 1-2 haftalik olunca: 5,0-20,0 araligina iner... COK AHMAK ve SALAK bir doktor grubuna dusmussunuz.. Neyseki, cocugunuzu oldurememisler!!! TURK doktorlari bebeklerdeki, WBC degerlerini bilmezler.. Universitedeki, salak Prof. lar bile bilmezler.. Van'daki gariban, himbil nereden bilecek!!!
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Haz 2018 Saat 18:50 |
|
![]() |
|
Tuuba
Üye
Kayıt Tarihi: 27 Nis 2018 Konum: Ürdün/Amman Durum: Aktif Değil Puanlar: 7 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Haz 2018 Saat 11:14 |
|
Hızlı ve ayrıntılı mesajınız için çok teşekkür ederim hocam.
Dünden beri nasıl bir iç savaş verdim, nasıl pişmanlıklar yaşadım anlatamam. Kızım 1.5 aylıkken Tatvan a geldik biz. Kayseri de özel bir hastanede doğum yaptım. Taburcu edecekleri gün çok ağlamasından şüphelenip kan aldılar ve sepsis teşhisi koydular. Oysa ki 15 saatlik suni sancı ve sonrası sezaryen olan zorlu bi süreci atlatmıştı ve ağlaması çok doğaldı. Emin olamadım ve devlet hastanesine götürdüm kar amacı gütmeyeceklerini düşünerek. Tekrar test yapmadılar ama aynı şekilde küvöze alınması gerektiğini söylediler wbc 22 crp 22.2 çok yüksek dediler. Anneyi de beraberinde aldıkları için devlet hastanesinde kalmayı tercih ettim. Kendi ameliyatlı halimi geçtim minik kuzum daha eve gidemeden ne sıkıntılar çekti. Ellerinden ve ayaklarından açılan, şişen, zor bulunan damaryolları, hemşire gördüğünde ağlamaları, yanıbaşındaki çeşmede yıkanan yeni doğmuş aids lı minik yavru vs aklıma geldikçe cahilliğim yüzünden kızıma yaşattıklarımı şu an hazmedemiyorum. Geçmişe bakmak çok anlamsız dediğiniz gibi şanslıymışız ki sağ kurtulmuşuz. Tekrar şükrediyorum ki sizi bulmuşuz. Teşekkür etmek için yazarak vaktinizi almak istemezken, bunları yazmadan edemedim. Bizim yaşadıklarımız olur da bir okuyana ibret olur ve bir yavrucuk bu sıkıntıları yaşamaz diye düşündüm. Tavsiyelerinizi harfiyen yerine getirmeye çalışacağım. Kilosuna daha çok dikkat edeceğim. Başınızı daha fazla ağrıtmadan mutlu günler dilerim. Düzenleyen Tuuba - 09 Haz 2018 Saat 11:16 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Haz 2018 Saat 18:58 |
|
Ayni halti, Turkiye'nin hangi sehirinde olsaniz, yerlerdi.. Turkiye'deki, Tip egitimi ile artik SADECE, sahtekar yetistiriliyor.. Son 10 senedeki Hukumet politikasinin sonucu!! Neymis, cok sayida doktor yetistireceklermis… Kalite ayaklar altinda, kimsenin umurunda degil.. O yuzden de HICBIR TEDBIR ALINMIYOR... Tek basinasiniz… Tek kurtulusunuz, OKUMAK ve (bir noktaya kadar)kendi doktorunuz olmak..
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|