Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yenidoğan beslenmesi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Yenidoğan beslenmesi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Minelmelis Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 72
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Minelmelis Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yenidoğan beslenmesi
    Gönderim Zamanı: 17 May 2018 Saat 10:37
Hocam merhaba.24 günlük kız bebeğim var.38+0 haftalik 2675 Gr ve 48 cm doğdu.suan 3200 Gr.meme arti gunde 2 kere mama ile bu kiloda.surekli memede kalmak istiyor.siz bir memede 10 dk dan fazla tutmayın diyorsunuz ama biz yarım saatten fazla kalıyoruz memede.kendisi bıraksın diyorum ama birakmayinca yarım saat sonra falan ben çekiyorum.sonra tekrar ağlıyor tekrar emziriyorum.boyle hep emmek istiyor.acaba sutum yetmiyor mu diye düşünüyorum.emzirdkten sonra mama verdim mamayı öyle bir hızlı içti ki.sanki aç kalmış gibiydi.mamadan sonra 3_4 saat uyuyor.acaba sutum yetmiyor mu?geceleri uyumadan mama verirsem 4_5 saat utanmıyor.mama vermezsen 2 saatte bir kalkıyor.birde uyurken sürekli kendini sıkıyor kizariyor.uykuya geçmiyor.bu gazdan mi olur?gazını çıkarmaya çalışıyorum ama ağızdan çıkaramıyor hiç.alttan çıkarıyor.bu sıkıntı yapar mı?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117896
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 May 2018 Saat 18:32
Yetmiyor olabilir!!!  Her bir memede; 10 dakika tuttuktan sonra, mama verin.. Miktari siz ayarlayin. 
Oncelik DAIMA, memede olacak.. 
Gaz ile ilgili yazilarimi okuyun ve ilgili Video'yu seyr edin.. 
Yeni dogan ile ilgili , ilk sayfada; "Yazarlar" kismindaki makalelerimi de okuyun, yoksa sizi cira gibi yakarlar..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 17 May 2018 Saat 18:32
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Minelmelis Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 May 2018 Saat 23:02
Teşekkürler hocam.birde her istediğinde meme vermeli miyim yoksa belirli bir saat arayla mi vermeliyim.bunun bir düzeni var mıdır?her agladiginda meme verdiğim zaman goguslerim sanki boş gibi oluyor hiç süt dolmuyor.ama herkes sık sık emzir emzirdikce süt gelir diyor.kafam çok karıştı bu konuda.bugun 2 saat aralıklarla emzirmeye gayret ettim e tabi biraz ağladı.yalanci meme ile susturmaya çalıştım.acaba bu yaptığım güvenli baglanma konusunda sıkıntı yaşatır mi bize?her ağlayıp arandığı zaman meme vermeli miyim?
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Minelmelis Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 May 2018 Saat 23:04
Hocam birde kucağımda uyuyor yatağına yaptırdığım zaman hemen uyanıyor.herkez kucağa alıştırdın diye bana kızıyor ama siz kucağa alişmaz diyorsunuz.peki neden böyle yapıyor.uyusun die kucağımda mi tutmaliyim?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 May 2018 Saat 23:27
Meme istediginde, cok alakasiz bir zamanda istiyorsa, gecistirmeye bakin, AMA, harp cikarmayin.. Baktiniz
 israrci, memeyi verin!
Kucaga alistirma diye bir sey yoktur. Gerektiginde alin... 
Eskiden, gelin-kaynana ayni evde kaldiklarindan, gelin hanim IS YAPSIN diye, bu laf icat edilmistir.. 
Yoksa, isler kaynanaya kaliyordu!!!!!
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Minelmelis Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 May 2018 Saat 21:41
Hocam bugün 2 memeyide 10 ar dakikadan fazla emzirdm.hala aranıp aglayınca 2 ölçek mama yaptım hepsini içti.sürekli emdiği için göğüslerim hiç süt dolmuyor.ama durup dururken göğüslerimden süt geliyor.demekki sütüm var diyorum.anlayamıyorum sütüm varsa mamayı nasıl içiyor.birde günde 8-9 defa az az kaka yapardı ama şu son 3 gündürgünde bir kere ve çok sulu yapıyor.yani bezinde sadece sarı renk görüyorum.daha önce böyle değil kıvamlı ve pütürlü olurdu.rengide değişti biraz koyulaştı altın sarı değil yani.mama vermemek için direndim bugün sadece bir kere verdim.ama bütün hün memedeydi neredeyse.birde biberona alışır beni hepten bırakır diye korkuyorum.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Minelmelis Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 May 2018 Saat 09:20
Hocam dün hiç mama vermedim 2 saatte bir emzirdim dediğiniz gibi 10 ar dakika.gaz videonuzu da izledim.gazini da cikardim.ama yinede uykuya dalamiyor.uykusunun içinde kendini sıkıyr kizariyor ağlıyor.bazen kendini sıkıp alttan gaz cikariyor.karin ağrısı var belli.gazini çıkardığım halde neden oluyor bu karın ağrısı?birde yüzüstü yatirdigim zaman bir nebze  daha rahat uyuduğunu keşfettim.buda gaz sancısı çektiğini mi gösterir?hocam birde dün hiç kaka yapmadı.bugun sabah kulak pamuguna zeytinyağı sürüp poposunu biraz uyarınca yaptı koyu sarı ve sulu.boyle sulu olması normal mi acaba? teşekkürler hocam
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 May 2018 Saat 19:16
Sikayetleri; "cok yemeye" bagli olabilir.. Aynen devam edin, yada mama miktarlarini azaltin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.