Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - D vitamini 50.000 ıü yok
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

D vitamini 50.000 ıü yok

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
toprak1 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 266
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı toprak1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: D vitamini 50.000 ıü yok
    Gönderim Zamanı: 29 Nis 2018 Saat 22:42
Hocam 16-30 ng/ ML olanlarda 3 ay süre ile her ay 50.000iu d vitamini kullanılır demissiniz. Oğlum 5.5 yaşında d vitamini 29 cıktı. Doktor hiç birşey vermedi normalmiş????🤔 ben 38 yaşında 65 kg yum benimde d vitaminin 20 cıktı. 2 kutu 300.000iu ampül zorla yazdı. Turkiyede 50.ooo ıü ampül Yok mus. Şimdi sorum şu biz bu ampulü ikiye bölerek oğlumla kullansak bir ay sonrada diğer kutuyu yine 2 ye bölerek kullansak daha sağlıklı olurmu. Yoksa 300. 000 ıü bir seferde mi alalım
Hocam birde ocean balık yağı hakkında ne düşünüyorsunuz.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119426
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nis 2018 Saat 06:09
O yazdigim bilgi, "kitap bilgisidir"... Amerika sartlarina gore yazilmistir.
Bizde tek cins (yuksek doz) D vitamini; Dvit3 Ampul'dur.. O da; 300,000 unitedir.
Bir seferde; 1 ampul Dvit3 alin.. Haziran ayinda tekrar D vitamini seviyelerinizi yazin. 
Turkiye'deki laboratuvar, kullandiklari Dvitamini dozlarini hangi kaynaktan elde ettiler, bilmiyorum..  
Doktorlar deseniz, zaten hicbir seyden haberleri yok.. 
D vitamini toksik dozu; 150ng/mL'nin uzeridir. 
Benim yazilarimi okuyun. 
Balik yaglari ile ugrasmayin. Paraniza yazik. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 30 Nis 2018 Saat 06:10
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.