Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kilo almama ve kaka yapamama
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKilo almama ve kaka yapamama

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Eymenn Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 17
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Eymenn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kilo almama ve kaka yapamama
    Gönderim Zamanı: 23 Nis 2017 Saat 20:48
Merhabalar hocam, oğlum suan 7000 gr 4 ay 3 haftalik, 4 aylik kilosu 6900 gr 64 cm ve doğum kilosu 3000 gr 49 cm. Son 3 haftada sadece 100 gr almis sizce de az değil mi? Sütüm taşmıyor ama yok da değil arada çok az olduğu oluyor hergün kaka yapmadığı için kakasından anlayamıyorum doymamış olabilir mi diye. Hemen ek gıda ve mama başlamak istemiyorum beklememde sakınca olur mu bazı drlar az kilo Alan bebeklere hemen gelisim geriliği olur diye ek gıda ve mama takviyesi başlatıyormuş böyle birşey olur mu ne tavsiye edersiniz.
Ayrica 1.5 aylik olduktan sonra 5-7 günde bir kaka yapmaya başladi ve rahatça çıkardığı gazini çıkaramamaya başladi dr film çektirdi ve bağırsaklarında tembellik olduğunu söyleyip gliserin fitil verdi ama hiç kullanmadım şuan 3-4 günde bir yapıyor ama çok rahatsız bu durumdan gazını çıkaramıyor çoğu zaman çikarinca kokuyor ve kakası koyu yeşil ve genelde çamurumsu oluyor. Emzirirken zorlanıyorum biraz emiyor ve gaz sancısı başlıyor emzirmek işkenceye dönüşüyor. Iki günde bir banyo yaptırıyorum rezene içiriyorum arada ve sürekli masaj yapıyorum.hergün kaka yapması için başka ne yapabilirim bir yazida biogaia bu duruma yardımcı olur diye bir annenin kullandığını okudum doğru mu yardimci olursanız çok sevinirim 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118124
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Nis 2017 Saat 22:29
1- Kilo eksigi olmadigi gibi; ayrica da, dogumda eksik olan 500 gram acik bile kapanmis...
2- Boyle asiri kilo alanlarda; kilo alista duraklama olmasi NORMALDIR!!
3- SAKIN; Turk doktorlarinin yalanlarina kanmayin.. Saf anne sutu ile devam edin.
4- Sizin cocuk; "Az kilo" almiyorki, gelisim geriligi olsun!!  Ayrica da; gelsimi geriligi olabilmesi icin, en az
2 ay ust uste hic kilo almamasi gerekir..
Bu doktorlar ne dediklerinin farkindalar mi???? 
5- 2. aydan itibaren, cocuklar (anne sutu alanlar) 7-12 gunde bir kaka yaparlar...
Ilk sayfadaki YAZARLAR bolumunde, benim makalelerim arasinda, "Yeni doganin Ozellikleri" makalemi
okuyun, yoksa daha cok kaziklar yersiniz..
6- Gazi; sirt ustunden-yuzu koyun'a donmeye baslayinca bitecek..Gaz ile ilgili makale ve yazilari okuyun,
"Gaz cikarma Video" sunu seyredin..
7- Kaka ozellilerini iyi ogrenin.. Normal beslenme: altin sarisi renkte kaka..
Fazla beslenme; Yesil renkte kakaya sebep olur.
8- Rezenenin hicbir faydasi olmaz. Bu yastaki bebekler; ASLA HERGUN KAKA YAPMAZLAR!!!! Cocugun,
orasini-burasini kurcalamayin...
9- Sakin, BioGaia veya benzeri sacmaliklari gaz icin kullanmayin.. BioGaia; Probiyotik bakteridir..
Gaz ile en ufak bir ilgisi yoktur. Bu (sozum ona) gaz ile ilgili bilgi tamamen CAKAL bir ilac mumessilinin
uydurmasidir.
Cok okumaniz lazim...  Anlasiliyorki, etrafiniz tamamen CAKALLARLA dolu..

Yukarı Dön
Eymenn Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 17
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Eymenn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Nis 2017 Saat 23:13
Teşekkür ederim hocam sayenizde büyük oğlumda (5 yaş)yediğimiz kazıklardan kurtulduk sadece limon bal ve kuru soğan üçlüsüyle sözde astımı ve nefes darlığımızdan kurtulduk. 
Hocam bir soru da yeğenim için erkek bebek 3 aylık son bir aydir anne memesini reddediyor Ayrica biberon ve kasikla beslenmeyi de reddediyor, hiçbir şekilde kardesim besleyemiyor akşama kadar muhtemelen açliktan ağrıyor. Arada uyursa kasikla ne verirse yada biberonla hangisini alirsa. Beslenme konusunda ne yapmalı acaba.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118124
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Nis 2017 Saat 19:01
Once; bebegin kakasina bakin... Ac kalan bebek, az kaka yapar ve yaptiklari da; sert top-top olur..
Hala civik, altin sarisi renkte kakalar yapiyorsa, iyi besleniyor demektir. Yas ilerledikce, bebekler memede
daha az kalirlar.. 1-2 dakikada butun bir memeyi bosaltabilirler..
Ac olsa; biberone veya kasiga saldirirdi.. demekki ac degil..
Kilosuna bakin;3,5kg dogmus bir bebegin bu yasta; 6,2kg olmasi yeterlidir..Allah bilir bebek bu kilonun da
ustundedir.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.