Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Akut bronsiolit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAkut bronsiolit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Gamze kacal Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 248
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gamze kacal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Akut bronsiolit
    Gönderim Zamanı: 24 May 2017 Saat 16:27
Hocam oglumu bugün doktora götürdüm 4 aylıkken başlayan ve tüm kış boyunca devam eden grip sonrası hızlı nefesle devam eden bi rahatsızlığı oluyor hiç bir ilaç kullanmama ma  rağmenher grip sonrası nefesi hızlanıyor bu kis boyunca 7 kez aynı durumu yaşadık acilde ventolin hava veriyorlar ama hiç değişmiyor nefesi sabah olunca kendi kendine normale dönüyor alerjik mis grip virüsleri broslari daraltiyormus takip etmemiz lazım dedi doktor zespira toz verdi yogurduna karıştır dedi geniş bir tahlil yapicakti bende yazı bı geçirelim yazın grip olmaz sa tekrarlamaz belki dedim 2 ay sonra gel dedi toz ilaç yazdı eve geldik alerjik çocuklarda olurmuş bronş daralması sanırım oğlum gerçekten alerjik yapıda bendede egzama var siz ne dusunuyosunuz bu konuda toz ilacı kullanmalı mıyım bı zararı olurmu 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117930
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 May 2017 Saat 19:02
Bir defa Ventolin basladiginizda, bir daha pacanizi kurtaramazsiniz...   Ventolin; Astim ilacidir, Grip veya 
Allerji ilaci   DEGIL!! 
Grip esnasinda, akcigerler; kasten viruslar kolayca asagilara inmesin diye Bronslari daraltir.. Siz bir defa
bu sarlatanlarin gazina gelirde, rahat nefes ugruna,  Bronslari acarsaniz, hic farkina varmadan, viruslarin
istilasini kolaylastirir ve her Gripte ayni zorluklarla karsilasirsiniz... 

Bronslari Virusler daraltmiyor!!!!  Akcigerler, kendini savunmak icin daraltiyor.. 

Duduklu tencere; basinc arttiginda, otmeye basladiginda, dudugu etkisiz hale getirirseniz ne olur???? 

Hizli nefes aliyorsa, aliyor!! Ne olmus, morarmasi mi oluyor, yere yikilip kaliyormu? 
Cok okumaniz lazim... Bilhassa; "Sarlatanligin 3 Safhasi" yazilarimi mutlaka okuyun. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 24 May 2017 Saat 19:13
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gamze kacal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 May 2017 Saat 21:18
Yok hocam morarma falan olmuyor sadece nefes hızlanıyor bunun sürekli tekrarlamasi benim kafamı karıştıriyor 8 yaşında kızım var onu büyütürken hiç böyle şeyler yaşamadım oyuzden gerçekten bı sorun mu var diye düşünüyorum peki bu durum daha nekadar devam edicek yaşı büyüdükçe gecicek mı şimdi ben hiçbir astım ilacı vermicem bu çocuğa inşallah herşey yolunda gider bi an önce bu sıkıntı lar geçer anlamadığım konu niye her çocukta olmuyor bu durum oglumda farklı ne var

Düzenleyen Gamze kacal - 24 May 2017 Saat 21:45
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 May 2017 Saat 05:36
Her cocuk farklidir..  Cocuklar,  Ford otomobil fabrikasinin "Montaj hattindan" cikmiyorlar ki, hepsi ayni
sekil ve kalibrede olsunlar!!...  
Bu hadiseler, genellikle, okul/kres'e gidilmesi ile baslar ve 2-3 sene (kis) surerler 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gamze kacal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 May 2017 Saat 12:03
Hocam okuduğum bütün yazılarda izlediğim doktor vidyolarinda bronsiolit tedavisinde ventolin hava öneriyorlar ben ne yapacağımı şaşırdım bu çocukta sık tekrarlayan bronsiolit var hiç bir ilaç vermiyorum kendi kendine iyileşiyor sadece burnuna serum fizyolojik öksürüğe ballı limon okadar bronsiolit tedavisinde bunlar yeterli mı ateşi çok yukselmedigi için ateş düşurucude vermiyorum istemiyorum şimdiden daha astım ilaçları vermek doğru mu yapıyorum bilmem bide sağ diz kapağında 5 gün önce sivilce gibi bişey cikmisti içi su dolu gibi bi kabarcık hergun bakıyorum kızarıklık yayılmış biraz yuvarlak olmuş sanki egzama gibi iyice herşey karıştı birbirine gerçekten alerjik bir çocuk mu hocam sık bronsiolit gecirmesi şimdide tam emin değilim ama egzema gibi duruyor eğer öyleyse alerji için ne önerirsiniz astım ilaçları kullanmak nekadar doğru 

Düzenleyen Gamze kacal - 26 May 2017 Saat 16:16
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 May 2017 Saat 18:55
Eski mailleri okuyun.....  
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gamze kacal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 May 2017 Saat 09:37
Hocam okumadigim yazınız kalmadı inanın ama bu çocuk ta hergun farklı bir sorun çıkıyor inanın artık şaşırdım bende daha 11 aylık ama sanırım gerçekten alerjik bir bebek hem alerjik nezle hem egzema ve en kötüsü de bunlara bağlı astım bi bebekte bunların 3 ununde olmasi nasıl bı durum aklım almıyor artık biliyorum siz bu yaşta bunların hiçbiri olmaz diyosunuz ama inanın çocuktaki belirtiler tamda bunları gösteriyor grip oluyor nefes hızlanıyor tam geçiyor derken su gibi burun akıntısı başlıyor ve geçen hafta diz kapağında çıkan egzama bendede egzema var gözlerde sulanma sabahları toplamda 5 kez hapşırık arka arkaya değil ama ara ara sık sık göz kasimak bunlar alerjiden başka bişey değil lütfen bana net bişey söyleyin ilaç konusunda buradaki doktorlar mahveder bu çocuğu sizin engin bilgilerinize güveniyorum 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gamze kacal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 May 2017 Saat 15:31
https://hizliresim.com/gqdZnO
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.